Zallergia

Évekig küzdöttem az allergia ellen mindenféle módszerrel, ami éppen akadt.
Idén lett végképpen elegem, és úgy gondoltam megnézem mire jó valami csodás antihisztamin tartalmú gyógyszernek mondott csomagolt méreg.

A választásom most így első körben az allegrára esett.
Egyelőre annyi előnye van, hogy nem viszket a szemem, és nem kapar a torkom.
Ellenen az orrom továbbra is be van dugulva, no meg random időközönként folyik…

Szóval, kivárom a két dobozni adagot mire elfogy, és keresem tovább hátha, valami jó cucc is lesz.

Persze, mellé folyamatosan szedek omega-3-at, amire a nagy szakértők azt mondták, hogy ilyen-olyan királyság és mennyei manna az allergia ellen. Hát, a legdrágbbat vettem persze, 0 hatékonysággal…

Úgy hogy, most itt állok 🙂

“Zallergia” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Egy jóbarátom is allergiában utazik és homeopátiás dolgokkal kezeli magát. Mondjuk ez folyamatos homeopátiát jelent, meg van néhány megszorítás (pl.: nincs szénsavas ital, talán csoki sem sok, stb.), de ő azt mondja, hogy lassan de eltűntek a tünetek, pedig anno, nagyon durván gyötörte.
    Ha már mindenféle dolgot kipróbálsz, lehet hogy érdemes ezt is, bár ez elég hosszútáv…

  2. Én 12 éves korom óta szenvedek az allergiától. Nem mondom meg, hogy az mennyi időt jelent… 🙂 De elég rutinra tettem szert. Fontos lenne kivizsgáltatnod, mert könnyen asztmát lehet kapni tőle, és az már komolyabb kezelést igényel. Előzd meg a bajt! Ráadásul az orvos által felírt gyógyszer olcsóbb, és hosszú távon az sem mindegy. Elég drágán mérik a recept nélküli gyógyszereket. :S
    Ami a természetes gyógymódokat illeti, javaslom a kecsketejet. Röhögni ér, de nagyon hatásos (igaz, megelőzésképp). A kecske ugyanis minden olyan gyomnövényt lelegel, amire mi, kétlábú halandók allergiásak lehetünk. Így a tejében megvan a megfelelő immunvédettség ezekkel szemben. Eleinte furának találtam az ízét, mivel markánsabb, mint a tehéntej, de forralva egész kellemes. Jobb, mint gyógyszereket szedni. Én évek óta tavasszal elkezdem a kecsketej „kúrát”, és sokkal könnyebben viselem azóta a nyarakat.
    Azt nem mondom, hogy minden tünetem megszűnt, de sokkal ritkábban kell gyógyszerhez nyúlnom, és már ez is valami.
    De mindenképp azt javaslom, hogy fordulj orvoshoz, mert könnyebben megtalálják a neked legjobban megfelelő gyógyszert és költségkímélőbb is. Ajánlom még a kalciumot is, akár pezsgőtabletta, akár kapszula formájában, de még ampullában is, amit egy pohár vízzel be lehet vinni.
    Jobbulást, együttérzek veled! 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.