Újabb mélység

Az elmúlt évek alatt, egészen pontosan körvonalazódott számomra, hogy a Bëlga névre hallgató csodálatos formáció miatt sosem fogom véresre sírni a párnámat, no meg eszeveszetten tobolni a koncertjükön az első sorban.

De, tegnap este átestem a tűzkeresztségen, mivel Zsuzsit elkisértem Morrison’s 2-be, ahol a fent említett, magukat mókásnak tartó hipháp együttes koncertjére.

Azt hiszem, sosem vártam még ennyire, hogy egy koncertnek vége legyen. Hogy telt ház volt, az csak egy apró szelete az estének, de sajnos nem tudom elviselni azt a fajta igénytelenséget, ami „dalszövegeikből” árad.

Oké, lehet, hogy sokaknak viccesek a szövegek, és én vagyok prűd. De én mocsok mód nem tudok ezen röhögni, inkább csak erőteljesen szánakozó arcot tudok vágni azokra, akik ezt értékelik.

Egy-két-há
K*rva anyád
Négy-öt-hat
Szopd le a f*szt
Hét, nyolc, kilenc, tíz
Nyeljél g*cit, vagy négy-öt decit

Ez most jó, nem?

Ezek után egyébként miért csodálkozunk azon, hogy a felnövő generációknál tök normális, hogy 12-13 évesen cifrábbul káromkodnik, mint amit én valaha vidéken hallottam.

“Újabb mélység” bejegyzéshez 25 hozzászólás

 1. Sztem jó zenét játszanak, a műfajukban pedig Mo-on ez egyedül róluk mondható el. Csak nem szabad töményen hallgatni. Nem tudom milyen mélyen ismered az albumaikat, de mondjuk az Ovirap pl hatalmas.

 2. Az ovirap egyébként nem rossz, és a Gyaloglás vége is elmegy.

  Viszont van jó pár darab, ami a szövegét tekintve hatalmas szellemi hullámvölgy, mint például a fent idézett is.

 3. A Belga addig volt jó, amíg nem kezdték el magukat komolyan venni (első két lemez kb)…

 4. Így van. Mind az ovirap, mind pedig a gyaloglás vége egyaránt az első lemezükön hallható. A harmadik albumtól kezdve már csak megszokásból van teltház a koncerteken, és igazi hangulat az első albumról játszott számok alatt érezhető.

 5. nem tudok hozzászólni. prágába menet volt szerencsém a többiek jóvoltából 20x meghallgatni az az a baj c. számukat. utána, érthető okból a többi nem is érdekelt. az egyáltalán belga?

 6. noel, ez kb olyan súlyú, mint amikor azt mondta nekem valaki, hogy az Eminem féle 8 mérföld című film milyen nagy, és hogy mennyire életrajzhű, meg minden.

  De sajnos leszarom. Attól még, mint film szar, és ehhez hasonlóan ez a szám is szar. Akár milyen előzménye is van.

 7. belga szar… max a kalauz 1-2 című száma jó, érdemes meghallgatni 😀 de amúgy az összes többi egy… 😀
  Ugyh énmaradok az aljas kúszóbabnál, jobb 1000x 😀

 8. Tényleg mások mint a többiek. Populárisabbak a csúnya szöveg által. Én látom bennük, amit a többi Belga rajongó is. (Nem az egy-két-há-t ordítozó beaves&butthead-ekre gondoltam.) Példának legyen a California (Hiphopzeneka). Nem vagyok szakértő, de szerintem zeneileg eléggé ott van. (Nem a béka feneke alatt.) A metasláger-ben meg van valami filozófiai utalás is, amiből látszik, hogy műveltek vagy ilyesmi. (Persze nem számomra, nekem csak röhögcséges.) Mindegy, a Belga megosztó zenekar volt és az is marad remélem. 🙂

 9. Szerintem csak nem tetszett a Zsolti a béka című számuk 😀 De félreértés ne essék, én sem szeretem őket, bár vannak kifejezetten jó számaik, például a Boros. Ajánlom Ákosnak! 😀

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.