Mission Impossible, avagy magyar bankok és az euro

Nos, csak hogy ma is lehessen rám anyázni, ismét sikerült valamibe belenyúlni.

A történet röviden annyi, hogy van egy deviza számlám, ahol a számlavezető bankfiók külföldön van, ám de VISA kártya van a számlához, és mondjuk szeretnék itthon, Magyarországon EURÓt kivenni ATM automatából.

Euró

De a sajnálatos konklúzió, amire 2 nap nyomozás után jutottam, hogy NEM LEHET. Sajnálom, hogy ilyen extra igényeim vannak, de nem is azt kérem, hogy minden sarkon lehessen felvenni, hanem legalább egy lenne ember által elérhető helyen.

Igen, tudom, az OTP-nek vannak olyan automatái, amik adnak ki eurót, de csak saját kibocsátású bankkártyával működnek. Kipróbáltam, tegnap este a Vörösmarthy téren, gondolkodtam is rajta, hogy ennek örömére lelocsoljam benzinnel és körbe táncoljam.

De ennek mi értelme van? Kiraknak budapest első számú turista csomópontjába egy automatát, ami ki ad eurót, de csak saját otps kártyával megy. Mivan? Ha el akarok utazni nyaralni, és este 11-kor jut eszembe, hogy nem váltottam eurót, akkor ott tudok kivenni? (ugye 10-ig működnek az Exchangek) De jó.

Egyébként, egy, azaz egy olyan ATMet tudok ami bármilyen kártyát elfogad, és eurót ad ki, az pedig a K&H bank automatája Ferihegy 1-en, ezt egy atm keresőn talátam, és Tamás barátomnak megerősítette ma reggel a CIB telefonos ügyfélszolgálata is.

Ha nem baj, akkor most ezért nem mennék ki. De akkor is szakadjon már meg, aki ezt a baromságot kitalálta. Hogy akar itt bárki eurózónát, meg mindent, amikor egy kibaszott 2 milliós városban nem tudnak kirakni egy normális automatát, emberek által lakott helyre?

Ha valaki tud ilyen automatát, esküszöm, megkövetem az ATM-et karbantartó bankot, és nagy piros betűkkel kifogom írni, hogy ők a királyok. Amíg nem, addig pedig minden pénzintézet elmehet a balkánra. Köszönöm a szót.

“Mission Impossible, avagy magyar bankok és az euro” bejegyzéshez 4 759 hozzászólás

  1. Szombaton voltam a Deák utcai automatánál osztrák erste sparkasse kártyámmal, és sajnos nem tudtam levenni róla semennyit…:( még egyenleget sem tudtam lekérni…átmentem a határon és csak így sikerült eurót levenni…

  2. Szia Rita!Tuti,hogy nem jó automatánál voltál,hanem a sima OTP-snél,mert az enyém is osztrák Erste Sparkasse és ment vele….számlát is adott róla……egyébként valami bibi van vele,mert mikor beütöttem,hogy 400 arra azt írta nem áll rendelkezésemre,de 300 aztán megint 100 Euró…így kiadta

  3. Szia lehet nem jó automatánál próbálkoztam…ugyebár 3 automata van és a háromból 1 ad ki eurót ugye? vagy nem ?:) és nem adott…igaz 400-al próbálkoztam csak…vagy nem csak az az egy automata ad ki?

  4. A BÁV záloggal szembeni OTP az és oldalt a falában 3 terminál van beleépítve. Én az utolsóból vettem ki,de már előre ki van írva,h csak Eurót ad ki és még tranzakció közben is még1szer figyelmeztet….próbáld meg nem 1 összegbe vedd ki részletbe,hál Istennek nekünk ingyenes:-)) Sok Sikert!

  5. Akkor most MB, NetEller cardokra is ad eurot az említett OTP-s atm valamelyike?

  6. Knapp.

    Lenne egy kérdésem.

    Szerinted ha van egy NetEller,Payoneer,stb. Virtuális számlámhoz egy fizikális kártya.
    Nem ATmből szeretném kivenni(mert az usd,eur átváltás borzalmas) forint alapon.

