DoclerHolding ismét alkot, és korrekt a HR cégekkel. Vagyis majdnem

Mivel negyedik hónapja nem volt semmi Doclert érintő téma, ezért ma következik egy. Nem én kerestem, hanem rámtalált a sztori. Ugyanis ma ebédnél az egyik új kolegám mesélte, hogy nem rég megkeresték a Doclertől, és nem túl korrekt módon…

Kalandom Dolcerrel

Megkértem, hogy írja meg pontosan mi és hogy történt. Vagyis most a hétvége előtt ismét következik egy olvasói levél.

Úgy látszik kutyából nem lesz szalonna, avagy a fejétől bűzlik…

Nos, én nem ismerem a Nagy Jázmint, viszont mielőtt megismerhettem volna úgy döntöttem hogy nem akarom megismerni. Egy halom munkaközvetítő cégnél bent vannak az önéletrajzaim, persze ez valahol baj, valahol nem; de ez most nem tartozik így a témához.

Egy nagyon kedves régi ismerősöm, barátom dolgozik egy közvetítő cégnél, aki a nagy céghez is beajánlott már engem, persze visszajelzés soha nem jött, pedig többször volt már rá precedens hogy „jelentkeztem”.

Történt egy szép napon, hogy ez az ismerősöm írt egy emailt, hogy sajnos innentől kezdve az az állás ahova pályáztam rajtuk keresztül nem érhető el többé, mivel visszamondták a megkeresést. Persze hogy azon a nap egyből kaptam egy hívást hogy menjek interjúra.

Na hogy is van ez? Én nem is adtam nekik CV-t, csak a közvetítőknek, viszont ők szerződést bontottak, de a neveket önéletrajzokat megtartották és így behívtak?
Na ez mi?

“DoclerHolding ismét alkot, és korrekt a HR cégekkel. Vagyis majdnem” bejegyzéshez 54 hozzászólás

  1. hát ez nyilván a cég és a munkaközvetítő között létrejött szerződés részleteitől függ… most így látatlanban ítélkezni… amúgy meg a docler.hu tetszik 🙂

  2. Tudod, ez ugy mukodik, hogy a HR cegek (fejvadasz) kikozvetitenek xdb CVt a doclernek (ceg), es a keresest/levalogatast mar az adott ceg vegzi (opcionalisan eloszurest lehet kerni altalaban). Valoszinu itt is ez tortent, hogy vissza lett mondva a fejvadasz fele a megbizas, viszont a meg bent maradt CVket dfeldolgozta a ceg, es mivel az ‘uj kolegad’ ugy tunt, hogy megfelel nekik, felhivtak.

    Szerzodes kerdese, hogy az atkuldott CVkert, vagy a felvett emberekert fizet egy ceg a fejvadasznak.

    Gratulalok, hogy igy 2 ev tavlataban is kepes vagy magad lejaratni a docler/jasmin temaban. Gondolkozz, mielott a vermersekleted miatt raboksz a „post kuldese” gombra!

  3. Köszönöm az információt.

    8 hónapig dolgoztam egy HR cégnél, (sőt, mintha interjú időpontod is lett volna nálunk…) így tényleg halvány lila gőzöm sincs hogyan működik a jelöltek keresése, a szűrés, az interjúztatás, és a jelöltek adatainak továbbítása…

    A személyeskedésedre pedig inkább nem reagálok.

  4. De tényleg, ha ilyen sokáig dolgoztál ott, miért nem tudod hogyan megy a dolog? 🙂

  5. @DjZoNe1: Szemelyeskedesre? Te mit csinalsz ket eve? 😀

    En is dolgoztam hasonlo cegnel 3 evig. Az meg, hogy voltam ott interjun, ha jol emlekszem, akkor a ceg profilja igazabol nem volt meghatarozva, szoval lehet, hogy HR ceg lett belole.

    @DjZoNe2: Akkor ki nem tudja? Az uj kolegad, akinek sirt a szaja? De akkor meg miert tetted kozze a levelet, ha tudod, hogy baromsag az, amit ott panaszkodik?

