Polgári engedetlenség

Minden kedves Morrison’s lakót és rajongót kérek, hogy ezt most olvassa végig, és cselekedjen legjobb belátása szerint.

Történt, hogy az utóbbi hétben elég sokat voltunk lent Morrison’s Operában. Több vendégem és több törzsvendég is jelezte, hogy az egyik mixer alaposan gyanusítható azzal, hogy a borravalókat nem rakjta be a közösbe, hanem valószinűleg saját használatra elteszi.

Mivel ez több ember egybehangzó tapasztalata volt, így gondoltam, hogy beszélni kellene valakivel. Elöször arra gondoltam, hogy beszélek a pult vezetőjével, és utánna az üzletvezetővel.
Szombat este lent voltam Morrison’s 2-ben, és mekérdeztem Melindát, természetesen név nélkül, hogy mit csináljak. Ő is ugyanezt mondta, amire én jutottam. Ám az este további részében megkeresett az üzletvezető, mert „hallottam, hogy beszélni akarsz velem”. Próbáltam egy gyenge „majd legközelebb, ha józanok leszünk mindketten” kifogással tovább hárítani a dolgot, kevés sikerrel. Mit volt mit tenni, elmeséltem neki a teljes történtet, nevekkel mindennel, hogy melyik törzsvendégeknek tünt fel, meg pontosan mikor volt stb. Megköszönte, hogy figyelünk a helyre, és hogy majd visszanézi a biztonsági kamerák felvételeit.

Reggel jövök haza, és fél nyolckor egy e-mail várt tőle, hogy biztosan arról a mixerről van-e szó, és nem keverjük-e a neveket, meg az arcokat, mert hogy ez súlyos vád. Megnyugtattam, hogy nem beszélek félre, és igen róla van szó.

Felkeltem vasárnap délután, és 5 nem fogadott hívásom volt Apesztől. Majd újra hívott és elmondta, hogy a pult vezetőjét, Petit, reggel műszak záráskor elküldték.
Persze az érintett mixert nem.

Itt esett ki a kezemből a telefon. Nem tudom mit lehet csinálni. Riasztottam pár törzsvendéget, hogy legyenek szívesek iwiwen üzeneteket irogatni az üzletvezetőnek, hogy gondolja át újra. Este lementem Promenádba, mert úgy volt hogy lent lesz az illetékes, és tudok vele személyesen is beszélni, de mire leértem már elmentek.

Nyilván az eljárás az üzletvezetés részéről korrekt, mivel az ö pultja, miért nem figyel rá. De például péntek este Peti nem is dolgozott, így a legkevésbé sem figyelhetett az emberei munkájára.

Ezért most nyomatékosan megkérek mindenkit, hogy legyen szíves szívhez szóló szép üzeneteket írni a Morrison’s Opera üzletvezetőjének, amiben keserves könnyek közt kérjük, hogy gondolja át még egyszer a döntését. Mert Peti volt az egyetlen épkézláb mixer, aki mind emberileg, mind szakmailag korrekt volt. Arról nem is szólva, hogy mi Kalózékkal Peti és a Balu koktéljai miatt kezdtünk el lejárni Morrison’sba…

“Polgári engedetlenség” bejegyzéshez 39 hozzászólás

  1. Fakk. En orulok, hogy ezt eltudtam olvasni, nem hogy meg irjak… De irjatok bele engem is:D

  2. Eső után köpönyeg… 🙂
    Az egész kínos történet nem történt volna meg ha valaki nem veri a nyálát ott hogy fontoskodjon az a napi pár ezer forint miatt vagy mit tudom mennyiért, de ez lényegtelen… Ez egy szórakozóhely ide az ember szórakozni járjon, a munkahelyén nyaljon a főnöknek és fontoskodjon, mert olyan dologba nyúlhat ami nem az ő hatásköre és csak jól megkavarja a dolgokat, pl az egyik legjobb mixert kirúgatja. Most egy ártatlan ember bánja hogy egy másik kicsinyes lopásokba vetekszik a másik meg nem tud nyugodtan a seggén ülni vagy mielőtt beszél, gondolkodni kicsit… na mind1 nem akarlak én bántani, sőt szurkolok hogy sikerüljön helyrehozni amit kavartál, látom az igyekezetet legalább ez iránt!!! Hajrá
    Remélem most nem én leszek főgonosz mert ezt leírtam…