    Bemehetünk bármelyik bankba és mondhtajuk hoyg leszeretnék venni róla az usd,eur stb.t és nem váltanák át forintba?

    DjZoNe, köszönöm a válaszodat.

  7. A minap voltam az V. kerületi Deák Ferenc utcai OTP EUR ATM-jénél. Megerősítván és kiegészítvén a korábban elhangzottakat, dokumentálom a tapasztaltakat, hogy könnyebb legyen a döntés, hogy érdemes-e használni vagy sem:
    1) az EUR ATM egyértelműen beazonosítható (ez a jobboldali, és a tetején 10cm-es betűkkel virít, hogy Euro-s ATM-től van szó
    2) a kezelőfelület kétszer is felhívja a felhasználó figyelmét, hogy EUR-ban adja ki a pénzt
    3) konkrétan nekem egy ciprusi bank által kiállított MasterCard kártyára hajlandó volt pénzt kiadni
    4) az én konkrét esetemben az ATM nem volt hajlandó 300 EUR-nál több pénzt kiadni egy tranzakció keretén belül, de több tranzakcióval 300 EUR többszörösét fel tudtam venni. Biztos, hogy nem a ciprusi kártyakibocsátó banknál lett lekorlátozva a tranzakciós összeg, mert szlovákiai OTP ATM-ben nemrég 300 EUR többszörösét fel tudtam venni egy tranzakción belül
    5) ha valaki nem ismerős a környéken, akkor annak leírom, hogy sajnos nyílt utcán van az ATM, igen forgalmas részen.

  8. Elvi akadálya nem kéne, hogy legyen, a gyakorlatban fogalmam sincs, hogy megoldható-e.

    Más.
    Az előbb rákerestem az OTP eurós ATM-ekre a bank honlapján és két találatot is adott:

    Budapest 1052 Deák F. u. 5-7.
    Hozzáférés: 0-24 Pénznem: Euro

    Budapest 1131 Babér u. 9.
    Hozzáférés: 0-24 Pénznem: Euro

    Versenyt hirdetek!
    Aki először teszteli a XIII. kerületi ATM-et, az beszámolhat a tapasztalatairól. 🙂

  9. én kettőt tudok. OTP mindkettőé 13. ker. Babér u és 5. ker. Deák F u. talán nincs is több.

  10. Parkanyban minden ATM euro-t ad ki. Nincs sokkal messzebb, mint Ferihegy 1 (felteve, hogy kozelebb laksz Parkanyhoz 🙂 es a parkolas is olcsobb.

    (Bukjanak a szlovak bankok, ha mar azt allitjak, hogy nincs nyereseg az ATM penzfelvetel utan 🙂

  11. Mekkora a legnagyobb összeg, amit a párkányban található automaták kiadnak, és melyik ez a bank, hol található az automata?

  12. Most voltunk az OTP-s automatánál. Axa bankos forint alapú kártyával csont nélkül lehetett eurót kivenni (100 EUR) és így 300 forintos pénzfelvétel mellett a Mastercard hivatalos árfolyamával még 100 euró esetén is olcsóbb az euró, mint a pénzváltóknál. Több száz eurónál pedig már sokkal jobb a helyzet.
    Mai állapot szerint ~288 Ft volt 1 euró és ehhez jött az Axa 300 forintos pénzfelvételi sarc.
    Nem tudom mi lesz a holnapi árfolyam, mivel ma pünkösd van, de a váltóknál, ami ma üzemelt 294-295 Ft volt 1 euró. Persze a lekönyvelés 1-2 nap múlva lesz, de jelentősen nem szokott változni az árfolyam ennyi idő alatt. Az Axa szerencsére nem saját banki áron számol, hanem a kártyatársaság árfolyamával.

