Mai dilemma: fapadossal vagy hagyományos járattal

Nos, a helyzet az, hogy a napokban egy picit megint elmélyültem a témában, és a korábban hallottak alapján nem lett túl meglepő a végkövetkeztetés.

Fapados

A misszó úgy néz ki, hogy lesz egy szombat esti NAGY buli, amit most csak szerényen hívjuk ASOT 500 -nak, erre kellene kijutni, amelyet Den Boschban (hollandusul ‘s-Hertogenbosch) nevű kisvárosban fognak tartani. Majd szeretném megnézi egy picit Amsterdamot, és vissza jönni. Az egészet egy hosszú hétvége keretében tervezem, vagyis 2 éjszakát mindenképpen kint töltenék.

Tehát a feladat találni egy járatot Hollandiába és vissza. A cél nem Amsterdam, hanem igazából Eindhoven lenne, de mivel 1 óra a vonatút a kettő között, és napközben fél órás, húszperces követési idővel vannak járatok, így ez a dolog irreleváns. Plusz kellene találni egy hotelt a környéken (Den Boschban már 3 hete elfogyott minden szállás, arra a hétvégére… kis buli lesz, na :D), vagy az útvonal mentén, valahol.

Az egyik alternatíva az volt, hogy WizzAirrel kimenni, ugyanis tök véletlenül nem az Amsterdami Schipol reptérre közlekedik, hanem az Eindhovenire, így majdnem hogy házhoz vinne.

Feltűnik a gyakorlott utazók számára még két alternatíva az egyik a magyar királyi Malév, a másik, ami tényleg királyi, a holland KLM. Mivel egy hónap múlva esedékes az időpont, hogy a hagyományos járatok elkezdenek feltelni, így csak 1-2 helyet találni ezekre, de érdemes néha körbenézni itt is.

A WizzAires dolgot már lefoglaltam, csak a banki utalást nem tettem meg, amikor megnéztem a Malév közlekedő járatait, és találtam is helyet, szóval végül mégis Malév lett, de miért is.

A helyzet az, hogy alapvetően utálom a szarrágást, és amit a WizzAir csinál nem tudom máshogy hívni. Reklámozzák a jegyet 8650,- ért, illetékek és adók nélkül, majd ez szolid 13.900-ra emelkedik az oda utat tekintve, vissza pedig olyan 16.900-ra, vagyis ez két embernek olyan 61.960, WizzAir hitelkártyával, banki utalással 64,720 Visa és MasterCarddal 67,460. Ez mi? Üzlet politika? Nem, szarrágás vol 1.
De ebbe még bele is nyugodtam volna, viszont jött a következő dolog, ami miatt végképpen letettem a magenta színű légitársaságról.

A poggyászdíj, mondjuk azt, hogy mindketten egy-egy feladott poggyásszal megyünk ki, ez az árjegyzék szerint fejenként és járatonként, 4125 HUF, vagyis 16500 még pluszban mindenhez.

Így már a fapados légitársasággal 84,000 felett járunk.
Ami még kiakasztott, elsőbbségi felszállás díjja, vagyis hogy ne nagyon kelljen verekedni a helyemért, az plusz 4400… Így már közelítjük a 90-et erősen.

Ezzel szemben, mindez Malévval 59.800 forintban megállt.
Sőt, a kimondottan drágának mondott KLM-el is csak 75.400 lett volna mindez.

A két utóbb felsorolt légitársasággal ingyenesen tudok foglalást módosítani (szemben a wizzaires 16.500-as árával), és a fedélzeten mindkét irányba, jár valami snack, és ital, mig wizzairen ezért is tartják a markukat. Plusz nincsenek további rejtett költségek, mint mondjuk WizzAirnél ügyfélszolgálat elérése 06-90-es számon 225 Ft/percért, addig pl Malévnak minden országban saját, helyi díjjal hívható száma van.

Olvastam Mefi méltatását a WizzAirről, de akár a mostani dolognál, akár a francia túránál több mint 1 hónapra előre nem volt olcsóbb az egész. Elhiszem, hogy 2 hónappal előre olcsóbb, majd talán máskor.

“Mai dilemma: fapadossal vagy hagyományos járattal” bejegyzéshez 55 hozzászólás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.