Az üzletvezető válaszol

Sziasztok,

Bocsánat, hogy így egyszerre írok mindenkinek, de nincs sok értelme mindenkinek külön-külön leírnom ugyanazt.

Nagyon köszönöm, hogy értesítettetek a dologról és szeretném, ha semmiképp sem éreznétek bűntudatot magatokban amiért szóltatok, sőt..

A ****ra nagyon mérges vagyok és én is sajnálom, hogy íly módon meg kellett válnunk Petitől is, de bárhogy is legyen, meg kell értenetek valamit.

A Mori1 és 2 most már egy viszonylag nagy személyzettel rendelkező hely, ahol az egyes tagok nagyon sokmindent tudnak egymásról és minden hír futótűzként terjed a két hely között.

Nekünk vezetőségi tagoknak ki kellett nyilvánítanunk maximális elhatárolódásunkat a történtekkel kapcsolatban. Tulajdunképpen példát statuáltunk a többi pultvezetőnek azzal, hogy a Peti is el lett küldve. Ezt közös döntés alapján határoztuk el, mert úgy gondoltuk, hogy amennyiben nincs súlyos szankciója ennek az esetnek, akkor az a jövöben rossz irányba sodor(hat)ja az ott dolgozók gondolkodását.

Mi rengeteget fáradtunk ennek a két helynek a létrehozásáért és nem lenne normális, ha elnéznénk, hogy közben meglopnak minket még akkor sem, ha adott esetben ez személyi áldozattal jár. Mint bárhol máshol, a vezetőket is felelősségre vonják a beosztottak „tévedéseiért”. Petit jó munkaerőnek tartottam, emelt fővel távozott. Magasra tette a mércét és ezért nem lesz könnyű utódot találni helyette. Mindenesetre egy ideig Balu visszajön Mori1-be és rendet tesz a kissé megtépázott csapat lelkében és munkájában.

Megértem,hogy ez a végkifejlet Titeket érzékenyen érint, (egyébként kit nem? ), de azt hiszem nem nagyon volt más opció ebben a helyzetben. A megtörténteket pedig már nem lehet visszacsinálni.

Remélem, hogy sikerült megértetnem Veletek, hogy miért döntöttünk így és nem ábrándultok ki a Morivilágból.

Köszönöm megértéseteket valamint eddigi és remélem ezutáni hűségeteket a két helyhez.

“Az üzletvezető válaszol” bejegyzéshez 45 hozzászólás

  1. Most már egyetértesz Titivel? nekem ez furcsa… sajnálom de semmilyen szinten nem értek egyet veled… miért kellett beleavatkoznod ebbe is? Zone igenis jogosan haragszanak akik haragszanak mert mindannyian szerettük Petit…~:S
    Ne az Ő (Titi) levelét blogold/logold!!!! ezzel már nem teszed jóvá~:S

  2. Nem ismerem az adott embert, nem ismerem a vezetőt, de a cégvezetés szempontjából, igenis helyesen cselekedett. Adott helyzetben én a vétkest is és a vezetőjétől is megváltam volna.
    Az egy dolog, hogy ez helyes, vagy helytelen lépés volt, előbb Petit kellett volna értesíteni, s ha Ő nem tudja megoldani a helyzetet akkor a nagyfőnököt.

    De én senki vagyok ahhoz, hogy ebben véleményt alkossak csak gondoltam leírom.

  3. Mi az h nem lehet visszacsinálni???És mi az h nem volt más opció???Ti eszeteknél vagytok???Jesszusom,full nem tehet rola,nem ezzel kell példát statuálni,ezzel max elriasztanak mindenkit!!!Peti a Mori része,nélküle nem a Mori….senki nem érti???Azt kell kidobni,aki lopott…És mi a francnak kellett beleavatkozni,komolyan azt hittem agyfaszt kapok amikor darabokban értesültem az egészről!Vissza kéne venni Petit….