  3. eennye te ártány. utólag persze okoskodhatnék, de lófaszt. főleg én. annyit azért mégis, hogy nem véletlenül van bekamerázva a pult. ha se titi, se sanyibá, se dávid nem veszi észre, akkor tudodmit, megérdemli azt a napi párezret. mellesleg szintén nem véletlenül nem ad az ember sok borravalót, ott, ahol az, ugye, nem a cincéreké. 23-án a kettőben majd jól kirakunk egy molinót a zenekar mögé, hogy petyát vissza. vagy valami. meg rakjunk ki aláírásgyűjtő kispavilont, mint az orbán. és foglaljuk el a gutenberg nyomdát és pamfleteket, meg kiskátékat szórjunk a városban szerteszana, hogy aztán majd az illető esküdözhessen a magyarok istenére. ámen.

  4. Utólag marha egyszerű okosnak lenni.
    Ha tudtuk volna, hogy így reagál a tulajdonosi kör, és példát akarnak statuálni, kussoltunk volna. Korábban is volt olyan, hogy gond volt valakivel, de egy alkalommal sem küldték el a felettesét.

  5. Nem E/1-ben kéne írnod, hisz te szóltál? Hiszen a blogod is így írtad…:S sajnálom de ezt nagyon csúnyán elszúrtad…

  6. ez a ‘Petit vissza’ akció…ez nagyon jól hangzik,nem hülyeség,sztem…és nem utólag kell gondolkozni,sztem…:S

  7. Csak azt nem értem miért nem a Petinek szóltál először…

    Meg amugy mi az hogy „Persze az érintett mixert nem”???
    Még jó hogy…csak a baj az hogy ez EGYEDÜL az Ő faszsága…nem a Petié…

    Ja ha készülnek „Szeretünk Peti” vagy „Petit vissza” pólók,akkor…S-ses méret…:)

  8. Petinek akartam szólni elöször, csak valaki (még mindig nem tudom hogy ki) megelőzött, és szólt Titinek, hogy keressen meg engem…

  9. Hát ezzel a többesszámmal valszeg rám gondolt (én láttam a legutóbbi ominózus esetet), de nem véletlenül nem rohantam oda Titihez vagy bárki más belsőshöz..
    Tudom milyen balul tudnak elsülni az ilyen dolgok, de azért az sem járja, hogy valaki ilyet megússzon, főleg egy olyan helyen, ahol a személyzet többi tagja számomra nem mondható közömbösnek. Ezért úgy gondoltam, hogy még alszom rá 1-2-t és max. Petinek szólok, ott akkor csak Kalóz tudta mi történt. Aztán jött a másnap reggel, és Zsolt elmesélte, hogy Laci hajlamos „elfelejteni” a visszajárót. Ekkor mondtam el Neki is, hogy mit láttam..
    Mivel mindenről írt, kivéve erről, ezért volt a célozgatás részemről (és ezért is írta Zsolt a fentieket).
    Biztos vagyok benne, hogy Zsolti is nagyon sajnálja a dolgot és nem akart semmi rosszat, kár volt másoknak elmondania…

  10. Azt hiszem ebből Te is Zsolt és mindenki más is tanult… méghozzá azt hogy mindenki a saját szemétdombján kapirgáljon és ne a másén… mindenki foglalkozzon a saját dolgával és ne nyüzsögjön olyanba amihez vajhmi kevés hozzáértése és belelátása van…

    Konzekvencia levonva.

  11. dramadramadrama.
    Van ertelme ezt tovabbragozni?
    Adott egy vendeg aki eszrevesz egy szabalytalansagot es szol.
    Segitoszandek a vezetoseg fele, hogy nehogymar kilopjak a szemuket.
    Persze, ez indukalta, hogy Peti is ment de ez nem volt elorelathato a megszokott gyakorlat nem ez volt eddig.
    Egy mi lett volna ha B-eset, akkor mas szol a vezetosegnek ha eszreveszik.
    Elobb utobb elkerulhetetlen volt ez a kimenetel valamelyik pultvezetovel ha tenyleg peldastatualas volt a cel.
    Rossz idozites, rossz korulmenyek.
    Nem Zsolt hibaja, es nem ot kene anyazni.

    flameljetek.

