Gidófalvi over

Balutól kaptam ezt a cikket ma:

A nyíregyházi Gidófalvi Attila (48) Közép-Európa legeredményesebb Amway-forgalmazója. Létrehozott egy csaknem egymillió termékforgalmazóból álló csoportot, amely évente körülbelül 300 millió dollár forgalmat bonyolít. A multi most mégis kirúgta, és még jutalékot sem fizet neki. A magyar Amway indoka: a férfi megszegte a szabályokat.

Forrás: Blikk

Egy picit azért felröhögtem. 8 évig csinálhatta az ügyleteit, és intézhette a saját módján az üzletét, de csak bebukott. Nem hal éhen, mert már az unokái is jól élnének ebből a pénzből, amit eddig kaptak. Az a baj, hogy már korábban is történt ilyen vele. Nem véletlenül váltak szét a Network21 és Diamond Alliance útjai. Az ok akkor is a zéró tolerancia volt. Vagyis, az a szabályozás amely szerint nem lehet olyan országban dolgozni, amelyben nincs Amway leányvállalat. Attilának ez sikerült Ukrajnában és Oroszországban biztosan, Szerbiában és Horvátországban pedig csak feltételezhetően. Úgy érzem nem véletlenül az övé volt, az első horvát gyémánt…

A történet másik része viszont az, hogy ez a kizárás csak az anyaországból érinti, a többi országban még megmaradnak az üzletei, és valójában innét jött a bevételei nagy része, a magyar üzlet apró pénz volt neki. Ami még szép az egészben, hogy a Diamond Alliancenek sem tagja már. Levették a weboldalról, eltávolítottak minden rá vonatkozó dolgot, és design elemet.

Ez összefüggésben áll a cég tavaly meghírdetett politikájával, mi szerint keményen fogják venni a szabályok betartását. Egy korábbi rövid írásomra utalnék a témában.

“Gidófalvi over” bejegyzéshez 1 308 hozzászólás

  1. Kár olyanokkal vitázni, akik csak azt hiszik el látják amit el akarnak hinni, és körül se néznek valóságban.

    Mennél el egyszer más cégek nagy rendezvényeire csak hogy meglásd kiket hol látsz.

    Tudod hányan lehetnek emgoldex, botanoo, acn, unaico. ba? nem kevesen.

    2009 be Hiltonba volt Sitetalk Unaico nap Westendbe olyan február ba talán és oda ment több manager is és „befektetőnek” mondták magukat de ugye köztudott ezekbe a pénz kereséshez embereket kell tobotozzon.

  2. Talán ha elolvasnád és sikerülne is értelmezni amit írtam, akkor talán, de csak talán vinnéd is valamire az életben. A szövegértés ezek szerint nem az erősséged.
    De ez teljesen reménytelen be kell látnom.
    Ezek után inkább azt mondanám, hogy amíg ez nem változik inkább semmibe se fogj az életben. Inkább fejlődnél, mert az MLM-ben nagyon jó tanítások vannak, de úgy látom ez sem sikerült neked.
    Csak sajnálni tudlak.

  3. Engem nem kell sajnálnod.

    Én azokat sajnálom akik nem látnak át a rózsaszín ködön pl, meg akik elhiszik ,hogy a cégnél mindenki szabályosan csinál mindent,

    CSak az a baj, hogy az álom.

    én nem értelmezem amit írsz ,mert totál más dolgokat tudok amiket te sehogy se akarsz elhinni.

    Tudom mlm be amiről nem akarunk tudni az nem is létezik mód, de az csak ön hitegetés.

    Én több olyanról hallottam amit írtam ,hogy annyira lojális stb ,hogy közbe még más cégekbe is van ,van olyan soaring is.

    és a hallottam nem szóbeszéd, hanem láttam itt ott. volt akit a freedomrock listán, volt akiről 100% ra tudni, hogy unaico zik is stb.

    Tudod tudok több olyan managert akik 2008-9 óta nem csinálják vagy volt aki közbe elkezdett más céget sőt legtöbbje flp be lévő nem sikereseket csalt át xy cégekbe, és simán mert tudja, hogy nagy ritka eset hogy bárkit is kizárjanak.

