Noa Grill

Borjú bécsi

Gondoltam beszámolok nektek a szombat déli ebédelő helyem tárgyáról, mivel bár anno a gyrosnak csúfolt szemetüket kóstoltam, amit ablakon át terítettek az utca emberével, no meg a pizzájukat, ami újabban menő arrafelé, gondoltam kipróbálom mit nyújt az étterem. Igen gasztro rész jön.

Meglehetősen régóta kerülgetem Podmaniczky és a körút sarkán lévő Noa Grillt, de még nem vett rá a lélek, hogy megnézzem milyen is bent a happening, a kiszolgálás, no meg a konyha, de most elővettem minden magas elvárásom, és nekik estem, egy szombat délután fél hármas időpontkor, és megvizsgáltam őket jól.

Egyébként a Zorbas és a Noa között heztiáltam, amikor telefonos segítséget kértem életem egyetlen szem kisasszonyától, aki szintén azt tanácsolta, hogy legyen a Noa. Nos, akkor hallgatva a józan észre, meg a jó zenészre, beléptem a helységbe.

Az étterem dekorációja, és a színvonal nagyon megtetszett így első látásra. Azt, hogy raktam kívül egy rózsaszín üzletkötő kislány ült csak az étteremben reméltem, hogy nem az ételek minőségének köszönhető. Gyors iramban étlapot kértem, majd 3 deci ananászlét, mert az ugye csak jó lehet.

Majd hosszas hezitálás után a választásom a Borjú bécsi, ecetes burgonya salátával című műremekre esett. Gondoltam, hogy nem problematikus úgysem lépek ma orális aktusra senkivel, ezért az hogy vörös, vagy fokhagymás cuccot eszem bőven belefér.

Ahogyan azt előzéőleg is már említettem az étterem inkább üres volt, mint teli, így viszonylag rövid idő telt el az étel megrendelése, és az asztalomra helyezés között. Nagyjából pont annyi, amennyi idő alatt elfogyasztottam az ananász levem. Ezért gyorsan kértem is utáltöltést.

Az étel íze, remek volt, a köret, mármint a burgonya saláta is remekre sikerült, így vöröshagyma csíkokkal együtt is. Szóval, a hely nagyon belopta magát a szívembe. A pincér srác is nagyon készséges volt.

A számla végösszege jattal együtt lett 3.5, amire azt mondom, hogy simán jó, a hely színvonalához, és a földrajzi lokációjához képest is, mármint, hogy nevezetesen a körútra nyílik minden ajtaja.

Ide máskor is fogok jönni, úgy érzem nem véletlenül nyerték el a Legjobb új étteremnek járó díjat a 2006-os évben.

“Noa Grill” bejegyzéshez 22 hozzászólás

  1. Az elírásokat leszámítva (>:)) gratulálnék, sikerült meghoznod az étvágyam … ma azt hiszem hamarabb lesz reggeli, mint dél 🙂

  2. Jóvilág 🙂 3,5 nekem gecisok egy kajálásra 🙂
    egész heti kajapénzem 5K, ha ügyes vok 🙂

  3. Nézd, én sem költök kajára ennyit minden nap, de úgy gondolom, de van amikor megengedem magamnak.

    Nem hencegek azzal, hogy minden nap megtehetném, hogy ennyiért ebédelek (volt ilyen hónapom), de néha kell 🙂

  4. Amellett, hogy elhiszem hogy simán finom a kaja ott, azért hagy röhögjek ezen a Legjobb étterem díjon, nevezetesen a Best of Budapest címen, amit ugye egy szűk kör osztogat egymásnak minden évben, kb 14520 kategóriában. De hát nem új dolog ez, van olyan cég, amely az ilyen kamudíjra építette az egész marketingjét és még be is jött neki (Szentkirályi víz, ugye).

  5. 2006-ban még tényleg jó étterem volt, akkoriban még amolyan önkiszolgáló módon ment, lényegesen olcsóbb volt, és irtóra finom. Ott laktam a közelében, sokszor kajáltam ott, bulik után főleg 🙂

  6. lol pont szetntkirályit iszom~:D de ez véletlen… tegnap kifingtam nagyon és ez volt az első amit a hűtőből kikaptam, hogy ne döglődjek meg a bászon amíg beérek melóhelyre~:D

  7. Nem azt mondtam, hogy rossz a Szentkirályi (sőt, szerintem az egyik legjobb magyar víz), hanem hogy ügyesen rácsaptak erre a díj dologra, ami kb annyira elismert szakmai körökben, mintha Morriban csinálnánk egy Best of Budapest énekversenyt és csak mi indulhatnánk. Jól csinálták, na. Még ha nem is teljesen fair a konkurenciával szemben, de hát miért nem csináltak ők hasonló ügyességet.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.