  6. @DjZoNe3: Értem 🙂 egy pillanatra megijedtem hogy van olyan dolog amihez nem értesz. 😀

  7. Történetesen a szóban forgó cégnél is dolgoznak ismerősök, és szerintük sem volt korrekt az eljárás.

    Nos, definíció szerint mit is jelent a személyeskedés – legalább is a retorikában:

    Érvelési hiba; a szónok nem ellenfél gondolataival, állításával vitázik, hanem személyét minősíti, bírálja. Döntését az befolyásolja, hogy vitapartnerét, ellenfelét rokonszenvesnek vagy ellenszenvesnek ítéli-e.

    Amikor cégről, cégekről, cégcsoportról beszélünk, akkor meglehetősen nehezen értelmezhető a személyeskedés definíciója.
    Szerintem ezt gondold át még egyszer.

  8. @DjZone: Ha jol emlekszem — most nem fogom visszaolvasni –, de jopar embert ‘biralta’ itt a cegnel a korabbi bejegyzeseidben. Mellesleg ha egy ilyen — korabbi hozzaszolasom definiciojaval elve — fejvadasznak nem tetszik az, ahogy az ugyfele ‘viselkedik’ vele, miert nem teszi szova fele azt? Nevetseges mindenesetre az egesz.

    A helyedben megprobalnam azt a bizonyos ‘állásinterjú, docler, docler team, dotroll, duodecad, EOS, eos institute, gigamad, Jasmin, kirzen, munka, webFunTeam’ taglistat es a hozzakapcsolodo postokat torolni, es tullepni gyermekes serelmeiden. Csak egy tanacs, nem akarnam, hogy harmincx evesen szivinfarktusban patkolj el, szegenyebb lenne a ‘bulis tarsadalom’ itt Magyarorszagon.

  9. Nem vagy a helyemben, így a tanácsod sem kimondottan érdekel. A blogomból mióta elindult nem töröltem semmit, és ez így is fog maradni.

    Az pedig, hogy valaki a történetét eljutatta hozzám valamilyen formában, és én publikáltam, még mindig nem meríti ki a személyeskedés fogalmát, bárhogy is próbálod csavarni a dolgot.

  10. Dolgoztam én is ennél a cégnél….velem sem jártak el korrekt módon, de örülök, hogy kikerültem onnan.

  11. Ilyen esetben általában a megbízó cég és a munkaközvetítő cég a szerződésben kiköti, hogy x ideig (pl. 1 évig) a cég nem kerülheti meg a közvetítő céget (vagyis nem foglalkoztathatják az átküldött szakembert anélkül, hogy kifizetnék a közvetítési sikerdíjat). Egyébként a keresés visszavonása nem jelenti a szerződés felbontását, ha keretszerződés van (ami az általános). Valószínűleg, ha a cég megtudta volna, hogy ajánlatot adtak az illetőnek (pl. a jelölttől), követelhette volna a közvetítési díjat utólag vagy ha nem kapja meg, be is perelhette volna a céget.

  12. Nem egy ex-pályázó (új kollégád) mesélte a történetet Neked? Végül is persze lényegtelen, mert valószínű rögtön elmondta a munkaközvetítő ismerősének. Ha jól értettem, végül nem ment el a kollégád dolgozni a céghez, és ezért nem kellett lépéseket tennie a közvetítő cégnek. De a lényeg az az, hogy eléggé etikátlan így megkerülni egy tanácsadó céget, akivel korábban együtt dolgoztak, és nem is okos dolog: még ha akkor vissza is vonták a megbízást, még előfordulhatott volna, hogy később szükségük lesz a szolgáltatásukra. (Hacsak nem azért mondták vissza a megbízást, mert összességében nem voltak elégedettek – de akkor sincs joga azonnal lecsapni a cégnek a jelöltre).

  13. Kétélű a dolog 🙂

    Ezzel az „új kolégával” van egy közös ismerősünk a fejvadász cégnél. Felhívtam és ő is megerősítette a történetet, hogy nem egyedi esetről van szó, hanem több jelöltet is megkerestek.

