Club CUE – Dj Verseny

Múlthéten Gödöllőre figyelt az elektronikus zenei scéna egy pár napig, mivel ott zajlott a Club CUE dj verseny. Közel 50 indulóból a neves zsűri volt hivatott kiválasztani a legjobbat, vagyis inkább a legjobb hármat.

A zsűri tagjai Newl, Bárány, andrewboy, Joenathan, és eredetileg Danny L lett volna még, de ő az útviszonyokra hivatkozva sajnos nem ért oda.

Eltekintve attól, hogy a végeredmény szerintem bunda volt, az első három helyezett kiválasztásáig egyetértek a dologgal.

De erről majd később, először a klubbról.

Nos, a Club CUE, vagy Club Q, ahogy tetszik, ha Pest felől érkezik az ember, és nem M3-ason jön, hanem a hármas főút felől, akkor igazából el sem tudja téveszteni. Mivel konkrétan a első utcában (Ganz Ábrahám) található, a régi Ganz területén, ahova a hév alatti átjárón kell áthajtani, ami nekünk elsőre nem tűnt fel.

Önmagában a hely igényes kialakítású, bár első ránézésre picit szűkösnek tűnt. De az éjszaka folyamán kiderült, hogy szép mennyiségű, szórakozni vágyó fiatal elfér itt.

Az elődöntő nagyobb szarvashibák nélkül ment le, bár voltak szépen hibázások mindenkinek, no meg rosszul felépített produkciók, oda nem illő darabokkal.

A 8 elődöntősből a zsűri némi mérlegelés után választotta ki a 3 legjobbat. Ez pedig Kitto, ThomX és Jason Mill lettek. Egyikük bejutása sem meglepő, mivel tényleg ők voltak a három legjobb. Maximum én más sorrendet állítottam volna fel köztük.

A döntő úgy zajlott, hogy gyakorlatilag az esti buli részét képezte, olyan formán, hogy a döntősök az esti buli keretében játszani fognak 15-15 percet, nagyjából 1 órás különbségekkel, és így hajnal 2-re lesz nagyságrendileg végeredmény.

Ami a döntőben engem zavart, hogy Kitto, aki bár technikailag a zsűri szerint a legjobb volt, mivel 3 lejátszóval tolta végig, a selejtezőben, az elődöntőkben is, és a döntőben is ugyanazt a szettet adta elő. Ugyanazokat a számokat, hasonló sorrendben. Számomra, egy jól begyakorolt feladatnak tűnt (így sem hiba nélkül), mint valódi zenélésnek.

A zsűri le volt nyűgözve attól, hogy egyszerre 3 lejátszón pörgetett, de ez a döntőben, amikor közönség is volt, nem volt előny. Őket igazából nem érdekelte, azt a hangzást, ami kijött, két lejátszóval is meg lehetett volna csinálni. Viszont, komoly hiányosság volt a színpadi mozgás, és a közönséggel való interakció teljes hiánya.

Ez a két dolog, fontosabb, mint hogy hány lejátszón pörgetsz, ha nem így van, kövezzetek meg. Fapofával zenélni pedig ha döntő, ha nem döntő, akkor is nagyon gáz.

Jason volt a döntőben a második, ő is megmutatta, hogy képes 3 lejátszón tolni a dolgokat, egy apró csúszástól eltekintve ez össze is jött neki. Energikus és ütős szetet játszott, ami bár nem a hely szellemének feltétlenül megfelelő modern tánczenés cucc volt, inkább a progresszív. De a közönség nagyon értékelte.

Harmadik, és egyben utolsó döntős ThomX, pedig modern tánczenésre vette a figurát, némi mikrofonozással, de tökéletes technikával, jól összeállított zenékkel. A zsűri főleg az eleganciáját emelte ki az elődöntő során, ami nem csak a megjelenésére volt igaz.

A fent elmondottak dacára pedig Kitto volt az, aki az egy személyessé zsugorodott zsűri szerint a legjobb volt.

Bár, az eredmény – mint már említettem – több induló szerint (és szerintem is) is bunda volt. Erre a fent elmondott technikai és szakmai dolgokon kívül más jelek is vannak.

1., Az eredeményt egy olyan papírról olvasták fel, ami végig, a döntő alatt már a műsorvezető mappájában volt. És bár az eredményhírdetés, és az utolsó versenyző színpad elhagyása között eltelt kb. fél óra, közben Newl azzal volt elfoglalva, hogy a közönségnek zenélt, nem pedig az értékeléssel, ami viszont megvolt azon a papíron, amiről az eredményeket ismertette Zola…

2., A dolog másik oldala, hogy a döntő kezdete előtt a női wc-ben elszólta magát Kitto barátnője, hogy megmondták neki, hogy ő nyer. Már csak azt nem tudom, akkor miért kellett eljátszani a mű meghatódást eredményhírdetéskor.