  12. Sztem meg ez lol gandi… egy törzskártya még nem jogosít fel arra hogy állandóan rendezkedj… (nem bántás de ezt mások is mondták már és észrevették)… szóval a konzekvencia a másik cím alatt olvasható… én meg ezt mondom…

    Nem anyázza senki… de érthető hogy ezt váltotta ki az emberekből…

  13. Szerintem ez nem torzskartya fuggo, es ez most teljesen irrevelans ebbol a szempontbol, torzskartya nelkul is torzsvendeg valaki, es ha valami zavarja akkor szol a vezetosegnek.

    Max annyi rohato fel hogy nem Petinek szolt, ennek a miertjeit nem tudom, de egy logikus kovetkeztetes az, hogy Peti nem volt ott, es abszolut nem szamitott erre a vegkifejletre, es mint lathato nem tetszik neki.

    Annyi kerdes marad, hogy erdemes ocsarolni egy ‘ellopokparezerforintotnaponta’ emberke miatt tovabb, ha a helyzeten nem lehet mar valtoztatni?

  14. Tök mindegy, ő indította el az egészet…. sztem jogosan váltotta ki ezt az ellenszenvet most az emberekből ez a meggondolatlan cselekedet… 🙁

  15. Azért nehogymá abba menjen tönkre egy (két) kocsma, ahol a belépőn felül közel 500 ft a loszarminőségű sör, hogy a borravalót, amit ugye a pultosnak/pincérnek szánunk, ő elteszi. Én pl sokáig azt hittem, hogy -mint normális helyeken- oda kerül a jatt, ahova adom. Persze a szabály az szabály, és ha én elmegyek dolgozni valahova, ahol azt mondják, hogy a borravaló nem a tied, akkor beteszem a közösbe, még akkoris ha sztem ez fasság. Na ez a véleményem a preambulumról. A másik, meg hogy én tuti nem szóltam volna főnöknek. Ha már mindenképp tennem kell valamit, akkor azzal kezdek el beszélni, akit észreveszek a sumákon.
    Fáradtság=felesleges szófosásbocsjóéjt.

  16. ez marhára nincs túlragozva,attól még hogy neked közömbös az ügy,mást lehet h felkavar kissé…és nem igaz h elkerülhetetlen volt…jesszusom!!!

  17. Sztem tudjuk meg a lopos mixer címét és kenjük le a száját olyan testvériesen, hogy rohadjon vissza Mezőkövesdre a nőjével együtt a kis bazi BMWéjét [asszem] megaladjuk a roncstelepen!!!

    A személyes véleményem pedig az, hogy kár a Petiért szakember szinten, de remélem ezek után is barátomnak tarthatom. Így számomra nem veszett el Nindzsa és Noel 23.-án ott leszek támogatlak titeket a Petiért akcióban!!!

  18. Még mindig az a véleményem, hogy másképp kellett volna intézni… nem kellett volna beleszólni…~:S de 23-án én is ott leszek~:) na csók mindenkinek!!!

  19. ez a peti-ügy jó reklámot csinál a koncertnek muhaha
    na befogtam. megyek repülőgépeket nézegetni.

  20. Olyat lehet kérni, hogy a Petiért koncerten kivételesen ne énekeljen a Noel? 😛 😛 😀 😀 :S Jólvan vicc volt, csókollak, ottleszünk.

  21. Ott leszünk,nanááááááá!!!Lolka&Bolka!Petiért!
    A lopós disznót meg tényleg jól el kéne agyabugyálni….nagyon jól…!!!!!grrrr :S

  22. nyanyi,most ezt inkább nem minősítem…mert ha én 10 akkor te max 12…és amugy nem értem miért pattogsz,itt mi nem egymással veszekszünk,hanem véleményt nyílvánítunk egy olyan ügyben,ami láthatólag senkit nem hagy hidegen…meg ha nem ismersz ne próbálj inkább véleményt alkotni,mert balul fog elsülni.és azért mert te nem érted amit írtam és fogalmad sincs arrol h esetleg más is van mögötte,az maximum a szűklátókörűségedre és fantáziátlanságodra világít rá.pont.

  23. nyanyanya, na most helyre lettél pakolva… vigyázz mert téged is elagyabugyálnak~:)~:DD ~:**

  24. kicsi! gondolom benevezed imolát&klárát! 😀 nehogymá lemaraggyá lolka&bolka mögött…

  25. LOLKA ÉS BOLKA NEM ÉRHET FEL IMOLA ÉS KLÁRÁVAL NAPSI, EZT TUDHATNÁD~:PPPPPPPPPP

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.