  4. Jahm,és amugy nem elég szankció az h a bűnöst kirúgják??Ennyi marhát egy üzletben,nem semmi….:S

  5. nem baromság, ennek ez a rendje sajnos. viszont, ha a napos oldalt nézzük, akkor végre lehet majd inni a petyával. aki ilyen jó mixer, az szerintem simán kap munkát máshol, akár jobb pénzért, vagy jobb körülmények között is és ezzel egyáltalán nem minősítem a morit. engem nem üldöztek el, csak hiányozni fog
    a pult mögül
    a koktél mogul

  6. igen,igaz.el nem üldöznek,de hiányozni fog…csak nagyon dühös vagyok

  7. Hamar rá fognak jönni hogy ez egy szép álom…
    Itt a Balu baromira nem fog tudni rendet tenni…Sőőőőt…És nem tudom hogy az alkalmazottak attól „bátrabban lopnának-e”,ha a „pultvezért” megtartják…ez VICC…

    A kiábrándulást meg majd meglátjátok…meg megérzitek…

  8. azért elég elszomorító ez a helyzet és én is nagggyon sajnálom, ami történt, már egy ideje arra készülök, hogy milyen jót fogok koktélozni, ha végre hazamegyek…. erre ez történik…:(
    főleg azért is elszomorító, mert egy ilyen szakmában lehetetlen kikerülni az ilyen helyzeteket, mivel egyszerűen nem állhat ott egész este bámulni a kasszát, hogy ki, mit és mennyit tesz bele.. egyszerűen nem tehet arról hogyha úgy mond az „beosztottjai” ilyet követnek el…. és mégis mennie kell….:( nem fair és ettől még aki lopni akar úgyis lopni fog…

  9. Ami egyesekenk még nem esett le:

    Peti aznap este nem volt ott, mikor Laci lebukott. Innentől már értelmetlen az indoklás, h akármiért is felelős lenne.

  10. Senki sem Petit hibáztatja sőőt senkisem hibáztatja Petit, legalábbis a vendégek közűl …szerintem… hahoooo!!!!

  11. Nem ezt mondtam. Hanem a hivatalos indoklás ahogy Zsolt mondta az, hogy „nem vette észre amit Laci csinált”.. Jah, ott sem volt…

  12. Kaloz! Ne legyel mar naiv. Szerinted Laci csak az nap este csinalta ezt? S most nem Petit akarom tamadni. Tehat az indoklas hogy nem vette eszre igenis megallna a helyet.
    Szerintem a hiba nem itt lett elkovetve.

  13. szerinted szívesen jön le ezek után a moriba a peti? velünk? inni?
    nyihaha.
    amúgy úgy tudom egy jónevű apartman-hotel az ó utcában épp mixert keres az éttermükbe :):):) , ahol nem gyorsüzemben kellene öccázér koktélokat gyártani, hanem megbecsülnék a munkáját!!!
    azé egy „petitvissza” pólót én is bevállalnék. bár kétlem, hogy egy ilyen levél után a vezetőség segget csinálna a szájából. uff

  14. hávagy monnyon le a vezetőség! iss. hamár mennie kell a feletteseknek. hehe.

  15. beszéltem vele tegnap este, hát tényleg nem fog lejönni inni 🙁 és amúgy sztem Moriban is megbecsülték a munkáját, különben nem erről beszélnénk napok óta…. 🙁 🙁 🙁 szomi. de valahol érthető, mert attól vezető valaki, hogy vállalja a felelősséget. akkor is, ha nincs ott. Titiéket is sajnálom, nehéz lehetett eldönteni, hgy melyik ujjukat harapják le…

  16. ha a Dávidnak lesz valami botlása akkor kib*sszák Sanyi bát nem ? 🙂

  17. miert nem lepodok meg h zone „benne” van? ki lesz a kovetkezo aldozat? hihetetlen
    petit sajnalom, nem ertek egyet a dontessel de ezt lent is megmondtam.