    Hisz valószínű akit kizárnának az a managerének si rossz lenen hisz ő utáni % ot veszti hiszen aki helyére megy lehet sokkal gyengébb, és a cégnek se jó ha forgalom ezen emberek álltal mégjobban esik, mert elviszik őket más cégbe pl: kyani, ami szerinted bukik, de aki ügyes amig a cég van többet keres mint eddig keresett flp be .

    Tudok oylanról aki 2009 be átment egy bináris cégbe és 2 év alatt keresett 100-150.000 eurót ami 40-50milla/2év alatt csináld már meg ezt flp be most.

  4. Ismét írtál egy nagy zagyva szöveget amiből ismét csak az derült ki, hogy képtelen voltál értelmezni azt amit írtam. Ha egyáltalán elolvastad.
    Elolvasni valamit =/= értelmezni a leírtakat.
    Innentől No comment kategória vagy!

  5. És ahogy látom a matek sem az erősséged.
    100.000EUR=VOLT (mert nem most kell számolni) kb 27.000.000Ft. 150e=40.500.000Ft.
    Osztva 24-el 1.125.000Ft. Ez kb egy Senior manager fizetése. vagy 1.687.000 Ft. Ezt is megkeresi egy Senior 3-4 lábbal. Ez egyáltalán nem olyan nagy összeg. Persze összeadva sok.
    Ha meg hosszútávon nézem akkor még mindig inkább az FLP manager havi 500e, mint az ilyen piramisjáték aztán meg semmi bevétel és még egy rakás olyan ember akik az életben nem állnak velem szóba.

    De ahogy már mondtam, menjél építsél piramist.

    Bár valószínűleg ott sem leszel sikeres, mert képtelen vagy értelmezni, hogy az ember mit is akar veled közölni.

  6. nem érdekel az értelmezésed,hiszen te se fogadod el amit én írok.

    de ha annyira megy miért nem vagy gyémánt meg managered se ?

    Soaring szinten ja, és mutass nekem olyan soaringokat 2009 be aki akkor kezdte és első hónapba 500.000 volt jutaléka és 2 év alatt keresett nettó 150.000 eurót ???
    Nem hiszem, hogy tolonganának, akikről tudok soaring az majd 8 év után keres ennyit és idén már nem is érte el a 1500cc t.

    havi 500.000 manageri tedd már mögé a bruttó szót mert az a valós nem netto.

    amúgy ennyi egy sima szobalány keres németeknél 1300-1500 eurót nettó,

    Neked minden piramis, akkor nézd meg a flp t az is piramis felépítés mint minden.

    Az a baj te neked bármit írnék , úgyse hiszed el ,

  7. Druszám! Javaslom, hogy te legyél az az okos, aki abba tudja hagyni. Tisztelt vitapartnered erre aligha lesz képes. Az érveidet leírtad, ő meg nem élt ilyen eszközzel. Konszenzusra a felek között nincs esély.

    Van John Maxwellnek egy klassz CD-je, ahol elmondja, hogy milyen emberek társaságát kedveli. Saját gondolataimmal fogalmazom meg az övéből kiindulva. Jó társaságot jelent, aki
    -okos vagy nagy tudású valamilyen témában: lehet tanulni tőle;
    -motiváló, pozitív kisugárzású: inspirációt kaphatsz tőle;
    -barátságos, igényes: jól érzed magad a társaságában;
    -vicces, ügyes, erős, szép, kreatív: szórakoztat (egy részük csak élőben);
    -nyitott, érdeklődő: lehet tanítani, nem fecséreled el az energiád, hálás lesz.
    Aki szánalmasságával „szórakoztat”, az nem tartozik ide, azon csak kínunkban nevetünk.
    Ha úgy érzed, vitapartnered belefér valamelyik fenti vagy egy kimaradt kategóriába, akkor persze, folytasd! Innen azonban úgy látszik, nem fér bele. A vitának a kifelé szóló része meg már rég lefutva.

    A kezelését meg bízzuk a moderátorra. Ő pontosan tudja, hogy a saját blogjában érdemes-e valamit lépnie e tartalmukban, stílusukban és igényességükben is kiemelkedő hozzászólások írójával szemben.

  8. hegelaci, köszönöm a bejegyzést elolvastam és értem is. 🙂

    Minden jót!

