Tonight

Nos, a tegnap este úgy indult, hogy nekem az irodából le kellett lépnem hat elött nem sokkal, mert műfaterommal kellett találkozni Délinél, mert ment le Bajára. Kellett adnom neki egy kisebb csomagot, amit anyukámnak szántam.

Ez megtörtént, aztán úgy gondoltam, hogy én már bizony nem mennék vissza az irodába, meg különben is. Kezdődik 18:30-kor BKFMen a Mindent Bele!.

Egyszóval megiramodtam hazafelé, útközben útamba került egy élelmiszer kiskereskedés, és akkor már ugy gondoltam, hogy be is nézek. Megint rámtört az olthatatlan mézes-mustáros csirke készítési vágy, így ehhez való alapanyag beszervézsre adtam a fejem, és otthon, miközben Seedorf és Bálint műsort vezettek, én alkottam a konyhában.

Egyébiránt, a műsor már csak azért is jó volt, mivel viszonylag sok volt az interakció, és a spontán poén 🙂

Közben megbeszéltük Kicsivel, hogy este menni kéne Morrison’sba. Közben letámadott Jax is, hogy ők bizony Gabzal, és ysékkel jönnének le, mit szólnék, ha csatlakoznának. Hát jó.

Úgy gondoltam, hogy ha már otthon vagyok házitündérkedjek is egy picit, szóval megküzdöttem a mindennapi harcom a mosógéppel, és a mosatlan ruhákkal. Amelnyek eredménye képpen ismét megtelt a ruha szárító, és kellemetes öblítőszag lengi körbe a lakást… Édes kompromisszum 🙂

A műsor hallgatás, a mosás és a főzés közben nagy meglepetés ért. Athina, rámköszönt Treforton. Amennyire időm és energiám engedte próbáltam emberi kommunikációt folytatni vele. Tudakoltam a valódi okát annak, hogy a magyar blogger társadalom koronázatlan királynője miért hagyja abba az írást, mármint azon kívül amit a blogjára megírt. Körvonalakat elárult, így tisztább a kép.
A másik amin meglepődtem, hogy az ő blogját 16x annyian olvassák mint az enyémet. Többre gondoltam.
Ez annak tükrében, hogy tized annyi postom van, és negyed annyi ideje firkálok ide mint ő szerintem nem rossz 🙂

Kilenc körül hívott Kicsi, hogy akkor mi lesz meg minden, mondtam hogy mi a terv, de mert mivel közben úgy hallottam majd keep-in-touch, mert az estének még sok részletét számomra homáj fedi.

Persze közben főzőcskéztem is, és nagyon nem lett rossz amit csináltam. Szóval még mindig megtartom magam szakácsnak. Mindeközben mivel tényleg annyi időm volt, elkezdtem a szerveremet updatelni, mivel a webszerver mostani configja nagyjából két költözést ért meg. Egyszer amikor megdöglött a vasam, és a ZL Rendszerház pal.zl.hu névre hallgató gépére migráltunk át mindent. Majd amikor újra összepakoltam a gépet, akkor meg vissza…

Szóval igencsak megérett a frissítésre. Mind az adatszinkronizáló megoldások, FTP kiszolgáló, adatbázis motor, a webszerver és a PHP motor és moduljai is. Közel 100 csomagot kellett frissítenem, lehetőleg úgy hogy ez minnél kisebb leállással járjon. Amit lehetett megcsináltam fájdalom mentesen, még este 10ig.

Tíz után miközben csöpögtek belőlem a fürdésből hátramaradt tusfürdőt hordozó anyagok (elsődlegesen víz és barátai), felhívtam ezt a drága nőt, hogy akkor most mi. Mondta, hogy lent találkozunk. Háváj.

Aztán hívtam egy taxit, és indultam le Morrison’s Operába. Mire leértem Jax, Gabz, ys, és a társaságuk már lent volt. Ezen fellül Kicsi, Frida, Nora és persze Schipty, mint ugye műsorvezető.
Közben Barbi és Hajni is megérkeztek. Aminek eredménye képpen elkezdtem Barbi faggatni, hogy mikor jön le Francesco. Mondta, hogy éppen Pély Barnáékkal iszik valahol, de majd jön.

