Bécsi Delikát

Ez a neve egy kis boltnak, ami a Kolosy tér és a Bécsi út találkozásánál van. Múltkor voltam bent körbenézni, most pedig ebéd után egy picit betámadtam, és beszereztem némi különlegességet, mivel szinte csak azzal van tele a bolt.

A bolt kínálata mindenféle import dolgokat tartalmaz, főleg európa nyugati feléből. De van néhány egyedi hazai bor, illetve pálinka különlegesség is.

Amiért alapvetően bementem az, hogy csipős szószt akartam venni. Végülis nem találtam olyat amit akartam, de széles mosollyal egy thai chilli szósszal a szatyromban jöttem ki, ezen kívül vettem egy olasz, szűretlen, extra szűz oliva olajat, amit egy kis arasznyi karcsú üvegbe bújtattak. Volt egyébként minden féle, sok sok fajta kiszerelésben, jó barátja a balzsam ecet társaságában.

Majd szószokat nézegettem, pl. jó pár fajta Barbeque.

Ez után láttam mézeket, aztán több polcnyi lekvár, amik megint csak ilyen cukor és tartósítószer mentes ilyen olyan nyugati országokból, főleg angliából származtak, a szívárvány minden ízében lehetett találkozni velük. Az áfonya lekvárukat néztem meg tüzetesebben, de abból most nem vettem, még van otthon két féle.

A bolt közepén egy ilyen lépcsőzetes fa szerkezeten sok-sok féle csoki, deszert és mindenféle finomság van. A pulton amin igazából leesett az állam, egy hűtőpult, amiben különböző édes szószok vannak, mint vanilia, csoki, sörbet és kitudja még mi. Volt kimondottam süteményhez való édes szószok, meg mogyoró vaj, meg ilyen nyalánkságok.

Majd egy nagy állóhűtő, ami tele volt mindenféle üditővel, ahogyan az lenni szokott. De volt benne jó pár különlegesség, amit még sehol nem láttam. Az egyik amin gondolkodtam, hogy kipróbáljam-e az a Dr. Pepper volt, a másik, amiből végül hoztam is, és itt van az asztalomon Diet Coke plus névre hallgat. A nevénél szörnyűbb, hogy mi van benne. Ez gyakorlatilag Coca-Cola Light zöld teával…

A boltos srác azt mondta, hogy finom… Mindjárt ki fog derülni 🙂
Az importőre ennek az üveg piának egyébként a Culinaris, akikről még sosem hallottam előtte.

Fizettem, úgy gondoltam, hogy elég lesz a mókázásból. De a pulton még láttam 3 dobozt tele műzli szeletekkel. Eat Natural volt a márkaneve a dolognak, és egy olyat választottam, ami fehér csokis-joghurtos bevonatba rejtette a benne lapuló áfonyás-pisztáciás csodát. Ízre, és állagra is nagyon jó volt, igaz kellően borsos áron mérték. De már megszoktuk, hogy a minőségnek ára van 🙂

“Bécsi Delikát” bejegyzéshez 25 hozzászólás

  1. ez szégyen. mármint, hogy még nem hallottál a culinarisról. ráadásul a nagyobbik boltjuk ott van a közeledben. majdnem. monnyuk én kizárólag fizu után merem betenni oda a lábam.

  2. vagy le se szarunk. 🙂
    amúgy remek ötletet adtál, mert nagyon vágytam egy kis csokira és hová máshová akkor már. még életemben nem ettem trüffelt. a srác egy kekszeset ajánlott. (mathez) és hát atyaég. úgy olvad, mint a vaj a számban. most élvezek. szép estét!

  3. Ez eggyel megint több információ volt, mint amit olvasni akartunk 😛
    No mindegy 😀

    Megyek Jolly Roger’sbe, mert még úgysem voltam, meg karaoke, meg Dóri, meg minden. Csak a torkom nem tudom hogy fogja bírni, max viszkivel öblögetem 🙂

  4. Dr. Pepper is ajánlott kategória! szerintem k jó! legközelebb azt próbáld 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.