A Császár Előd story

A Fővárosi Bíróság jogerős ítéletében 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte Császár Elődöt, azonban a büntetés végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. A testület fenntartotta a járművezetéstől való eltiltást, s ezen túlmenően 100 ezer forint pénzmellékbüntetést is kiszabott. A bíróság hangsúlyozta: a popénekes csakis annak köszönheti a viszonylag enyhe büntetést, hogy először áll bíróság előtt, ám legközelebb már számítania kell az igazságszolgáltatás szigorára.

Császár Előd 1998. december 17-én délután fél négy tájban 95-100 kilométeres sebességgel haladt BMW-jével azon az útszakaszon, ahol a Pasaréti út betorkollik a Szilágyi Erzsébet fasorba. A megengedett sebesség ötven kilométer lett volna. Császár egy hirtelen kormánymozdulatnál elvesztette uralmát az autó felett, s összeütközött a vele szemben közlekedő rendőrkocsival. Az autót vezető 25 éves rendőrtiszt meghalt, utasa és a popénekes könnyebben megsérült.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság Császár Elődöt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt találta bűnösnek. A popénekest ezért egyévi letöltendő fogházra ítélte, továbbá négy évig eltiltotta a közúti járművezetéstől. A bíróság a rendkívül súlyos KRESZ-szabálysértés miatt nem látott lehetőséget a büntetés felfüggesztésére.

A Fővárosi Bíróságon pénteken kezdődött perben az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. – Átéltem azoknak a fájdalmát, akik egy családtagjukat vesztették el – fogalmazott Császár az utolsó szó jogán. Az elmúlt két és fél évben – folytatta – többször megfenyegettek, az utcán megjegyzéseket tesznek rám, ha pedig közúti ellenőrzéskor megállítják azt az autót, amelynek én utasa vagyok, a vezető biztos számíthat valami kellemetlenségre. A popsztár azt is elmondta, hogy előadói karrierje kettétört, magánélete csődbe ment, anyagi nehézségei miatt el kellett adnia lakását.

A Fővárosi Bíróság jogerős ítéletében 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte Császár Elődöt, azonban a büntetés végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. A testület fenntartotta a járművezetéstől való eltiltást, s ezen túlmenően 100 ezer forint pénzmellékbüntetést is kiszabott. A bíróság hangsúlyozta: a popénekes csakis annak köszönheti a viszonylag enyhe büntetést, hogy először áll bíróság előtt, ám legközelebb már számítania kell az igazságszolgáltatás szigorára.

Császár Előd a tárgyalás után úgy nyilatkozott az újságíróknak, hogy már az eljárás kezdetén elhatározta, bármi lesz az ítélet, elfogadja, hisz mást úgysem tehet. – A jogerős ítélet nyomán azonban nem könnyebbültem meg, hiszen azzal a tudattal kell együtt élnem, hogy találkoztam egy ember halálával – fogalmazott Császár Előd.

Forrás: Népszabadság

“A Császár Előd story” bejegyzéshez 142 hozzászólás

  1. Milyen duma ez: „találkoztam egy ember halálával”!! Te okoztad te őrült! Te ölted meg azt a vétlen embert! 100 ezer forint nevetséges összeg valakinek a haláláért! Magyar igazságszolgáltatás=0

  2. Börtönt érdemelt volna, de hogy mégsem így lett amiatt ne őt, hanem az igazságszolgáltatást kell okolni. Cserébe az egyik legismertebb magyar jelenleg Shane 54 néven.

  3. … és rendszeresen fellép, szerepel az általam épp beperelt cég bulijain… üdvrivalgás, hátba veregetés, álló ováció fogadja minden alkalommal. Közös fénykép mindenkivel, millió aláírás…
    Nem mondom, hogy élete végéig vezekeljen, de ha kevesebb nyilvánossággal járó munkát végezne a médián belül, én jobban el tudnám fogadni. Ugyanakkor megértem, hogy azt csinálja, amit szeret és amihez ért… szóval nehéz dolog.
    Tegyük fel: elmész valahová szórakozni, és belekevernek a piádba valamit. Megtörténhet? Szerintem meg. Valami hatalmas bajt csinálsz… hogy viselnéd??? Ki hinné el neked, hogy nem narkózol rendszeresen, hogy nem tudtál róla, hogy átvágtak?
    Nem mentegetek senkit, csak egy pillanatig eszembe jutott, mit éreznék. Zéró tolerancia régen nem volt, pedig van olyan ember, akinek egy sör éppúgy megárthat, mint másnak egy slukk füves cigi vagy egy elnyalt bélyeg… vagy bármi.
    Hol van a határ ilyenkor?
    Amúgy az egyik közismert kapcsolattartó oldalon megjelent egy klub: akiket még nem ütött el Stohl András… :)))))))
    Sajnos alkotnak a médiaszemélyiségek folyamatosan…

