Szóval, ami új

Nos, az előző bejegyzésemben megígértem, hogy új dolgokról és változásokról fogok írni. Most össze fogok szedni egy pár dolgot, ami az utóbbi 1 hónapban változott körülöttem, bennem.

Lesz ezek közül olyan, ami egy folyamat része volt, és most érett be, lesz olyan ami még csak pár napos, de említést érdemel.

Oktogon

Szóval az első ilyen változás a földrajzi lokációmban következett be, ugyanis a főhadiszállásom átkerült az eddigi Rózsadomb lába helyett az abszolút belvárosba. Október elsejétől lakom itt hivatalosan, de már szeptember középtől két laki életet élek, és egészen sokat aludtam az új helyen.

Másodrészt nem tudom ki emlékeszik a betegségemmel kapcsolatos bejegyzésemre még márciusból. Az elmúlt két hónapban sikerült találni megoldást a szinte teljes tünetmentesítésre. Találtam szlovák céget, akinek a termékskáláját bár nem erre találták ki, de erre is jó, és a betegségem látható jegyeit eltüntette teljesen. Ezen kívül pedig még van számtalan pozitív mellékhatása is.

Harmadrészt, szintén egy fél éves folyamat eredménye képpen elkezdett működni a vállakozásom egy olyan szegmense, ami évek óta kihasználatlanul állt, és most a legtöbbet ebből remélem. Ezzel kapcsolatban új, merész céljaim is lettek.

Negyedrészt az irodában új projektet kaptam, és ezzel egyidejűleg azt is, hogy egy másik, új csapatot építsek a fejlesztés köré. A projekt tárgya egy saját socialnetwork engine szoftver lesz.

Az ötödik, hogy elkezdtem otthon hangcuccot összerakni. Múlt hónapban megvettem a keverőpultot hozzá, ebben a hónapban, pedig a két lejátszó érkezik, csak még nem döntöttem, a márkát és a tipust illetően.

A hatodik, amit csak a vicc kedvéért teszek a listába, az, hogy egy új fogalom is megjelent az outfitemmel kapcsolatos dolgok között. Ez pedig a hajpánt. Sima, egyszerű, fekete.

A végül a hetedik, ami az elmúlt hét talán a legfontosabb változása, hogy boldog vagyok, mert van párom.

Vicces, hogy most így hét dolgot soroltam fel, ami, pedig a teljesség száma 🙂

“Szóval, ami új” bejegyzéshez 51 hozzászólás

  1. látom a már a közlekedési lámpát is megvetted a hang/fény technikádhoz:-)

  2. jajdejo. de irigylem. 🙂 bar uj lakhelyem nekem is van. jah, kb ennyi. :*

  3. énmár tudom hol lakik, bibibííííííí 😀
    de a párjárol nem tudok… 🙁

  4. Zone-nak fehér is van… nem tudom honnan szerezte de odaadhatná nekem csak úgy kölibe~ :p

  5. jah, az van. ketto is. meg meg egy fekete alapon feher pottyos is. nahat, dejonekem megis! 🙂

  6. bubi, nekem csak VOLT fehér~:( azóta sem találok olyat~:((((( ~;)

  7. bubi: ha nagyon akarod, turok neked valami szakadt lemezjatszot, az meg egy pont. kovet viszont nem hoztam neked, remelem fempenzt is elfogadsz 🙂

  8. bebeee, én is tudom hol lakik, sőt én már voltam is fent nála, sőt talán a legelsők között voltam…ugyi ugyi?:D:P

  9. kár 🙁 mondjuk megértem, én is csak másnál szeretek bulizni 🙂 nem olyan jó másnap takarítani

  10. Alapvetően azért nem, mert a lakás egy valóságos múzeum, antik bútorokkal, szönyegekkel, kis apró mütyüröktől a többszázezres vázáig.

    No és papírt kellett aláfirkálni, hogy minden épségben marad, stb stb. Azt pedig 10-15 ember helyett nem vállalhatok.

  11. hát szomorúak vagyunk 🙁 de sabaj majd lemakettozom a lakásodat, leviszem moriba, és ott fogounk Zone lakásmakettos házavató bulit cspani 😀 kreatíív 😀 és nem kell félni, hogy eltörik vmiis 😀

  12. Még annyit hozzátennék, hogy az abszolút értelemben értelmezett Belváros az az 5. kerület (azaz Belváros-Lipótváros) azon része, amelyet a Duna folyam – Kossuth Lajos utca – Múzeum körút – Vámház körút határol. Az 5. kerület vezetése azonban használja a teljes kerület területére a Belváros szót (lásd: Belváros polgármestere, Rogán Antal blablabla…), a Budapesten mozgók viszont (főleg azok, akik vidéken, vagy külsőbb kerületekben laknak/laktak), szívesen hívják már az Oktogontól befelé belvárosnak. Köszi. 🙂

  13. mókás. én most megyek fel a rózsadombra a neki a lábától. ha kiköltözöm hűvösvölgybe, akkor elmész pestszentimrére? egyébként nem dideregsz éjszaka ott a megállóban?