    Ui: Volt egy halovány reményem, hogy talán sikerül értelmeznie amit írtam, de mégsem.

  9. hegelaci, Melyik CD-re gondolsz? Mert sok embernek sok előadása van. Magyarul meg van ez? Mert angolul nem biztos, hogy megértenék mindent.

  10. Még 2010-ben jelent meg egy 4 CD-ből álló vezetői csomagja, amit a N21-ben lehetett megvásárolni:
    1, A kudarc a siker hátsó bejárata
    2, Hasznos életet élni
    3, A győztes csapat 10 alapértéke
    4, Hogyan építs jövőképet.
    Ezek valamelyikén hallottam ezt a gondolatot, szerintem a harmadikon, de nem biztos.

    Miután a N21 adta ki a CD-ket, és te másik hálózatot építesz, nem igazán javaslom, hogy utánajárj. Ne ez másolódjon a csoportodban. Függetlenül attól, hogy nincs benne szó semmilyen konkrét üzletről. Egész biztosan sok John Maxwell-es anyaghoz tudsz amúgy is hozzájutni.

  11. Kösz. Nem is szoktam N21-es anyagokat használni (pont azért amit írtál) van bőven más meg saját is.

  12. Mégis csak tévedésből maradt le Utasi István neve. Azóta is ott szerepel minden minősülésnél a feleségével együtt.

    Viszont Budai Tamás neve már többet nem kerülhet fel a top- és minősülési listákra. Ő már egy jobb világban harcol. RIP.

  13. Én meg ismerek valakit, aki nemrég eladta az autóját. A kislánya szépen rajzol.

  14. @hegelaci:
    Én meg olyat imserek aki most vett autót, azt nem tudom, hogy a kisfia mennyire szépen rajzol. 🙂

  15. Mit számít, hogy vége van? Az MLM-vándorok, majd találnak helyette másik, „most indultunk, nincs termékeladás, csak napi 2 perc 14 másodpercet kell vele foglalkozni” csodát.
    Mi köze ehhez az FLP-nek, az Amwaynek, Gidófalvinak, az MLM üzleti modellnek? Ha egy Serie C-s egyesületnek feloszlatják a fiókcsapatát Pugliában, mennyire van hatással a Juventusra, az AC Milanra, Andrea Pirlora vagy en bloc az olasz focira?

  16. nem vagyok lemaradva hisz én ezt amióta hallok róla mondtam hogy bedől . :))

  17. @llaszlo
    OFF
    Nem is írtam, hogy te hoztad fel, csak aznnyit, hogy a topik témája szempontjából semmi jelentősége. Meg más szempontból sem nagyon. Magam részéről nem gondolom, hogy bölcs dolog lenne érdemben válaszolni ennek az őrültnek, pláne megszólítva őt, egy lényegében offolós hozzászólására, de ezt véletlenül sem írnám elő neked, legfeljebb tanácsolom. Mint látod, már válaszolt is. Jó küzdést vele, ha van kedved hozzá! 🙂
    ON

  18. Gidóék világelsők az FLP-nél. Mi van még ebben az emberben? És még csak árnyéka önmagának.

  19. Több, mint 4 éve jött létre ez a blog arról, hogy Gidófalvi Game over! Míg ti itt csak csetelgettek, addig ő egy óriási üzletet rakott össze újra. Hagyjátok abba, bármelyik cégben vagytok is, és kezdjetek el végre dolgozni! Végérvényesen lépek innen…

  20. Nekem nem szimpatikus ez az ember. Lehet rengeteg pénze, azonban csak attól mert pénze van nem szimpatikus. Nem irigykedem rá, tőlem gyarapíthatja tovább a vagyonát, de én nem akarok ilyen ember lenni, de még csak hasonló sem. Ezen a videón bevallja, hogy trükközik,mondjuk ezt eddig is tudtuk róla. Nagy színész és színészi képességeit el kell ismerni.: http://www.youtube.com/watch?v=9rPJeuutWAo&feature=related

  21. A mostani szponzora is szerintem túl játssza a szerepét. Nagy színész Ő is. Én elhiszem, hogy ezek az emberek rengeteg pénzt keresnek és azt is elhiszem, hogy valós, hatalmas kereskedelmi forgalom bonyolódik le a hálózatukban. Azt is elhiszem, hogy törvényesen adót fizetnek a jövedelmül után. Azonban úgy látom, hogy ez a színpadi show műsor erőltetett és erősen el van túlozva. Lehet, hogy ez csak az én véleményem.Azonban ezek az előadások szerintem „színházi produkciók”:

