Al Gore és a kellemetlen igazság

Bloggers Unite - Blog Action Day

Több dolog is összejött, amiért Al Gorenak szentelem ezt a postom.
Nem, a politikai nézetei jelenleg nem érdekelnek, ez másról fog szólni.

Nos, édesanyám rágta a fülem, egy ideje, hogy van egy DVD, amit kisfiam meg kellene venned pesten. Kellemetlen igazság (An Inconvenient Truth) névre hallgat, és nagyon jó.

Végülis megnéztük most hétvégén, és maga a dokumentum film hatalmas. A valóság tartalmának a vizsgálatára nem vagyok hivatott. Bár olvastam a kritikát és sokan kampány filmnek tartják. Amiben lehet valami, de én most azt látom, hogy van egy ember, aki nem sárban hempergéssel töltötte az elmúlt közel 8 évet, hanem aktív munkával.

Ugye mint tudjuk Al Gore volt az, aki elvesztette amerika eddigi talán legszorosabb az elnök választását Bush ellen 2000-ben, nagy huza-vona, szavazat újraszámlálás és minden más után.

Ahogy a dokumentunk filmből ki is derül, de az előtt is tudni lehetett, hogy Gore az egyik legnagyobb környezet védők közé tartozik. Aki nem csak szavak, de a tettek embere is. Bejárta a legveszélyeztetettebb vidékeket, Grönlandtól az Északi sarkon át, a Déli pólusig.

Maga a film megdöbbentő és ijesztő tényekkel hívja fel a figyelmet a Földünk állapotára. Úgy gondolom a tény, hogy a pénteki napon Nóbel békedíjjal jutalmazták, az több mint a munkásságának az elismerése.

És remélem, hogy a tény, hogy ilyen emberek dolgoznak Hillary Clinton csapatában az egykori first ladyt ez elnöki székbe fogja segíteni. Másrészt pedig, hogy amikor ott lesznek valóban effektíven is tenni fognak azért amit most távolról bírálnak 🙂

Ezzel a bejegyzésemmel szeretnék egyébként hozzájárulni a Blog Action Dayhez, bár nem azért íródott eredetileg 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.