Féktelen harag – Drive Angry

Nos, ez a film is felkerül az “Filmek, amiket véletlenül néztem meg” listára.

Ugyanis eredetileg Szerelem és más drogokat akartunk nézni, de az csak Duna Plázában volt, ahhoz korábban kellett volna indulni, stb-stb. Így ráböktünk egy filmre találomra. Korábban olvastam róla egy kritikát és abban dicsérték Nicolas Cage alakítását, ellenben lehúzták a filmet, hogy jót tett volna neki egy jó rendező.

De a legnagyobb bajom, nem is ez volt vele…

A fő problémám az volt, hogy a plakátról és a mozi műsorból is kimaradt a 18 karikás jelölés, ezt meglátva a beharangozó filmek után, akkor gondolkodtam el először, hogy lehet, nem volt jó ötlet erre szavazni. Főleg, hogy már az első jelenetben törölgetni kellett magamról a véres húscafatokat… Mi lett volna, ha még a 3D verziót választjuk.

Röviden annyi, hogy Nicolas Cage alias Milton, egy sátánista szektától akarja vissza szerezni az unokáját, útközben ehhez a merész akcióhoz lesz egy kellemes, belevaló és vagány társnője Amber Heard alias Piper. Milton gyakorlatilag az első jelenttől kezdve nagyüzemben termeli a hullákat, csonkítja a szerencsétleneket, akik nem viszik közelebb a célhoz. Kedves Miltonunk egyetlen csomaggal rendelkezik, amiben egy régi vágású ezüst töltényes fegyver, amit ő csak Istengyilkosnak hív.

Piperrel való találkozáskor kerül elő egy csodás ’69-es Dodge Charger, ami természetesen a kislány járgánya, és DRV AGRY a rendszáma 🙂

Akiket az út során Milton véletlenül életben hagy, azzal egy csendes ám de annál érdekesebb kísérőjük végez. Róla elég hamar kiderül, hogy a magát “A könyvelő”-ként bemutató öltönyös fazon, – akit William Fichtner alakít – nem éppen evilági figura.

Az egyik legdurvább jelenet a filmben az, ahogy Piper expasiját faggatja “A könyvelő” majd egy félbetört baseball ütővel falhoz szögezi jobb vállban, majd az ütő másik felével stabilizálja a felfüggesztést a jobb szemgödrében. Amivel még nem is lenne gond, de az operatőri munka túl naturalisztikusan mutatja be mindezt.

Gyakorlatilag a 7.-8. jelenetnél járhatunk, éppen bokáig járunk a vérben, és annyit hullát halomoztunk már fel, amennyit egy nagyobb szerb tömegsír is megirigyelne.

Az út közben csak hogy még előkerüljön némi muscle car, a kis Chargert le kellett nullázni, hogy a végső harcba egy ’64-es Riveriával tudjanak indulni. Valamit kezdenek a homályos részletek összeállni, a könyvelő az egyik jelenetben Luciferről tart kiselőadást, hogy mennyire olvasott, és hogy mennyire is utálja a neki áldozott csecsemőket, plusz neki nem szólt “a főnök”, hogy ezekkel a szekta tagokkal kesztyűs kézzel kellene bánni…

Két valóban vicces jelenet volt a filmben, az egyik ahogy Miltonra szex közben rátámadnak, és a rá fonódott csajt mind végig “a helyén” tartva végez szolid 12 emberrel.

A másik pedig egyértelműen a zárójelent, viszont ezt most nem fejteném ki 🙂

A konklúzióm az, hogy nem ez a legagypróbálóbb film, mondhatni igen kitalálható maga a sztori és a következő lépések is. A megvalósítás és a kép világ nem rossz, a cselekmény alapvetően magával ragadó ha az ember szereti az agyatlan hentelést. (Nem úgy mint én :D)

A történet gerince szerintem több hasonlóságot mutat a Szellemlovassal, csak abban a könyvelő motorra ült 🙂

Viszont, én a készítők helyében vágtam volna a Féktelen haragból egy szolidabb, 16 karikás verziót is, mert ehhez képest a 300 egy egész estés idillikus családi mese.

“Féktelen harag – Drive Angry” bejegyzéshez 12 hozzászólás

  1. Már megint gallyra vágnak egy Chargert…
    Felháborító… de most komolyan.
    Miért nem lehet ezt az autógyártási remeket tisztelni és zúzni vele nem pedig szétzúzni.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.