  18. na én megittam egy elninnyót peti egészségire tennap, meg beszéltem titivel is, meg apesszal is, és hát az van, hogy nem a titi tutta meg előtör, hanem egy másik meg nem nevezett pultos, akinek olyan elmondani bármit is, mintha mondjuk a blikk főszerkesztőjének beszélnél győzike furunkulusáról a bal heréjén. onnantól kezdve meg már tökmindegy, hogy ki szól kinek.

  19. Nehogymár Titit sajnáljuk!!Kalóz tökéletesen rávilágított a lényegre,Peti ott se volt aznap este…el kéne ezen marhára gondolkozni…Titidrágának is…:S:S Amugy ez a meg nem nevezett pultos öhm….hát érdekes,mindig kiderül vmi uj részlet…neki is gondolkoznia kéne néhanapján!
    Akkor eddig egy S-es meg két M-es ‘petitvissza’ polo ha jol értem…:) <3

  20. nahátakkor

    1., nem kéne tüntetés szintre süllyedni, hiszen ha pl nem nyerem meg a lottóötöst, nem keresem fel a Szerencsjáték Zrt főépületét, hogy követeljem a vezérigazgató lemondását.. bár lehet, hogy csak ötleteket adok..

    2., bár én is mondtam Titinek, hogy „Nemár'”, mégis megértem, hogy nem igazán visszacsinálható egy ilyen szintű döntés..

    3., hogy egy ártatlan ember bűnhődik más ****sága miatt, az idegesít, nemkicsit.. főleg ha ismertem és kedveltem az illetőt.. Tény, hogy a felettes felelősséggel tartozik, de jelen esetben nem érzem a két ember közti felelős kapcsolatot (mivelhogy nem is volt ott)

    4., hiányozni fog a mixer úr, és sajnálom, hogy így alakult..

  21. Imádok olyan helyre irogatni, ahol valószínűleg senkit nem érdekel a véleményem. De hát ezt megszoktam máshol is.

    A legtöbb cégnél, ha egy kis ember bukik, besározza a közvetlen főnökét is. Az, hogy épp nincs ott az ominózus esetnél, a legtöbbször sajnos nem mentesít, ilyen ez az igazságtalan kapitalista világ.

    Nem értek vele egyet, küzdök ellene a munkahelyemen is. Nincs értelme lehetetlent elvárni, majd azt példát statuálva számonkérni. Világos felelősségi körök kellenek, reális igényekkel, előre megbeszélt szankciókkal. Szerintem Peti akkor se lett volna képes figyelni mindenre, ha az adott napon ott van, hacsak nem növesztett menet közben hátul is szemeket.

    Az üzletvezetők hozhattak volna jobb döntést is, ha jobban figyelembe veszik a körülményeket. Nincs az sehol leírva, hogy egyből tüzelni kell, lehet figyelmeztetni is, azt is négyszemközt az érintettel. Ez a feszültségmentes munkahelyi légkör alapja.

    A Morrison’s nem fog csődbe menni Peti nélkül, de jó nagy pofon a törzsvendégeknek (hát még neki). Mellesleg fennáll a veszély, hogy követik az új helyre. Aláírásgyűjtésnek nyilván semmi értelme, nincs ember, aki visszajönne egy ilyen után.

    (folyt. köv.)

  22. ezzel teljes mértékben egyetértek…és én is ezt mondtam, hogy egy ilyen területen, mint ahol a pultosok, mixerek dolgoznak, egyszerűen lehetetlen hogy azt figyelje mindig hogy ki mit ad vissza és mit nem…. főleg ha közben még mondjuk kismillió vendég is van…. ha maga Titi vagy akár Dávid állna a pultban/állt volna a pultban, akkor sem biztos hogy észre vennék/ észre vették volna…. ez mind a merő véletlenen és szerencsén múlik, hogy akkor pont odanéznek-e vagy sem….

    egyébként ha lesz póló, én is felvennék egyet, még akkor is ha fényképet kellene róla küldenem Rómából, hogy rajtam van… de megtenném, naggyon szívesen….
    (bár tudom,hogy ez nem változtat semmin)

  23. ha egyenpóló is lesz, meg ha tüntesést is szerveznénk esetleg, akkor most tudok akciósan 250 ért macskakövet… (andezit és kerámia ötvözetest)
    télleg Zsolt, te csinálod a „Peti vissza” pólókat?

