Amíg a jackpot el nem választ, avagy What happens in Vegas

Nem egy mai film, mert már egy jó ideje forog a mozikban, sőt most kezdik levenni programról teljesen. De én, csak most hétvégén jutottam el oda, hogy megnézzem.

Általában szeretem azokat a filmeket amikben Cameron Diaz szerepel, legalábbis az utolsó kettő, amiben láttam bejött. Gondolok itt most a Vanilia égboltra, és a Holidayre. Mindkettőt szerelmi történetes baromság, igaz a Vanillia égbolt egy picit nagyon elvont, de ezzel együtt is tetszett, a Holiday pedig mindenképpen belopta magát a szívembe. Most ezt a sort erősíti az Amíg a Jackpot el nem választ is.

Ami most kivételesen akár poénosnak is tekinthető a cím, mert az alap bonyadalom ugye Jack (Ashton Kutcher) és Joy(Cameron Diaz) közt abból indul, hogy Jackpotot nyer a szerencsétlen lúzer, a minden áron tökéletességre törekvő nő pénzével… Tehát Jack nyer Jackpotot… No mindegy, mégis szar szóvicc.

Azt hiszem, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tetszett. Sőt nagyon tetszett, az elmúlt fél év számomra legkedvesebb filmjének tartom.

Talán azért, mert bár nem látszik, vagy nem mutatom, de szeretem a csöpögős filmeket, bár pl a Titanicot nem láttam. De, nagyon tetszett az Armageddon szerelmi szála, vagy például a Pearl Harborban lefestett érzelmi harcok, vagy mondjuk a Gyűrűk urában lévő három epizódon át húzódó Aragorn és Arwen majdnem hogy plátóinak mondható szerelme.

Node, kanyarodjunk vissza egy kicsit Vegashoz, és a filmhez. A történet ugye két szálon indult. Egyrészt bemutatják a két szálat. Hogy a két főszereplőnk, milyen előzmények után is borul egymásba a fényűzés, a csillogás, a szerencse, és a pénz városában…

Úgy gondolom a találkozásra kitalálhattak volna, valami eredetibbet is, mert a véletlenül ugyanazt a szobát kapjuk és rányitunk a fürdőben, feltételezve, hogy üres, jellegű dolgot már láthattunk.

Engem, általában a karakterek fejlődése szokott a legjobban leködni, mint valami MMORPG játékban. Ahogyan Jack tényleg a lúzer kisköcsögből összeszedte magát, és mondhatom, hogy férfivé vált, aki tényleg „kihúzza a kezét a seggéből”, ahogyan a film beli apja (Treat Williams) fogalmazott 🙂

Természetesen itt is megvolt, a „minden szép, minden jó”, és a „mindenki happy endet vár, aztán mégsem, aztán mégis” jellegű befejezés. Amire úgy gondolom, hogy az ilyen kategóriájú filmek mindegyike épül. Mégis valamiért nagyon tetszett.

Ez simán lehet, hogy csak a jó társaság miatt volt, nem tudom. De kellemes szájízzel távoztunk a moziból, ez biztos 🙂

“Amíg a jackpot el nem választ, avagy What happens in Vegas” bejegyzéshez 23 hozzászólás

  1. szerintemis nagyon jo kis film, az utobbi idoben az egyik legjobb vigjatek amit lattam :] bar nekem a parositas picit fura, elvegre ashton majdhogynem fia lehetne cameronnak….

  2. akkor vagy ashton lett plasztikazva vagy cameron hagyta el a ranctalanito kremet :)))

  3. nincsen semmi gond a 6 év korkülönbséggel. 😛 😀

    amúgy 2 hete nem tudtam magammal mit kezdeni (ezalatt nem azt értettem, hogy unatkoztam) és megnéztem, mert pasit erre a filmre nem lehet vinni. szerintem gyenge volt, cameron a szokásos figuráját hozta, kutcher szövege meg gyenge volt. Nem tudom, hogy már az eredetivel volt gond vagy a fordítással.
    de nyári lötyinek megfelelt.

    tegnap viszont beültünk a wall-e-ra, mert már nagyon vártam. a film messze a legbájosabb film, amit láttam az utóbbi időben. pici bőkkenő volt, hogy a film közepén bombariadót fújtak. nekünk nem először film alatt. úgyhogy nem láttuk a végét és ez kiborított. de enélkül is mindenkinek ajánlom. nem csak ajánlom. kötelező!!!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.