10 jel, hogy Budapesten ébredtél és nem Amsterdamban

Reggel, munkába indulva gondolkodtam azon, hogy mi is az ami miatt számomra élhetőbb városnak tűnik Budapest, mint a Hollandok üdvöskéje.
Persze, a lentiek csak az én véleményem tükrözik, nyilván lesz aki szerint ezért a kurva anyámat, mert hogy ő pont valamelyik lent felsorolt dolog miatt látogatja a holland fővárost.

  • A biciklisek nem érzik magukat felsőbbrendű fajnak
  • Két utcánként nem kell egy csatornán átkelned
  • Nem érzed úgy 5 percenként, hogy körbe-körbe mész és mintha itt már jártál volna
  • Amikor meglátsz egy sörözőt az nem Heinken, vagy Amstel névre hallgat
  • Nem támad az az érzésed, hogy a nemzet fontos szimbóluma a cannabis levél
  • Nincs a csatorna fedeleken három darab X
  • Olcsóbb az ásványvíz, mint a sör
  • A neon zöld hajszíneden mindenki megrökönyödik
  • Az utcán, nem áthatolhatatlan fűszag hömpölyög
  • A melletted beszélgető emberekket hallgatva nem kap el az az érzés, hogy otthon hagyták a fogmosó poharukat, vagy éppen leakarnak köpni, csak gyűjtik hozzá az anyagot

“10 jel, hogy Budapesten ébredtél és nem Amsterdamban” bejegyzéshez 48 hozzászólás

  1. Elnézést, hogy csak így belekotyogok, de ez a poszt viccesnek kicsit sem vicces, igaznak viszont konkrétan nem igaz. Lássuk:

    1. Bp-en a biciklisek pontosan felsobbredu fajnak érzik magukat. Tapasztaltam, éreztem, olvastam róla, tagja voltam. Ha nem így lenne nem vonulgatnának évente tobbezren lezárva a fovárost azt mutogtava, hogy milyen meno dolgot is muvelnek. A fék-lámpa-váltómentes Fixi bringák számitanak a legmenobb lazaságnak, azok a keménymag, ok a gyalogos-autó-busz gyulolok!!!
    Amsterdamban pont a normalis, élheto életmód miatt bringáznak annyian, mert a belváros szuk, meg amugyis kornyezetbarát a bringa. Bp-en ez nagyrészt divat, cool-ság.
    2. Mi a franc baj van a csatornákkal? Pontosan ugyan annyiba telik átsétálni/átbringázni/átvillamosozni rajtuk mint Bp. bármelyik járdáján/úttestén.
    3. Elhiheted, hogy az Amsterdamiaknak is pont ugyan ezt jelenti mondjuk a 7. vagy 8. kerulet totál ugyan olyan utcái, ugyan olyan fustos, koszos, repedezo házaival. Anno Bp-en élve is sokszor éreztem ezt azokban a keruletekben amikben havi rendszerességgel jártam. Az érem és annak a két oldala, tudod…
    4. Ez igaz, de nekunk nincsenek is világhíru sormárkáink, amiknek még muzeumot is emelnek… Plusz Bp-en sok kocsmának nincs is neve, csak simán KOCSMA. Pompás.
    5. A cannabis levél, jah. A matrjoska baba aztán sokkal jobb, nemigaz? (tele vannak veluk a szuvenir boltok)
    6. Az XXX csak a kurvanegyedben van. Amsterdam nem csak a kurvanegyedbol áll. Talán ha kijottel volna onnan és korbenéztél volna másmerre is!
    7. Ez is igaz. És drágább a benzin mint a bor!!!
    8. A neonzold hajszint Londonban is simán telibekakilják, meg úgy nyugateurópában bárhol.
    9. A fuszaggal mi a gond? Bp-en terjeng helyette szemét, kutyaszar, csatorna, hajlektalan (a buszon is) és a tobbi remek dolog.
    10. Istenkém, szerinted egy hollandnak hogy hangzik a magyar beszéd? Retete-kerekete-mekeke-szereke…

    Sorry, de a 10 pontod egyszeruen total butaságra, szuklátokusegre illetve naivitásra vall, javaslom: olvass tobbet!

    (nem fogok haragudni, ha nem posztolod ki, ha már elolvastad az nekem boven elég professzor úr!)

    Udv,
    Zoltán

  2. Az első sorodban azt írod, hogy egyszerűen nem igaz amit leírtam. Viszont a csatornákat, a fűszagot, az ásványvíz és a sör viszonyát még csak nem is tagadod. A matrjoska babás összefüggést valójában nem értem, nem hiszem, hogy itthon árulnak olyan kulcstartót, tangát, pólót, sapkát, iceteát, övcsatot, nyakbavalót, stb-stb amin matrjoska baba van.

    A 4. pontodra azért kiváncsi lennék, az aglomeráció kis településeit leszámítva hol nincs a kocsmáknak neve.

    A hozzászólásodból számomra az tűnik ki, hogy védeni akarod Amszterdamot, és mindenáron kötekedni azzal amit írtam.

    De, ajánlanám a figyelmedbe a fejléc jobboldalán lévő lilakörben írottakat.

  3. Nem szeretnelek megbantani, de tenyleg vajmi keves fogalmad van Amszterdamrol. Most biztos azt hiszed kotekszem, csakhat tudod Hollandiaban elek evek ota, es abszolut elter a velemenyem a Tiedtol. Eleve semmilyen ertelmet nem latom a ket nagyvaros osszehasonlitasanak, ez ket kulon vilag. Melyik varos jobb? New York, Tokio, vagy London? A tojas vagy a letra jobb? 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.