  24. ha valaki lopni akar, akkor lop, ha nem figyelik, ha nincs ott a felettese. a felettes meg akkor távozzon, ha megvannak a feltételei, hogy figyelje a beosztottait. nálunk a raktárvezető figyeli, hogy mit visznek ki a raktárosok, mit hoznak be. ha mégis történne lopás, akkor ő a felelős, mennie kell. ez így korrekt.
    peti aznap nem volt bent. de mikor figyelhetné őket?
    amikor 10 mojitot csinál egyszerre???
    jó lenne elérni, hogy visszavegyék, de kétlem, hogy ezek után visszajönne. 🙁

  25. igazából az egésznek az a szépsége, hogy az ominózus napon nem a peti volt bent, hanem a titi. az aláírásgyűjtést, meg a gutenberg nyomdát pedig aki komolyan vette, annak javaslom, hogy lépjen be egy polgári körbe.

  26. Egyébként Petivel megbeszéltük, hogy találkozunk és személyesen elmondom neki az egész stortyt. Másrészt pedig éárdekel, hogy felé mi jött vissza az egészből.

    noel, egyébként egy ‘In Memoriam Peti’ feliratú árpád sávos zászlóval készültem már, a koncertetekre, első sorban lengetni meg ilyenek.

  27. nahát zsolt, tulajdonképpen mennnyteafenében, hogy ilyenkor reggelizel 🙂
    állícccsadmáát az órád!

  28. noeltől már sok szitkot hallottam, de asszem ez a polgári körös túltesz mindegyiken

  29. ez a polgári kör volt az első dolog, amin sikerült felröhögnöm hangosan az elmúlt 5 napban.

  30. Zénó, van kedved egy óra múlva vhol kajálni a belvárosban? Vagy ezt ne ide? 🙂

  31. Aviszont látásra, én most vidékre el.
    Majd Szombat/vasárnap tájékán jövök vissza.
    Állapot függő.

  32. amint latom ha valaki rolad alkot velemenyt kimoderalod….nem birod a negativ kritikat? pedig te jol osztogatod.
    mint mar mondtam ha a sajat eleteddel torodnel masoket nem tenned tonkre se te se az allitolagos kis hiena csapat. szanalmas hogy jaaaaj belemasztam valaki eletebe beszeljuk meg. ki lesz a kovetkezo?
    lent meg elottem jopofizol….és gondolom ezt is kimoderalod. de ez vagy te, elozot tedd vissza ha ferfi vagy

  33. Loki! Nem látom az összefüggést. Attól lenne valaki férfi,h bírja a kritikát? És azt minek neveznéd,aki fenyegetőzik, mint a homokozóban a kisfiú, akinek elvették a lapátját?

  34. Loki ha mar igy osztogatod a velemenyed, igazan valallhatnad magad sajat nevvel… Esetleg varunk szeretettel szemelyesen.

    Mondjuk ezt a hiena csapatot kifejthetned.

  35. Loki, ha már te ennyire kemény vagy, és megmondod a frankót, akkor talán olvass is. Mondjuk ezt: http://djz.hu/blog/miez

    Ez az én oldalam, az én szerverem, az lesz kint, amit én kint hagyok, és azt moderálok ki, amit én akarok. Ha nem tetszik lehet kotródni.

    Te pedig ha férfi vagy, vállalod a neved, és nem csak nagy anonymusként arcolsz, bár úgy a legkönnyebb.

  36. nnna! pletyizek: peti elég vacak helyre került…segal (aki nem ismerné a nevet, annak ajánlom a google-t). öccázas koktélt nem lehet kapni. annyiért talán egy pohár csapvizet. sem. szerintem ennél jobb nem is történhetett vele. azért monnyuk nem irigylem, hogy a nővérkém lesz a főnöke vagymi. 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.