Közbiztonság 2009

A történet úgy indult, hogy egy kedves vidéki barátnőm a kisfiával tegnap délután feljött Budapestre,
mert a Heim Pál gyerek kórházba kellett menniük, kivizsgálásra.

Délután fél hatkor ültek a Blaha Lujza téren, a kisfiú a padon játszott édes anyja telefonjával, az anyukája pár lépésre állt tőle, a velük lévő férfi pedig az 5 lépésre lévő büféből próbált üdítőt venni.

Amikor is arra járt 3, 20-25 éves cigány, könnyű prédára vadászva el akarták venni a telefont a kis srác kezéből. Erre nyilván odalépett az anyukája, hogy talán ezt így mégsem kellene. Akibe menetrend szerint szintén bele kötöttek. Ekkorra ért vissza a velük vélő fiatal ember, ekkor dulakodás kezdődött, és egy kés is előkerült, jó raj szokás szerint.

A fiatal ember lélekjelenlétének, sportoló múltjának, és több küzdő sportban való mély jártasságának köszönhetően nem történt csak tragédia.

Az ügyet tovább bonyolítja, hogy a büfé mellett állt két járőr, akik végignézték az eseményeket.
Majd csak miután a támadók menekülőre fogták léptek oda a sértettekhez és igazoltatták őket…

Nem gondolom, hogy ők azért kapnák a fizetésüket, hogy ingyen mozizzanak, hanem a nevükben szereplő módon, őrizniük kellene a rendet. Vagy mindenkitől elvárható, hogy több küzdősportot űzzön, és csak így merjen az ember utcára menni fényes nappal?

Ilyenkor azért megfogalmazódnak bennem kínos kérdések, miszerint a buzi felvonulás biztosítására voltak száz milliók. Akkor és ott a járókelőkkel tudtak a rendőrök arcolni, meg keménykedni. Amikor viszont valóban fel kellene lépni, akkor meg csak nézik a műsort?

A másik igen érdekes dolog, tegyük fel, hogy nem mernek oda menni, mert nem. De akkor miért megy oda kúrogatni a másikat, aki megtette azt, amiért őt fizetik? Nem kellett volna minimum megköszönni, megkérdezni, hogy megsérült-e, szüksége van-e orvosi ellátásra, szeretne-e feljelentést tenni a biztonsági kamerák felvételei alapján, vagy valami?

Mivel ismerősök, tettem lépéseket a felvételek megszerzése érdekében. Ilyenkor persze jönnek az alkotmányos korlátok, meg a személyiségi jogok, és az ártatlanság vélelme…

A magyar jogrendszer úgy szar ahogy van, valakinek az utcán az életére lehet törni fényes nappal az utcán,
hivatalos személyek szeme előtt, és még mindig ő az ártatlan?

Persze, jogosan lehet feljelentést tenni, a rendőrök ellen is, hogy nem látták el a feladatukat. Persze ez a feljelentést véletlenül el fog tűnni, ahogyan a biztonsági kamera felvételei is… Jó magyar szokás szerint.

Tudjátok, mondhat nekem bárki, bármit. Nem, nem élünk rendőr államban, és közbiztonság még véletlenül sincs. Viszont VAN cigánybűnözés.

Lehet ölni a rendőrségbe sok-sok száz milliárd adó forintot, és még sem mehetsz ki nyugodtan, egyedül az utcára.

Ez, ma Magyarország.

“Közbiztonság 2009” bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Kemény és mocskos világban élünk! A rendőrök meg basszák meg! :S

 2. Zone

  Én mondtam már, tudnék együtt élni a gondolattal, a tudattal.
  Adjatok egy desert eagle-t. Sok lőszert. Hívjatok össze rendkívüli parlamenti megbeszélést. Zárjátok be az ajtókat… Lenne pár új törvény.
  Ezekután bevállalom a teve utcát, meg buda pár utcáját is…

 3. mocskos féreg rendőrök. már nem kell sokat várni, hogy normális viszonyok legyenek, közeleg a választás. akkor végre azok, akik kitenyésztették a cigánybűnözést, meg ezeket a patkány rendőröket, el lesznek takarítva (börtön, vagyonelkobzás).

  a Jobbik a megoldás. ez van.

 4. újabb rendőrségi szégyenfolt
  undorító ez a hozzáállás, szolgálati fegyver csak nehezék?

 5. Ez az eset nem csak a rendőrség-ről szól, hanem arról is, hogy milyenek annak közkatonái. Ok seggbe kell rúgni a fejeket, de ezekkel a taknyokkal mi lesz akik nem védenek meg egy gyerekes anyát még egyenruhában sem, még azzal sem, hogy megmutatják magukat, amitől valószínűleg ugyancsak megfutamodtak volna a támadók.

 6. Nekem ebből is az jön le, hogy a fővárosban szörnyen pimasz bűnöző cigány bandák vagy szörnyen pimasszá lett cigányok garázdálkodnak.

  A rendőrök pedig vagy szörnyen korruptak vagy pedig hihetetlenül lusták és csak magukra gondolnak. Habár ha az utóbbi, akkor valószínűleg könnyen korrumpálhatóak is.

  A főváros romlottságosán nem is igazán tudok csodálkozni, hiszen a romlott vezetéshez ott vannak legközelebb az emberek meg a hivatalok.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.