  4. Mondjuk ennek oka van, hogy miért szerepel olyan sokat a cég rendezvényein. De, ezt nem feszegetném ebben a formában 🙂

  5. Én a kínai törvényt alkalmaznám:ha valaki megöl valakit(bárhogy is) a tettest meg kéne ölni. Szerintem.

    🙁

  6. Csak szeretné valahogy rendbehozni a karrierjét. Pl:Ha valaki megemlíti őt ne a gyilkos jusson eszébe.De ez valahogy nem nagyon sikerül neki.
    :€&€&€&€&!

  7. Igen, és még vannak, akiknek gyökerestohl feflfordult az életük!!!! XD
    Én meg egyszer átcsusszanok a sárgán és fenyegetnek… 🙂
    Mondtam volna: mentségemre szolgáljon, már épp kezdtem észrevenni, hogy sárgul, mert a drogot akkor semlegesítette a pia! 🙂
    Sosem voltam úgy eleresztve anyagilag, hogy taxizzak, vagy sofőrszolgálatot hívjak, ezért bulizni kocsi nélkül járok. Biztos nagyon maradi és pórias vagyok. Bár még így is lehetek olyan ökör, hogy mondjuk becsúszok az éjszakai 914- es alá, aztán tönkrevágom buszsofőr életét… 😀

  8. „Hol van a határ ilyenkor?”

    minimum 50km/h -val ezalatt, és 2 csík kokóval kevesebbnél.

  9. Neki símán járna a börtön. Stohlt meg itt szivatják. Ö nem ölt meg senkit, mégis megy a huzavona. Elődke meg csak egy enyhe-benyét kapott.

  10. Nem akarom Elődöt védeni, de ő legalább büntetlen előéletű volt, viszont Sthol visszaeső.
    Ettől függetlenül mindkettejüknek járna letöltendő.

  11. + ha jól emlékszem stohl vezetés előtt hülyére itta magát, majd felszívott egy kiló kokaint. ennek fényében szerintem reális hogy előd felfüggesztettet kapott, stohl meg ülni fog vagy fél évet. az hogy nála senki nem halt meg, nem az ő érdeme, csak vakszerencse

  12. Az a baj, hogy ha 2 évnél kevesebbet kap, akkor azt nem kötelező leülni, mivel megkaphatja felfüggesztettben is.
    Bár, már elkezdtek tárgyalni a kecskeméti Katona József Színházzal, hogy ha *véletlenül* a kecskeméti wellness börtönbe kerülne, akkor ott lehet-e vendég szinész…

  13. Az a baj igen h ennyivel meguszta Shane 54..Stohl nem hiába váltott ügyvédet..Mivel shanet is Ő védte..

  14. Nem feltétlenül.
    Előd büntetlen előéletű volt, és nem számított visszaesőnek, mint Andriska.

  15. Nagyon meglepő h császár elődnek milyen vastag bőr van a pofáján. Az ,h nem ment börtönbe, egy VICC. Megöl egy rendőrt,és utána nyugodtan éldegél mint hal a vízben. A magyar igazságszolgáltatás szégyene. Szembe sem köpném.

  16. Hát elég régen történt a „baleset! Ma hallottam a rádióban egy számát, na, megkerestem! A véleményem? A bíróság, mint azóta sokszor érthetetlen ítéletet hoz, megmagyarázhatatlan! Ha jól emlékszem ő is ittas, kábítószeres volt, az autójával is voltak problémák. De ez az ítélet röhej! A védője jó volt,az ügyész és a bíró viszont szar! Na szóval ilyen távolságban ennyit erről!

  17. Hát elég régen történt a “baleset! Ma hallottam a rádióban egy számát, na, megkerestem! A véleményem? A bíróság, mint azóta sokszor érthetetlen ítéletet hoz, megmagyarázhatatlan! Ha jól emlékszem ő is ittas, kábítószeres volt, az autójával is voltak problémák. De ez az ítélet röhej! A védője jó volt,az ügyész és a bíró viszont minősíthetetlen! Na szóval ilyen távolságban ennyit erről!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.