Pizza Marzano – Andrássy út

Az ünnepek előtt egyik este ellenállhatatlan késztetést éreztem arra, hogy nekivágjak az Andrássy út, Jókai tér, és Liszt Ferenc tér által határolt ubranisztikai és gasztronómiai dzsungelnek, némi táplálék keresési célból.

Négysajtos pizza

A fejembe vettem, hogy megnézem mit tud az Andrássy úti Pizza Marzano, mivel szinte minden reggel és este előtte megyek el, de ég a pofám, hogy még nem voltam, ezért erőteljesen éhes állapotomban betértem, és megnéztem.

Az első meglepetésem a hely nagysága volt. Kintről sokkal nagyobbnak tűnt, optikai tunning. Az első leküzdendő akadály az volt, hogy csak a dohányzó részben volt asztal. Bár önmagában ezt sem értem, hogy egylégterű, és nem túl nagy helyen, miért van dohányzó és nem dohányzó rész.

Vagy mi a különbség, mármint azon kívül, hogy az egyikben lehet, hogy direktben az arcomba fújják a füstöt?

No de, mindegy is. Szóval a látványkonyhától kaptam helyet olyan 3 asztalra. Mivel ezen a részen egészen sokat járnak hátra a pincérek, meg gyakran hátra kiabáltak a fejem fölött a konyhába, így komfort érzetileg az a hatás ért, mintha a váci utca közepén ülnék egy asztalnál, csúcsidőben, és mindenki kerülgetne, és lelkiismeret furdalásomnak kellene lennie azért mert éppen ott ülök.

Ezen túltettem magam, és rendeltem egy négysajtos pizzát, mert akkor így arra vágytam. Azon kívül, hogy túlárazott a dolog nem volt vele problémám, sőt egészen ízletes volt, meg vékony tészta, meg minden.

Ami nagyon bejött az asztalon, nem a szokásos olíva olaj, és balzsam ecet duó köszönt vissza rám, hanem két olajos üveg. Az egyiknek az alján egész fokhagyma gerezdek voltak, a másik pedig valami erősnek látszó dologokat rejtett.

Természetesen mindkettőt megkóstoltam, de végül a fokhagymásból használtam többet, annak jobban illett a hangulata az éppen fogyasztott pizzámhoz.

Az étkezés befejeztével, a pincér szó nélkül hozta a desszert étlapot, amiről hosszas vacilálás után egy kommersz Tiramisut választottam. Mint utóbb kiderült vesztemre, mivel egészen szépen kispórolták belőle a Mascarponét, amit tejszínnel igyekeztek pótolni, kevés sikerrel. Így ez nem nagyon aratott nálam osztatlan sikert. Sőt, mondhatni nem volt jó.

Összhatásilag a hely nagyban csalódás volt, szerintem nem nagyon fogok ide járni.

Étel: 6.5/10
Kiszolgálás: 8/10
Légkör: 4/10
Ár/érték arány: 5/10

Összességében: 5.8/10

A másik pedig, hogy nem laktam jól, ezért a közeli karácsonyi vásárban némi forralt borral, és kürtös kaláccsal vigasztalódtam.

“Pizza Marzano – Andrássy út” bejegyzéshez 13 hozzászólás

  1. Annyi fáradtságot azért vehetett volna a kedves szerző,hogy egy fényképezőt visz magával.A képen ugyanis nem a Marzanó éttermekben kapható pizza látható!

  2. Illusztráció?
    A Batthány téri Marzanoból van pizza képem, de az teljesen más volt, onnét nincs rossz élményem.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.