  14. De, picit hideg a megálló.
    Meg a notimat is csak a felsővezetékre tudom kapcsolni, de megoldom.

  15. mániákus költözködők.
    mér nem saját lakásoztok, ahelyett, hogy albérletből albérletbe másztok?

  16. hogy beszélsz? 😛
    én sem tudok, tudtam…
    nem is kell annyi, hacsak nem akarsz egy 50 millás lakást.
    olcsóbb a havi részlet, mint a bérlet és nem az ablakon dobod ki a pénzt.

  17. Egyébként nyílván gondolkodtam rajta, hogy saját lakás meg minden. De olyan színvonalú lakást, amiben most lakom, annak a havi részlete legalább 3-4x annyi lenne, mint amit lakbérre fizetek, másrészt valószínűleg csak mucsaröcsögén tudnék lakást venni. Vagy éppen Pestszentimrén, netán valahol az aglomerációban.

    Azt meg köszi nem, így most 30 perc alatt érek be dolgozni bkvval, este pedig 20 perc alatt bármelyik szórakozóhelyre.

    OldMan’s-be pl 7-8 perc alatt gyalog, Morrison’s Operába pedig 3 🙂

  18. mi most 35 millásban vagyunk ketten és egyedül se adnám alább. ahhoz még a fent említett farzsebből kirántott 5-10 guriga is annyi, hogy elkötelezzem magam cirka 40 évre, amit meg ugye úgyse érünk meg.

  19. ez a lakashitel mindig is jo bulinak hangzott: 35 evig fizessem a fizetesem harmadat/negyedet, plusz mondjuk egy auto reszleteit (azt csak ugy tiz evig). kosznem.

  20. azt a finnyás seggeteket! 😛

    az hogy 30 évre szól egy szerződés nem jelent elkötelezettséget, amikor ki akarsz szállni kiszállhatsz és kiveheted a pénzed a lakásodból. mintha én 40 évig szeretném fizetni a lakásomat, amiből 2 év múlva úgyis továbblépünk.
    ha többen béreltek érthető, ha kevesebb a bérlet. azt viszont egyátalán nem értem, hogy hogyan lehet zsoltnak 3-4x drágább vagy neked is egy szobád van?
    és nem adod alább? azzal, hogy lakótársad van, nem adod alább?

  21. jó dolog a lakáshitel, az albi kidobott pénz (néha persze más út nincs, de attól még az marad).

  22. Félreértés ne essen, pontosan tudom, hogy az albérlet kidobott pénz. Az elmúlt évben olyan ~ 800 Ftot fizettem ki csak lakbérre.

    És mocsok olcsón megúsztam 🙂

  23. én csak 420at kb, és nem mindet a bank vitte…
    persze nem 80 négyzetméter, mégis ketten elférünk és ha kell továbbállunk.
    de ha kiadnám havonta a duplája (mármint a törlesztőrészlet duplája) jönne vissza.
    hal, ez hol nem buli?

  24. nekem egy kicsit olcsobb az alberlet, es mar epitem a valyogviskot az egyik borsodi faluban (nem mondom meeeg, hogy hol). oda johettek lakasavatozni, csak hozzatok kaszat/kapat.

    sztem akkor sem oke a 30 eves hitel. ha mondjuk felveszel 5-t, a masik 5 onresz melle, es 10-15 ev alatt kiporgeted, akkor oke. azert egy hitelbol vasarolt lakast sztem nem olyan egyszeru elpasszolni.

  25. a magyar emberek 80%-anak azert eleg jol megy. hitelbol vasarolnak ingatlant, es cserelgetik, mint az alsonemujuket.
    es amig nincs milliomos ferjem, sajnos enis csak lakashitelre szorulok.

  26. ha annyira jol menne, akkor nem mindent hitelbol vennenek. nekem meg nincsenek konkret elkepzeleseim a lakasvasarlasrol. azt a felnottek szoktak 🙂

  27. A hitel jó dolog, sok okos közgazdász megmondta. Pl a szüleim is hitelből vették a lakásukat, az előzőt is, pedig az újat már megengedhették volna maguknak KP-ban. Így jobban jön ki, mivel ugyanazt a pénzt lehet, hogy Te okosabban tudod forgatni, így nagyobb a nyereséged, mint amennyit a kamat elvisz… Nem kell mindent lehurrogni, számolgatni kell. Ja, az első lakásukat ők is 30 évre vették, mégis túlélték.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.