  13. Kicsit későn szólok hozzá, de pl nekem fontos lenne egy ilyen automata, mivel az Édesanyám külföldön dolgozik és csak euróban tudja utalni nekem a pénzt ami kell a sulihoz. Oké, nem annyira gyakori eset de azért mégis, örömet szerezne ha nem kéne Ferihegyre kiutaznom 😀

  14. Ausztriában /Pandorf/ van ilyen automata, ami aranyrudat ad ki!!!! Csak szólok!!!

  15. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a 2-es Terminálon 0-24 óráig működő ATM automaták állnak utasaink rendelkezésére.

    A 2-es Terminálon Euronet automaták találhatóak.

    ATM automaták helye:

    Az érkezésen a poggyászváró csarnokban van 1-1 db (2A és 2B terminálon), a kinti várócsarnokban (ahol a hozzátartozók várják az érkezőket) van 2-2 db (2A és 2B terminálon).

    Az indulási csarnokokban (ahol a check-in zajlik) nincs ATM, az induló utasok a SkyCourt-ban a 2A terminál felé haladva a mozgólépcső alatt találhatnak ATM-et. Mindegyik narancssárga feliratozással van ellátva.

  16. És ezek az Euronet automaták EUR-t adnak ki? Ha igen, maximum mennyit adnak ki egy tranzakcióval?

    Korábbi kérdésre válaszul: Az OTP Babér utcai automatája működik más bank kártyájával is, egy tranzakcióval maximum 300 EUR-t ad ki.

  17. nekem Svájci postfinanc bankkártyám van és kéne a fizetésem róla persze euróban vagy frankban tud valaki segiteni??? Vagy menjek át az Osztrákokhoz???? Tel: 70 500 9331 e-mail:kumara25@citromail.hu

  18. Igen ,megint a sok okos meg szólalt!
    Mondjuk azért kéne eurós atm ,mert 1. euros övezethez tartozunk már régóta és 2. mivel az emberek mehetnek külföldre dolgozni,nem a magyar bankszámlát fogják elfogadni.És mivel ma nekem az jelezte ki az atm,hogy hiába van 800 euro a kártyámon az atm forintba csak 140 ezret akart leadni.Tehát ha leveszem euroba és be váltom 294-ért,hát nem is tudom,valahogy jobban járok…Ja igen,meg marad 100 ezer forintom…
    És bocsánat a helyesirási hibákért,meg mindenért ,amit a sok bunkó észre fog venni ,vagy szurni fogja a szemét…De hihetetlen amugy milyenek vagyunk mi magyarok..Kötözködni mindig,segiteni ..ááá..ugyan. Csak kicsit ez már idegesito.

  19. CSAK JELEZNÉM,HOGY A HÉTVÉGÉN SZERETTEM VOLNA EGY KIS EURÓHOZ JUTNI ÉS MEKKORÁT SZÍVTAM…….A VÁCI UTCAI ATM-EKET LESZERELTÉK,MIND A 3-AT ÉS BETETTÉK AZ EURÓSAT A BELSŐ UDVARBA,AMI RÁCCSAL VAN ELZÁRVA A KEDVES RÁSZORULÓ ELŐL ÉS CSAK A BANK NYITVATARTÁSI IDEJÉBEN ELÉRHETŐ!!!! NAGYOKOS OTP!!! GRATULÁLOK! NEHOGY MÁR ÖRÜLJÖN A MAGYAR!!!

  20. Német visakártyára utaltak eurot. Erről a kártyáról is fel tudom venni az eurot pl a Deák téren vagy Ferihegyen?

  21. Kedves Djzone!
    A sárga kiírású automaták Euro váltó(!) automaták,ha €-os a kártyád,forintot ad,ha forintos,akkor €-ot!ÁTVÁLTJÁK a pénzt,méghozzá nagyon nagyon rosszul!!!Skrillről akartam felvenni,nem értettem mért nem tudok €-ot,ha egyszer € valutásra kértem a kártyát.Kérdezősködtem,s aztán jött a pofon…Úh ezekből a szarokbol vegyen fel aki akar…aztán a félnapos keresgélés Euro ATM után…Vörösmarty térnél,és babér utca…huhhh

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.