Gondolatok mosogatás közben

Reggel mosogattam, mert hogy olyat is szoktam ám. Közben pedig valamiért eszembe jutott a Molnár Ferenc Pál utcai fiúk című regénye. Aztán azon kezdtem gondolkodni, hogy a most trendi médiumokban hogyan csapódna le Nemecsek Ernő halála.

Figyelem, az alábbi szösszenetek alkalmasak lehetnek a nyugalom megzavarására. Folytatás, csak saját felelősségre.

Blikk

Tizenhárom éves korában vasárnap a Pál utcai grundon meghalt Nemecsek Ernő, a gittegylet titkára és Boka János jobbkeze. A kisfiúnál előzetesen tüdőgyulladást diganosztizáltak.

Index

Belehalt újabb megfázásába a két hete otthon tüdőbetegséggel küzdő Nemecsek Ernő, a gittegylet titkára, így a Vörös ingesek és a Pál utcai fiúk közötti ádáz harcban elesettek száma 0-ról hirtelen 1-re emelkedett.

A VIII. kerületi Rendőr kapitányság közlése szerint a 13 éves kisfiú két hete Fűvészkertben szerzett megfázás szövődményei, és az orvosa intése ellenére avatkozott be sorsdöntő pillanatban a harcba. Életét nem lehetett megmenteni.

Origo

Közép európai idő szerint vasárnap délután 5-kor Nemecsek Ernő holtan találták barátai Rákos utcai otthonában. Az gittegylet titkára 13 éves volt.

Felfoghatatlan, de sajnos igaz a hír, hogy a 13 éves kisfiú holttestére barátai vasárnap délután találtak rá a Rákos utcai lakásban. A Pál utcai fiúk és a Vörös ingesek is saját halottjuknak tekintik, és katonai tiszteletadás mellett vesznek tőle végső búcsút, a Kerepesi úti temetőben.

Bravo

Ahogy azt már korábban is pletykálták, Nemecsek Ernő (13) tényleg súlyosan beteg!
Eddig úgy gondoltuk, hogy a hamarosan meggyógyul – de tévedtünk! Most aztán tűkön ülve várhatjuk, hogy mit fog tenni ezután Boka János(14) és Áts Feri(15)!

CKM

Nemecsek Ernő: Halál a grundért

Született: 1908. január 19.
Meghalt: 1921. március
A halál oka: tüdőgyulladás

A vörös ingesekhez beosonó közlegény bőven szerzett magának ellenségeket. Közéjük tartozott a Áts Feri is, akivel élete utolsó csatáját vívta a grundért. Végső nyugalmát mégsem harc közben érte el, hanem elhúzódó tüdőgyulladása okozta.

Bombagyár

A reggeli órákban a grund sikeres védelme után hősi halált halt Nemecsek Ernő a Rákos utcában, nem messze a Pál utca és a Mária utca sarkán lévő főhadiszállástól.

Egy ilyen katasztrófa nagyon súlyos következményekkel jár a legtöbb haderőnek, nem beszélve egy ilyen aprócskáról, mint a Pál utcai. A tragédiáért egyértelműen a VÖRÖS ingesek a felelősek. Nyilván ennek tükrében az sem meglepő, hogy a tragédiát kihasználva hétfőn egy zsidó illetőségű cég megvásárolta a grundot, és új plázát tervez a területre.

És a végére még néhány zrikálás, pár blognak, akiket szeretek olvasni. Kérem, ne tessék megsértődni, nem bántásnak szánom 🙂
Tényleg.

ostobapasik.blog.hu

Történt legutóbb, hogy elmentünk jó néhányan bulizni, ahogy lenni szokott. Mi csajok azonnal megtámadtuk a táncparkettet. Egy fickó nagy hevesen hozzám fordul 1 pörgös szám közben és ezt mondja:
– Helló, Boka János vagyok és gittegylet elnök.

Hűű, ez a duma nagyon bejött, és elkezdtünk beszélgetni. Megtudtam tőle, hogy mit is jelenet az egylet, aminek az elnöke, merre van a grund, és hogy ki is az az Áts Feri.

Aztán odajött hozzánk két furcsa srác, Kölnei, vagy Kolnay, és valami Barabás, és tisztelegtek neki, majd a fülébe súgtak valamit. Ezután odafordult hozzám, és azt mondta, hogy örül, hogy megismert, de most sajnos mennie kell, mert a titkárukkal történt valami, és reméli, hogy még találkozunk.

Én csak kapkodtam levegő után. Itt lerohan, elhajtom az összes többi pasit, akik csüngtek rajtam, kábít, nincs velkámszeksz, és még a számomat sem kéri el. Hallatlan!!!444
Milyen férfiak élnek ebben az országban! MPG!!!

Éés egyébként sem jött beee!!!444négynégynégy

blog.athina.hu

Gyász, bazmeg.

Rákos utcai lakás egyik szobája üresen áll (Nemecsek Ernő lakott itt, amíg tegnap el nem vitte a kaszás). Sajnos nem lehettem ott, amikor a tragédia történt, mert aznap este összeszedtem a Misit, egy laza mozizás erejéig. De együtt gyászolunk (Pisti, Kristóf, Juszuf, Matyi és Mümpü).

De Ernő tiszteletére minden Pál utcai, és fekete (#000000) alap színű póló 1500 forintért rendelhető meg a mai napon.

Akit egyéb részletek is érdekelnek, az itt olvashat róla.

Hozzászólás OFF!!

ginadesign.hu/blog

Szeretnék egy kicsit más vizekre evezni Ernő halálát övező csinadratta után és kikérni a véleményeteket.

Milyen egy jó temetés szerintetek? Mindenféle szempontból.

Mik azok azok az események amik nélkül nem is tudtok elképzelni egy ilyent, és mik azok amik például pluszként szolgálhatnak?

És, mitől jó egy temetési prédikáció? Attól hogy sok a hallgatója? Vagy attól hogy aktuális dolgokról beszél? Vagy attól hogy a legfontosabb eseményeket tartalmazza a múltból? Esetleg attól hogy spirituális háttérinfókat is ad?

Milyen a legjobb színű gyász ruha? #000000? Biztos? Az #1C1C1C belefér még?

Mielőtt bárki felhorkanna, a fent ismertetett skiccek nem célja, hogy meggyalázza Molnár Ferenc regényét, vagy annak bármely alakját.

Ezen kívül a fent említett oldalakat, azoknak szerkesztőit és tulajdonosait sem szerettem volna megbántani. Csupán ihletként szolgáltak a mai agymenésemhez. Amennyiben ezt bárki támadásként fogta fel, attól elnézést kérek, nem volt szándékos.

“Gondolatok mosogatás közben” bejegyzéshez 64 hozzászólás

  1. Hát már épp ezt kerestem . alig tudtam napiba a hf -t megcsinálni 😀 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.