Hifi szervíz és a nosztalgia

Egy ma reggeli kellemes élményemről szeretnék mesélni az elektronikai szervizek házatájáról, és szőrmentén azért az útvonalterv.hu megint elmehet a picsába…

Szóval sikerült neten találnom egy olyan szervízt, amelyik a 3. kerületben van, egy hév megállóra a munkahelyemtől, 2 megállóra pedig a lakheylemtől, vállalnak hifi javításon kívül elég sok mindent, de engem most ez érdekelt főleg. Mivel az óbudáról történő elköltözésem óta megörököltem Ádám barátom hifijét. Amit eddig csak PC speakerek helyett használtam, mivel kiderült, hogy hiába van benne 3 lemezes CD changer, nem képes azokat normálisan kezelni.

Ezért eldönttöttem, hogy megcsináltatom. Ezért tegnap este rágugliztam, hogy mégis van-e ilyen szervíz, és akkor találtam meg a márkaszervíz.hu-t, amit reggel, nyitás környékén meg is látogattam, és magammal vittem ezt a drága jó eszközt is.

A tulajdonos, megérkezésem után nem sokkal már csavarozta is szét az eszközt és vizsgálta hogy mi baja lehet. Nem sokára fejét ingatva jött elő, hogy hát ez sajnos fejcserés. Ez így rosszul hangzott, megkérdeztem, hogy mennyi. Mondta, hogy olyan 20 körül.

Tanakodtam, hogy annyiért lassan újat kapok, bár ezt még normális anyagból csinálták, fából vannak a hangfalai stb. Nem szeretném kidobni. Legyen. Mikorra lesz kész? Itt elgondolkodotam, és az ilyen szokásos, „azt bizony meg köll rendelni, akkor 1 hét mire felveszem a telefont és leadom a rendelést, 2 hét mire felfogják, még 2 hét mire kiszállítják, és 1 hét mire felfogom, hogy leszállították” jellegű procedúrára készültem már lelkileg.

A tulajdonos mosolyogva ránézett az órájára, azt mondta, hogy 15 perc. És valóban, kb 2 adag ment végig az egyik bekapcsolt tvből sipítozó top shop reklám spotokból, és már kész is volt.

Mondta, hogy ezzel együtt jár 2 év garancia is, és ezért számlázási nevet, meg ilyeneket is kér. Tisztára meg voltam lepődve. Oké, hogy ennek kellene a normálisnak lennie, de akkor is. Összességében kb 30 percet töltöttem a boltban, ez idő alatt könnyebb lettem 20 ronggyal, viszont meg lett javítva az egyik szivem csücske.

Álltam a pult előtt, és fél oldalasra állítva állt ott egy fekete két kazettás aiwa dekk magnó. Egy picit elszorult a szivem…

Ennek az oka az, hogy 5 éven át csináltam hangtechnikát baján egy belvárosi előadó teremben, és egy ugyan ilyennel dolgoztunk. Ritkaságnak számít ez a model, mivel a szervízes csávó szerint az országban sosem lehetett kapni, csak az egy kazettás változatot… Igazi nosztalgia…

Az útvonalterv.hu-s intermezzóról pedig annyit, hogy szarul jelöli a Fényes adolf utcát. Mivel a térkép szerint annak egyenes folytatása a Kiskápolna utca, ami ha úgy vesszük tényleg így van. De van benne egy megszakítás, konkrétan egy ilyen kapu szerű izé, ami zsákutcaként szolgálhat, ha becsukják. Utca frontról pedig kurvára nem látszik, hogy az ott mi, sőt a „sarkon” ilyen formán utca tábla sincs, mivel gyakorlatilag nincs sarok. Egy sima kapu bejárónak tűnik.

A környéken látott térképek mind zsákutcának jelölik a perc utca felé, csak ez a fos nem.

“Hifi szervíz és a nosztalgia” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. Hm, asszem ez engem is érdekel.
    Van egy Panasonic videom, meg egy LG is, A Panasonic k.sok mindent tud, es bar 8 eves, es kb. 10kg-os, de mégis el fogom vinni megnezetni. Az LG meg 2 eves, egy kazi után gariba kellett vinnem, majd onnan megkapva hasznaltam kb. 1 hetet, el lett csomagolva, most 1 honapja elovettem, es a kazit nem akarja bevenni. Mekkora egy fos.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.