  22. Az a gond ezzel az előadással hogy kb. 2005-ben, szinte szószerint megtartotta Demeter János Debrecenben.

  23. Hallottam néhány Cd-t Demeter Jánostól, talán Ő nem színészkedik ennyire.

  24. Az előadás tartalmilag szerintem jó most konkrétan „Móka Miki” előadására gondolok. Azonban túljátssza a szerepét és érződik, hogy ez valójában egy „színházi produkció” a gyengébbik fajtából. Én nem ismerem és nem tudom, hogy a civil életben milyen. Én konkrétan az előadás stílusáról mondtam véleményt ami szerintem túl van erőltetve. Ha pedig a tartalmi részt Demeter Jánostól”lopta”, esetleg, akkor az érdekes, hogy nincsenek saját gondolatai.

  25. Egyébként az mindenkében dicséretes, hogy egy kis magyar faluból származó fiatalember komoly nemzetközi sikert ért el az üzleti életben.

  26. DjZoNe | 2012 10 31 |. Voltam néhány MLM cég bemutatóján, szemináriumán, ha megtiszteltek azzal, hogy barátok ,ismerősök elhívtak, miattuk elmentem. Azt én is tapasztaltam, hogy más MLM cégek sikeres hálózatépítői Amway gyémántok szó szerinti mondatait, poénjait mondják. Ennek szerintem három oka van: 1. Nagyon sok sikeres hálózatépítő az Amwayban szerezte meg az alapokat. 2. Rengeteg Net 21 Cd-t árulnak a neten is, de máshol is olyanok akik kiléptek ,és ezekhez az anyagokhoz hozzá jutnak más házatok tagjai is. 3. A különböző MLM cégek motivációs rendezvényei vagy teljesen egy formák , vagy nagyon hasonlóak: Taps, zene, poénok, sikeres emberek beszámolói, elismerések stb. Ezek a motivációs rendezvények ugyanazon „forgatókönyv” alapján kerülnek megrendezésre.

  27. Bihari! Ez nagyszerű, hogy voltál bemutatókon és szemináriumokon, de olvastad pl. Florence Littauer „Személyiségünk rejtett tartalékai” című könyvét? Esetleg bármit Robert T Kiyosakytól, John Maxwelltől vagy Jim Dornantől?

  28. Hegelaci! Elvégeztem a José Silva által kifejlesztett Agykontroll személyiségfejlesztő tanfolyamot, ami már önmagában sok tudást ad bárki számára, aki időt szán rá. Kíyosakytól könyveket olvastam, Jim Dormantól pedig hallgattam Cd-t, kazettát. Egyébként az összes közül az Agykontroll tanfolyamnak vettem a legtöbb hasznát.Ha nem végezted el akkor ajánlom figyelmedbe.

  29. A Személyiségünk rejtett tartalékai könyvet sajnos nem olvastam, bár az Agykontroll tanfolyam éppen arról szól többek között, hogy vegyük észre a személyiségünk rejtett tartalékait.

  30. Bihar | 2012 10 30 |

    Mégis mit vall be? Milyen trükközést? Te valamit nagyon beleképzelsz.

    Inkább saját magaddal kellene foglalkoznod.

  31. Ilaszló! Gidó saját maga vallja be a videón, hogy trükközik. Nem véletlenül rúgták ki az Amwayből! Te Szenté avathatod azt az embert, sokan iszák minden szavát, mert gazdag és sikeres. Én nem irigylem a pénzét. Azonban vannak olyan emberek is akiknél a gazdagság mellé szerénység is párosul és nem csak az öntömjénezés.

  32. Szó szerint azt mondja, hogy „trükkös vagyok” és nem azt, hogy „trükközök”. És ez egyébként is mit jelent pontosan? Semmit! Csak jönnek az olyan kívülállók mint te és kiokoskodnak belőle mindent.

