Husvéti vasárnapi politikai kurvaanyám

Elkezdtem hozzászólást írni a cerka.blog.hu -ra, de végülis úgy döntöttem, hogy inkább post lesz belőle, és pingbacket küldök rá, mert kommentnek túl hisszú lenne.

A téma amit feszegettek, a népszavazással kapcsolatos.

Szerintem az a baj, hogy ilyen helyzetben marhára nem lehet mit tenni.

Ha az aktuális kormány, (most párt és hova tartozás függetlenül) meg szeretne felelni az EU-s előírásoknak, be akarja tartani a maximális államadósságra vonatkozó pénzügyi szabályozást, ami egyik feltétele az euró övezethez való csatlakozásnak, akkor valahonnét zsét kell előteremtenie.

Másrészt, ha szeretnénk, hogy fejlődjön az ipar, a kereskedelem, akkor az ország infrastruktúrájába is beruházni kell. Ugye mindenki sír, hogy mikor lesz már tényleg körgyűrű az M0-s, mikor lesz már kész a 4-es metró, mikor lesz már autópálya mucsaröcsögére. Viszont szeretnék ezt mind ugy megtenni, hogy ez neki ingyen legyen, vagy legalábbis a lehető legkevesebben, az állam pedig oldja meg, vagy ha nem tudja, akkor „monyonle”.

A másik, amit mindenki elfelejt, az, hogy ha jól rémlik a jobb oldal kampányolt legjobban az EU csatlakozás mellett, úgy hogy pontosan tudták, hogy ez mivel fog járni. Globalizációval, bizonyos iparágak beálldozásával, munkaerő piaci szerkezet átalakítással.

Ez mit hozott magával?
Munkanélküliséget, erősebb inflációt, a mezőgazdaság szétverését, stb.

Erről az aktuális kormány tehet? Nem.
Megvan kötve a kezük, pontosan tudták, hogy ha EU tagok leszünk, és kapjuk a támogatásokat, azt nem a két szép szemünkért kapjuk, hanem, mert lesz amit be kell áldoznunk. Nézzétek meg, tele vagyunk német sörrel, szlovák tejjel, lengyel barmofi hússal, a legtöbb európában ismert multi megvetette nálunk a lábát. Legújabbként ugye most jön példának okáért az Aldi.

Ezzel megint, csak nem a kormány bizonyítványát magyarzom, már csak azért sem, mert önmaguk is bevallották, hogy elkúrták. Akkor pedig mit szépítsünk rajta?

Szerintem bárki bármit mond, épkézláb megoldási javaslatot nem láthattunk az elmúlt években a jobboldal részéről sem, sajnos. Mármint azon kívül, hogy rángassunk embereket az utcára, hergeljük őket, uszítsuk rá a rendőrökre, és persze mindezt, az állami ünnepeink napján. Mikor máskor?

Ennyi jutott így eszembe hírtelenül husvét vasárnap reggelizés közben.

“Husvéti vasárnapi politikai kurvaanyám” bejegyzéshez 27 hozzászólás

  1. A nepszavazas legnagyobb katasztrofaja, hogy ezek utan barmilyen nem tetszo intezkedessel kapcsolatban nepszavazast hirdetnek, azt ha a sok birka megszavazza akkor baszhatjuk, hogy esetleg szukseg lenne ra…

  2. Tény, hogy EU soakt ártott az országnak. A magyar ipar katasztrofális helyzetben van, már ami megmaradt belőle. Sorra hallani, hogy nagy gyárak bezárnak, és X ember munkanélküli lesz. Tény, hogy az EU csatlakozást a jobboldal erőltette. Szerintem nem lett volna szabad csatlakozni. EU csatlakozás előtt egész szépen állt a szénánk…
    Nekem a csőrömet az böki nagyon, hogy mindkét oldal csak egymásra mutogat. Megoldás nincs. Az ország pedig egyre mélyebbre süllyed. De mit tehetünk most? Az államadósság 16 ezer milliárd forint (egyed elemzők szerint). Régi igaz mondás, hogy szarból várat nem lehet építeni. Talán egy független szakértői kormány segíthetne? Na de ebben a mai korrupt világban ki számít függetlennek? Kik lehetnének azok a vezetők, akik ezt a helyzetet meg tudnák oldani?

  3. A szakértői kormány agyrémét hagyjuk szerintem. A felvetés ugye anno a fidesztől jött, mivel ebben látták az egyetlen módját annak, hogy beleugathassanak a kormányzat munkájába valahogyan.

    Szóval, nincs olyan, hogy független. Másrészt kit neveznél szakértőnek?

    Pl. egy Vértes András szakértő, de párt független, mivel a cége a GKI a mindenkori kormánynak szolgál mindenféle gazdasági adattal. De nem politikus.

  4. EU: szükséges szar. Megszorítások: szükséges szarok. A mindenkori politikusok/pártok/kormányok: szükséges szarok. Köszönöm.

  5. Hát ez az, nem tudom ki lehetne az a bizonyos független szakértői gárda, akik tudnának kezdeni valamit a helyzettel.

    De az tény, hogy Gyurcsány papa és csapata, valamint Orbán papa és csapata ne kerüljön a kormány élére. Meg úgy kb az egész mostani politikai állomány. Csak nagyobb kárt csinálnak…

  6. Hm… jó látni, hogy vannak emberek, akik megpróbálják racionálisan felfogni a dolgokat, amik az országban történnek mostanság. Az viszont valahol elszomorító, hogy az embernek egy húsvét vasárnapi reggeli közben ezen kell idegeskednie. Mármint foglalkoztathatja a politika reggeli közben, mert miért ne foglalkoztathatná? Csak rémes, hogy ez ennyire felidegel mindenkit 🙁 na majd ha én egyszer politikus leszek MUHAHAAAAAAAAAA 😛 🙂

  7. Ajánlom mindenki figyelmébe DjZoNE: Miért ne lehetne Vértes András miniszrerelnök- című blog Írását.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.