Sziget szigor

Egy alapvetően meglepő bulin voltam szombaton a Hajógyári szigeten. Méghozzá tőlem szokatlan módon Coronitában. Nem, nem hajnal 4-kor, hanem emberi időben este 10-kor startoló bulin, ahol a trance és progressive muzsikáké volt a főszerep, a lemezjátszók mögött pedig 8 magyar DJ fordult meg.

De, nem is erről szerettem volna írni, hanem arról, hogy mi is volt a buli után.

Mivel Barnabás beadta az unalmast, nekem kellett a jófej gyereknek lenni, aki csinál pár fotót helyette. Így alapvetően fura szájízzel futottam neki a dolognak, de legyen.

A buli végeztével, no meg amikor végérvényesen meguntam, elkezdtem lépkedni hazafelé, oldalamon az egyik gépemmel, kezemben a másikkal, és tettem egy kört a szigeten, mivel erre felé nem igazán szoktam járni. Megnéztem a Sláger terasz környékét, és a piros ledekkel világított fákat.

Majd, amikor elindultam volna kifelé a porta főnöknek látszó idősebb úr megállított, hogy mégis ki vagyok, mit mászkálok itt géppel, meg így valójában megnéznék a képeket, meg az összes memóriakártyát ami nálam van, mert hogy itt külsős fotósok nem járhatnak.

Elsőre köpni-nyelni nem tudtam. Jó hát persze, megmutatom, ha ennyire érdekli.
Erre végülis nem került sor, mert mondtam, hogy melyik rendezvényen voltam, amikor is heves telefonálgatás és rádiózás indult, hogy megtalálják a rendezvény felelősét, és kiderítsék, hogy tényleg én fotóztam-e ott, és nem csak egy partizán vagyok, aki üres sarkokat fényképezni jött be, hogy utána ezeket feltegye netre mindehova…

Félre értés ne legyen, abszolút igazat adok neki, hogy az senkinek sem jó, ha túl sok kép készül arról, hogy kapunyitás után még nincs tömeg, vagy a dj pultot éppen még csak rakják össze, netán, olyan perspektívából készül kép, ami azt sugallja, hogy a helyen 2 ember van. A biztonságiak fellépése volt erélyesebb a kelleténél.

Másrészt a szervezők részéről (és itt most gondolok en bloc a hajógyárira), hogy nincs egy pass, nyakbavaló, bilog, dögcédula, vagy bármi ami ha rajtam van, akkor nem fognak potenciális üldözendő, elpusztítandó, mocsok papparazzit látni bennem.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.