Rió Summer Festival

Az 5 napos rendezvény sorozat zenei kínálata rendkívül sokrétű volt, ezt mi sem példázza jobban, mint a fellépők névsora. Már ez alapján is érdekesnek igérkezett a rendezvény. Milyen lehet egy színpadon egymás után, Roger Sanchez és Sander Van Doorn, vagy Myon & Shane54, ATB és Markus? No meg hogy szól Funkerman élő vokálokkal, és utána Laidback Luke?

A három kérdésből kettőre megkaptam a választ. Azért csak kettőre, mert a szerda este (Roger Sanchez & Sander Van Doorn) hajnali fél kettőig dolgoztam, és akkor már nem indultam neki. Inkább alvást rendeltem magamnak, hogy a következő este hosszabbra sikeredhessen.

Rio Summer Festival

Meglehetősen hosszúra is sikerült, szóval nem volt hiába az előkészület. Ugyanis, amikor fél 11-kor jöttem befelé a vip bejárón, még mindig Myon & Shane54 játszott (Már Chris Lakenek kellett volna), és jó egy óra csúszással foglalta csak el a színpadot a már említett előadó az angol királyi korona országából. Bár igazából nem értem – és ezzel nem vagyok egyedül azt hiszem – hogy Chris Lake, aki houseos irányvonalat képvisel, mint keresett egy dedikáltan trance buli főidejében színpadon. Önmagában nagy oltás volt, amikor Márió és Előd elköszöntek, mire a közönség elkezdte skandálni, hogy A-T-B. A-T-B, A-T-B és hát ekkor állt színpadra Chris… Én szerintem ha így fogadnának, így haza is mentem volna 😀

Önmagában egy órát játszott csak (ami nem is baj, úgysem illett a zenéje az estéhez), és most már tényleg ATB következett. A tömeg masszív volt, és nem babbal játszottak, az első sorban atb-s pólók, cdk, zászlók, és bakelitek voltak a szórakozni vágyó közönségnél. Szinte a teljes műsor alatt elő elő került a 9PM (ha úgy tetszik Till I Come), fő témája, de csak az utolsó számok közt játszotta le.

Viszont, a legnagyobb az este utolsó fellépője Markus Schulz volt. Mint a trance egyik legnagyobb élő legendája, és nagykövete a teljes fellépés alatt képviselte mind azt, amiről ez a stílus szerintem szól. Hiteles volt szinpadon is, és azon kívül is.

Például ATB amikor lejött a színpadról, végigrohant az embereken, akik autogrammot kértek tőle, senkivel nem váltott egy szót sem, nem fényképezkedett semmi. Amikor Markus reggel 5:50-kor lejött a szinpadról, miután játszott majdnem 1 órát grátiszban, csak úgy, mindenki kapott autogrammot aki rá várt, lehetett vele fényképezkedni, és volt az emberekhez pár kedves szava. Nem véletlenül neki a híres gegje, hogy feltartott kézzel szivet mutat a közönség felé.

Meglehetősen kedves gesztus volt tőle, amikor 5-kor felemelte a mikrofont, és azt mondta, hogy mivel ilyen hálás közönség vagyunk addig játszik, amig ember van a helyen. A legviccesebb talán az, hogy az a közel 1 óra alatt nem túl sokan indultak haza.

A záró poénja annyi volt, hogy felmutatta a kihúzott fülhalgatót, jelezve, hogy az utolsó szám szól. De mivel már a színpad mögött álltam, és előtte láttam, hogy még egy cdt kivett, így gondoltam, hogy valami svindli lesz a dologban. Véget ért a szám, integetés meg minden, félig elfordul, majd mint aki véletlenül rátenyerel a lejátszóra, még egy utolsó szám. Amivel – ahogy az egyik biztonsági őr fogalmazott – a végén még odab*szott eggyet.

Úgy indultam haza reggel hatkor, hogy ez az este, önmagában megérte a három napos vip bérletet, és azt, hogy 3 órát sem fogom aludni miatta.

Pénteken, a fesztivál zárónapján hasonló időben értem ki. De a hangulat teljesen más volt, és a közönség sem volt olyan masszív. Sőt kevesen voltak, még péntek ellenére is. A színpadon, még Hamvai tette a fejét, és így igazából el is ment a kedvem az egésztől (utálom, ha valaki azt hiszi, hogy attól lesz menő, mert MC-zik).

De azért megvártam a hajnali egy órát, amikor is Funkerman foglalt el a színpadot. Alapvetően megérte itt maradni, ugyanis ez az ember legalább értett hozzá hogyan kell bulit csinálni. Ez egyébként is jó hangulatot Andy and Dorothy Sherman élő vokáljai tették még emészthetőbbé.
A háromtól zenélő Laidback Luke-ba tényleg csak belehallgattam, mert az már egészen keménynek ígérkezett számomra 🙂

Úgy gondolom, hogy egy jó kezdeményezés volt a Café Del Riótól ez a zenei fesztivál, és remélem hogy jövőre is tartanak valami hasonlót, több trance djvel 🙂

“Rió Summer Festival” bejegyzéshez 73 hozzászólás

  1. Kezdek iszonyat toleránssá válni, nem írom hogy „Milyen lehet egy színpadon egymás után, Roger Sanchez és Sander Van Doorn, vagy Myon & Shane54, ATB és Markus?” -kit érdekel? meg hogy mér, kik ezek? 😀 Meg hogy ugye ezért a félmondatért „amikor fél 11-kor jöttem befelé a vip bejárón” írtad a posztot, ugye? 😀

    Ki nem mentem volna (kissssé távol áll tőlem a stílus), de elolvasva érdekelt 🙂 Főleg, hogy ilyen szókapcsolatokat, mint ” a trance élő legendája és nagykövete” nem igazán olvasok máshol 😀 Köszi zón. 🙂

  2. Így utólag elolvasva kicsit élces, pedig istenemre nem annak szántam… 😮

  3. Persze persze 😀

    Amugy pedig Shane54-et még te is ismered, sőt a karaoke listátokon is szerepel, a megboldogult FLM formáció tagjaként, alias Császár Előd 🙂

  4. Persze hogy ismerem a többi nevet is, nemcsak Shane-ét :)))) Csak kibebacott szerény csaj vagyok 🙂

  5. jó lehetett, azaz jókat hallottam róla 🙂
    jah és Zone új beceneve, Zóncsi 😀 😀

  6. Zontschie. Csak a pontosság kedvéért.
    A karaoke listában asszem rendőrgyilkosként van fent Shane54.

  7. vartam mar egy akos-fele postot, hatha megemliti valaki ismet !
    😀

    node ugy hallottam hogy vandor sandor is szepen zenelt, sajnalhatod hogy nem jartal ott

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.