iGoogle vs. YouTube

Egy aranyos snapshotot sikerült ma készítenem.
Az iGoogle kezdőlapomon kint lévő YouTube boxban szoktam nézegetni a „legeket”, a legtöbbet nézett videó, a legkedvencebb ( 😀 ), a ma legtöbbet nézett és így tovább.

Ebben az utolsó kategóriában kalandoztam, amikor kaptam ezt a mókás hibaüzenetet:
iGoogle vs. YouTube


Igen, tudom, hogy ez azért van, mert a universalé a videó, és nem járult hozzá az oldal beillesztéséhez más szájtra. De könyörgöm azért a Google csak használhassa már saját oldalain. Mert hogy kispista ne rakja ki a blogjára azt megértem. Bár alapból ez is hülyeség. Nekik mocsok ingyen reklám, ha kirak sok-sok rajongó egy filmet, előzetest, vagy klippet a blogjára, weblapjára, májszpészoldalára, főleg ha még az ő logójuk fel is tűnik a videóban…

Arról nem is szólva, hogy ez adott esetben a Universalnak mekkora költség faragás. Nem kell fenntartaniuk szerverparkot, amikor kiadnak egy új videót és százezrek nézik hirtelen. Nem kell foglalkozniuk a terhelés elosztással, saját skálázható rendszer fejlesztéssel. Semmivel.

Csak akkor azt nem értem minek kell szarrágónak lenni a embedeléssel kapcsolatban. Persze megteheti, mivel az ő szellemi terméke, de miért dolgozik maga ellen?

“iGoogle vs. YouTube” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Azért, mert ők sem gondolkoznak. Mint általában az emberek túlnyomó része.
    Faszfejek mind.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.