Közben az első asztalnál szülinapozókkal sikerült összeszólalkozni komolyabban. Leült Kicsi, erre elküldi a srác, mert ez az ő helye, meg szülinapja van, meg ilyenek. Jogosan megsértődve feláll, odébb megy, leül a srác, erre odajön a barátnője, és így teljes lendülettel pofáncsapta, a srác meg jó lovag módjára vissza.
Mondtam, hogy vagy befejezik, vagy ebböl security lesz. Erre megszólalt a luk a sajtból, azaz egyik haverja az asztal végéről, hogy ne pattogjak. No meg a krva anyád. Leálltok vagy kimentek. Elindultam nagy hévvel kifelé, hogy kivitettem az egész mocsokmód részeg szuttyó-paraszt asztaltársaságot a rákba. De a pult felénél megálltam lenyugodni.

Vissza megyek fél óra múlva, és a srác elkezd keménykedni:

– Na hol vannak a biztonságiak?!
– Inkább örülni kéne hogy nem szóltam nekik. Én itt itthon vagyok, de téged egy szóra kivisznek a g*cibe.
– Téged meg két ímél és lerendeznek
– Megnézném azt

Erre a srác akart már pajtizni, de átmentem inkább Gabzékhoz, mielött a nálam két fejjel alacsonyabb és 20x részegebb gyereket begyűröm az asztal alá.
De feltudom kúrni magam, az ilyen pattogó seggdugaszokon.

Ezután valakik kikérték a „Micsoda nő ez a férfi”-t, de éneklésre nem jelentek meg, így egy erősen illuminált hölgyemény azt mondta, hogy elnékelni velem. De leosztotta a szerepeket, te vagy a srác és a csaj. Dejó, azt hittem fordítva…

No mindegy, végülis a dolgok a megfelelő irányban terelődtek, és így elfoglaltuk a teljes egyes asztalt. Közben persze derekasan énekelgettünk, és ezalatt megérkezett Francesco is, aki nem sokkal megérkezése után a nővérének a barátnőjét lesmárolta. Ekkor Barbi így főleg az elsüllyedés szélén volt.
Egyébként Barbi elárulta nekem, hogy Pély Barna arra kérte Francescot, hogy részegen ne énekeljen United dalokat… lol? 😀

Ysék hamar leléptek, Nora miután sikerült a megfelelő alkohol szintet elérnie, úgy gondolta hogy akkor ők most mennek. Ezután nem sokkal futott be Marco, majd utánna Gandi.

Itt így következett pár üldögélős beszélgetős, állatkodós óra.

Azután, hogy teljesítettem az Angelst adagomat, én búcsúzóra fogtam a dolgot, vettem a kabátom, és nyomás haza. Útközben még megálltam Alkohol Killert venni Oktogonnál, nem mintha olyan sokat ittam volna (2-3 sör, 1 dupla Bailey’s), de miért is ne. Inkább mint Bombát…
Ezt csendesen iszogatva poroszkáltam hazafelé. A nyugati téri meki elött a padnál meg ismerős arcok. Gabz és Jax, fűzött éppen két csajt 🙂 Megvártam amig jön a buszuk, aztán csúsztam hazafelé tovább. Sikerült négy után olyan tíz perccel hazaérni, miután ismét kigyönyörködtem magam az éjszakai Duna-menti panorámában.

Úgy gondoltam, hogy én olyan nagyon frankó gyerek vagyok, folytattam a szerver frissítésem, ott ahol abba hagytam. A legfájdalmasabb részeket úgyis négy után jó csinálni. Akkor is folyamatos a látogatottság, csak sokkal alancsonyabb.

Hat körül el is készültem ezzel a lassan egy éve halogatott dologgal. Minden szép és jó lett egyébként. Összesen 1-2 perc leállással megúsztuk.

Lelkinyugalom, pátosz és öröm-boldogság.
Ámen

“Tonight” bejegyzéshez 14 hozzászólás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.