3., Gondolat ébresztőnek, még egy harmadik dolog. Vajon van-e összefüggés Kittó (vagy hívjuk DonDee J.-nek?) csókossága, és aközött, hogy felkerült a remixe a legutóbbi Hamvai PG & Roberto Winny lemezre? Nem véletlenül ezért kellett neki győzni..?

Az eredményen változtatni úgy sem lehet, ezért inkább most beszéljenek helyettem a képek.

“Club CUE – Dj Verseny” bejegyzéshez 106 hozzászólás

  1. Sziasztok Bocsika h beleszólok a vitába én csak annyit szeretnék hozzá fűzni h a verseny úgy volt meghirdetve h A DJ SZÖVETSÉG ÁLTAL EL NEM ISMERT MAGYAR MŰVÉSZEKET keresnek ha kitto ien helyeket zenél akkor szerintek ehhez kell papir h ne h megbüntessék.
    (U.T:Mind a három döntős nagyon jó volt és senkinek sem kell irigykedni ilyen ez a világ :D)

  2. Magyarországon semmi papír nem kell ahhoz hogy most valaki zenéljen..
    és én úgy láttam hogy akik jelentkeztek a versenyre azok közül senki sem elismert tag a dj szövetségben!
    DE HOGY VILÁGOS LEGYEN !
    Ha még valaki dj szövetség tag is lett volna..
    az nem azt jelenti hogy elismert dj tag..
    ahhoz hogy valaki elismert tag legyen arról 3 aktív tagnak kell ajánlást tenni hogy tag lehess!
    De bővebben olvashattok az oldalon és ne tudatlanul írogassatok baromságot.
    És az is meglepett hogy pont az a ticiánó írogat.. amikor le volt írva hogy környékbeli.. hát basszuS 70km nem a környék.. szóval rólad ennyi!
    szerintem semmi bunda nincs az egészbe. csak sok a tudatlan ember!
    Amúgy kíváncsi lennék az érintettek véleményére is pl kitto vagy jason mill-ére.

  3. „És az is meglepett hogy pont az a ticiánó írogat.. amikor le volt írva hogy környékbeli.. hát basszuS 70km nem a környék.. szóval rólad ennyi!”

    bocsi egy atlaszt csapjál föl és nézd meg hogy hévízgyörk merre van gödöllőtől kb. őőőő… 15-18 Km-re??? szóval nem a környék hát de… am nem egy ember jött innen…
    jah és előbb utána néznék a dolgoknak és csak utána okoskodnék…

  4. Kedves DjZoNe
    elhiheted hogy tőled legalább egy fokkal különb vagyok sötét meg maximum te vagy na meg egy nagy bunkó…
    én legalább nem találok ki hazugságokat hogy egy új bejegyzést írhassak a blogomba…

  5. Akkor okoskodj és rágalmazz máshol.

    Tudod, különbség van a között, ha azt mondom, hogy SZERINTEM bunda volt, és SZERINTEM nem volt olyan jó Kitto, mint ThomiX, és a között, hogy kategóriksan kijelented, hogy hazugságot találok ki. Az egyiket úgy hívják, hogy a szabad vélemény nyilvánítás, a másik pedig a jó hírnévhez való jog megsértése és rágalmazás.

    Jogilag is más kategória. De, nem várom el tőled, hogy ezt megértsd.

  6. Sziasztok!

    Elég érdekes dolgok vannak itt 😀
    Én igazából még csak egy versenyen indultam, Dunaújvárosban, a Heaven-be, nemsoká kiderül, hogy mit érdemlek 😛
    ha van valakinek kedve az értékeléshez, hétvégén csináltam, kicsit vegyes lett, de a technikára mentem, meg a pontosságra, nem az összeállításra.

    http://www26.zippyshare.com/v/48988455/file.html excess part 2

    http://www26.zippyshare.com/v/29956419/file.html excess part 1

    Egyébként meg egyetértek DjZoNe-nal, mindenkinek szabad véleményt nyilvánítania..:)

  7. Excess felöled még mindig hallani?
    veled voltam én is ott a Heavenbe a versenyen!
    Mi újság van felédmostanában?

  8. Cső 😀
    júj, de régen írtam ide xD
    hát először is névváltozásom volt Dj Kookra, aztán megy a szekér, havonta minimum egyszer általában csapunk vmi bulit 🙂
    de nem ártana továbblépni egy állandó helyre mondjuk worm-upolni, de remélem majd oda is eljutok 🙂
    lemezeket írom ezerrel, már 500at ütöm :P, gyakorolgatok
    több műfajban is utazom már a house mellett, így játszok ha olyan igény van rá buliban retrot, r&b-t, meg funkyt 😀
    de ez így növeli a fellépési esélyeket

    na arról a versenyről meg a véleményem megvan…
    eléggé el lett húzva, meg nem is kaptam meg a hanganyagát, pedig érdekelt volna :/
    mindenesetre már azóta veszek fel itthon is mixeket, órásakat, félórásakat, attól függ.. aztán visszahallgatva érdekes dolgokra felfigyelek, megjegyzem ha jó, ha rossz 😀
    egyszóval haladgatok a pályán
    és nálad miújság? 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.