Egy az ország

Indexen brózolgattam, és találkoztam egy „aranyos” reklámmal a sidebaron:

Egy az ország
Jegyezzen elő, Orbán Viktor saját kezű aláírásával!

Egy az ország

Most leírom azt ami elöször átfutott az agytekervényeimen, aki nem szereti ha ingerült vagyok, ha politizálok, vagy egyiket sem, kérem lapozzon tovább.

Elöször a designon akadtam ki, igen, a cimerünk, nagyon jó, legyün populárisak, és fújjuk tovább a nacionalista lufit, még úgy sem elég nagy. És ebben most az sem zavaró tényező, hogy történetesen vörös színben pompázik, és nem narancssárgában, vagy „Új Többség” lilában.

Szóval akkor vörös és haragos zöld alapon fehérrel írjuk ki, hogy EGY AZ ORSZÁG csupa naggyal, hogy minden hitetlen kutya lássa.

És így szól a hírdetés, hogy „Orbán Viktor saját kezű aláírásával!”. Nagyszerű, akkor már a muzeális értéke miatt érdemes megvenni, maximum majd az unokáimra hagyom, hogy 100 év múlva adják be a Nemzeti Múzeumba, hogy így írt a 21. század legnagyobb magyar zsebkirálya. Az ő királyi felsége megszólítást még némiképpen hiányolom a hírdetésből, vagy legalább a félisten titulust.

Egyébként a jelenlegi jobboldal működésében egy dolog zavar, – és ezért fordultam el tőlük. Ez pedig történetesen az hogy fehér gallérosokkal az oldalukon politizálnak. Amivel az egyetlen gondom az, hogy számukra az egyetlen elképzelhető vallás a katolikus (főleg, hogy már protestáns egyházakról szem beszélhetünk, mióta Luther és Kálvin emlékét meggyalázva 1999-ben a Lutheránus Világszövetség nyiltkozatot írt alá Vatikánnal, kiegyezve a főbb tantételekben).

Mert nekem semmi gondom a politikával, csináljanak amit akarnak, módosítsanak az adó kulcsokon, fizetek többet is, kevesbbet is, de hadd valljak azt amit én akarok. Hadd higgyjek abban amit én akarok, és hadd járjak olyan templomba, gyületekezetbe, közösségbe, jurtába, vagy éppen barlangba ahova én akarok.

Ne mondja meg senki, hogy keresztény legyek, vagy ne. Ne mondja meg senki, hogy Róma elött hajtsak fejet, és vasárnap menyjek tempomba vagy ne. (Jogszabályban szabályozták egyébként, hogy vasárnapot nem lehet munkanappá nyílvánítani)

Nos, szóval csak ennyi minden kavarodott fel bennem a reklám láttán.
Szerintem a könyvet meg sem kell vennem…

“Egy az ország” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Egy „hatalmon lévő” politikai személy NE adjon már ki ilyen könyvet.
    Majdnem a témába vág: Torgyán József is adott ki könyvet pár éve, amikoris sexuál pszichológusi (jól írtam?) pályafutását kezdte, de talán sokkal érdekesebb az, ki olvassa ezeket a könyveket.

    Zk

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.