Egy cigányvajda vallomásai

Az előbb akadtam rá erre a szépségre.

A folytatásban egy videó jön, amelyben az egyetlen általam tisztelt cigányvajda beszél. Akitől sok érdekes mondatot lehetett már hallani az elmúlt években. Most, egy Orbán Viktor és Pintér Sándor részvételével tartott fórumon történt felszólalása következik.

“Egy cigányvajda vallomásai” bejegyzéshez 10 hozzászólás

  1. Facebookon nem is olyan régen írtam erről pár sort, vagyis hasonlóról, de a véleményem erre a cikkre és videóra is teljes mértékben illik, tehát megosztom itt is.
    Szerintem mindegy hogy egy ember roma,vagy magyar.A kezünk egyforma.Ugyanúgy cserben hagy egy magyar a bajban,mint ahogy egy roma cserben hagyhat.A szív a lényeg és nem a „nemzetiség”.Az a baj,hogy már a romák között is van fajgyűlölő,aki a magyarok ellen van.Nem érdekel az ok okozat viszony.Muszáj az embereknek gyűlöllniük a másikat,mert az valamiben más,mint ő?Én is és a párom is félig roma.És akkor mi van?

  2. Amig valaki emberként viselkedik, addig nem érdekel a származása.

    Viszont, amikor csak és kizárólag ordenáré módon tudnak utazni, utcán haladni, vagy egyáltalán levegőt venni, akkor igenis zavar, és irritál.

  3. Attól, hogy ordenáré módon utazik, stb. attól még nem feltétlenül kell a származását nézni, és aszerint kategorizálni… egyszerűen csak kulturálatlan. Pont tegnap láttam egy ide illő dolgot a buszon: rövid busz, hátul két „magyar”, szinte teli torokból üvöltve beszél egymással, csak hogy mindenki hallja… a középső ajtónál egy kisgyerek próbálta kilukasztani a jegyét, de nem ment neki. Erre az ott ülő roma srác mosolyogva odanyúlt, és segített neki…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.