    Erdetileg a fejvadász cégnél dolgozó által elmesélt történetet akartam megírni. De végülis abban maradtunk, hogy az „új koléga” története kap helyet virutális lapjaimon.

    Egyébként, több fejvadász céggel is vadásztattak maguknak embert. Nem véletlenül alacsony hatásfokkal. Elég sokan keltik a cég rossz hírnevét, nem alaptalanul.

  14. Aham.. köszi, hogy megosztottátok, hr szemmel is érdekes volt (sajnos persze az alapsztori maga nem volt újdonság, van egypár ilyen eset a piacon..)

  15. Mit csodálkoztok ezen az érdekes hr-módszeren? Ahol a hr-vezető legfőbb dolga, mikor kivel kavarjon…, az nem a korrekt hr-eljárásokkal foglalkozik.

  16. Ez azt jelenti, hogy a cég nem túl korrekt a szerződéses partnereivel. Valamilyen oknál fogva szerződést bont, majd saját szakállára megkeresi a jelölteket.
    Rizikós egy ilyen cég – bár nem ismerem őket – de ez üzletileg is egy inkorrekt magatartás.
    Kérdés, mit várhat a munkavállaló, ha mégis elhelyezkedik: vajh ugyanilyen „emberközeli és etikus” magatartást?
    Ismerek fejvadász céget, aki ilyen attitűdök miatt polgári pert indított és megnyerte a teljes megbízási díjat (+ kamatok+ perköltség)
    Egyébként 1992 óta ezen a területen dolgozom. Nem túl sokszor, de előfordul.. Régebben a fejvadászok – ha ilyen magatartást tapasztaltak – értesítették egymást és a megbízó ún. „feketelistára” került. Komoly fejvadász cég ezek után semmilyen megbízást nem vállalt.

  17. Ami érdekes, hogy minden héten 2 interjú nap is van. Csoportos interjúkat tartanak, nagyon sok a jelentkező. Én nagyon szerettem (szeretnék) bekerülni, már kétszer is nekifutottam, és mind a kétszer elutasítottak. Hatalmas tapasztalatom van, a jelentkezőket végigmérve, messze nekem volt a legnagyobb tudásom a megpályázott pozicióra, valószínű, hogy az angol teszt alapján szűrik az embereket, nem pedig az alapján, hogy milyen a szakmai tudása. Az angol tesztem lehet, hogy gyengébb volt mint egy angliában X évet eltöltő „versenytársamnál” de a szakmai tudásom messze felülmútlta a többiekét. A többiek nagyjából azt se tudták hova jönnek, a jasmin név számukra semmit nem jelentett. Nagyon sajnálom, hogy elsősorban az angol nyelvtan szabályai alapján veszik fel az embereket, nem pedig a szakmai tudásuk szerint.

  18. A tapasztalatot rossz néven veszik akkor, ha esetleg a vezetődnél tapasztaltabb vagy.
    Ez is csak egy tapasztalat. 🙂
    Hahhha

  19. Én csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy mindenki kerülje ezt a fostalicska céget! Bár, aki értelmes, az magától is lelép. A Docler-hez csak irányítható, gyenge emberek kellenek. A „cégkultúra” meg egyenesen botrányos!

  20. Fura: Netlock kft ben is tulajdonrészt szerzett a Jázmin pornó sitoket létrehozó Docler Holdoing.

    Netlock kft mehet a kukába!

    Ki az a birka, aki ezek után bevásárol tőlük bármit is? Egy tisztességes céget letoltak a kukába mert a pénz elvette az eszüket! Az ügyfeleik meg sikítva menekülnek el, mikor meg tudják, hogy nők kizsákmányolásából és kukkoló videókból élő és viruló inkorrektséga Docler lett a Netlock üzlet társa!

  21. Joker, erről hétvégén hallottam először, de még nem kérdeztem utána Netlockos ismerősnél, hogy ezt belül a dolgozók hogy fogadták.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.