  33. Az meg ha neked ennyi maradt meg ebből az előadásból. Az inkább sajnálatra méltó.

  34. „Szó szerint azt mondja, hogy “trükkös vagyok” és nem azt, hogy “trükközök”. És ez egyébként is mit jelent pontosan?” Azt, hogy mit jelent ez pontosan látszik Gidó MLM-es pályafutásából. Lehet, hogy Téged és másokat”elkábít”,mert tény, hogy kiváló szónoki képességekkel rendelkezik, de ez nem minden és a pénz sem!

  35. ” Csak jönnek az olyan kívülállók mint te és kiokoskodnak belőle mindent.” Ismerem az Amwayt és az FLP-t is és nagyon jó minőségű termékeket forgalmaz mindkét cég! Azonban Gidó többet ártott az MLM-nek mint használt.

  36. Ismered a termékeket? Ez nagyon jó, de ha csak eddig terjednek az ismereteid akkor inkább hagyjuk, hogy mennyire ismered az MLM-et.

    Én nem akarom szenté avatni,

    „Azt, hogy mit jelent ez pontosan látszik Gidó MLM-es pályafutásából.”
    Miért mi látszik?? Az, hogy elküldték az Amwaytől. És?? Más meg otthagyja a cégeket kompletten és megy másik céghez a cég részvényei meg ennek hatására a felére esnek.

    „Azonban Gidó többet ártott az MLM-nek mint használt.”

    Ezen meg hagy röhögjek egy jót. Köszi. 🙂

    Te is olyan tipikus kívülálló vagy aki nyomatja a véleményét. Csak azt nem tudom, hogyha nem érdekel ez az ember meg szerinted színés és csak árt akkor mi a tökömnek nézed az előadásait?

    Ez nem kissé nevetséges.

  37. Az,hogy én kinek az előadását nézem az az én magánügyem. Az illető „úriembert” pedig jobban és közelebbről ismerem mint azt gondolnád! Nem csak a színpadról! Azonban ez legyen az én magánügyem. Engem sem érdekel, ha bálványozod és védelmezed. Meddő ez a vita!

  38. „Ez nem kissé nevetséges.” Az én szemembe más emberek Bálványozása az a nevetséges. Gidó nagyon jó szónoki képességekkel rendelkezik és ezzel nincs semmi gond. Azonban a „színészi túlzások” és ahogy az emberekkel viselkedik, hát arról meggyőződtem.Nem véletlen, hogy nagyon sok MLM vezető már nem tartja Őt ” szalonképesnek” vállalhatónak. Persze van egy fanatikus tömeg akik mennek utána, hát egészségükre.

  39. Látom nem tudod megállni. Én semmiképp sem bálványoztam csak tisztelem amit elért.

    Az, hogy mennyire szalonképes az megintcsak más tészta.
    Ha nem lenne szalonképes akkor biztos nem hívnák őt előadni. A káromkodások már nincsenek vagy jóval kevesebb, mint ahogy az Amwaynél voltak neki.

    Az, hogy hogyan bánik az emberekkel jelenleg nem tudom, hogy régen hogyan bánt velük azt sem.

    De nehogy azt hidd, hogy ő az egyetlen aki nem épp úgy viselkedik vagy inkább viselkedett az emberekkel ahogy az szerinted nem elfogadható.

  40. ” A káromkodások már nincsenek vagy jóval kevesebb, mint ahogy az Amwaynél voltak neki.” Micsoda hatalmas szellemi fejlődés! Már kevesebbet káromkodik! Tudod vannak sikeres üzletemberek és általában emberek, akik vannak olyan kulturáltak, hogy egyáltalán nem káromkodnak, sem keveset, sem sokat. Főleg nem egy nyilvános előadáson.

  41. „Én semmiképp sem bálványoztam csak tisztelem amit elért.” Mit is ért el? Tény, hogy felépített egy hatalmas Amway üzletet, igaz elég sajátos módon és ekkor még nagyon finom voltam, olyan dolgokat alkalmazott amelyeket szalonképesebb üzletemberek nem alkalmaztak és megint csak nagyon finoman fejeztem ki magamat. Az Amway páros lábbal rúgta ki, aztán átment az FLP-hez, ahová bizonyos orosz, ukrán vezetői követték. Tény, hogy ott is hatalmas üzletet épített fel,azonban emberileg az maradt aki volt. Ja persze most már kevesebbet káromkodik! No comment.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.