Riadalom keltés bűntette

A 2011. május 6.-i Magyar Közlönyben megjelent, a sokat emlegetett Btk. 174/B. szigorítás, amelyet szokás lex Gyöngyöspataként emlegetni, amely így szól:

Aki mással szemben valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása miatt olyan, kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy riadalmat keltsen, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Lex Gyöngyöspata

Nem szeretnék messzemenő elemzésbe menni, sem a szakmai(atlan)ságát támadni, viszont a kihírdetés napján megtörtént eseten keresztül mutatnám be, hogy mennyire gumi jogszabályt sikerült alkotnia a nagyhatalmú fidesz, forradalmi kétharmados kormányának, mint „jogalkotónak”.

Szóval, a történténet, hogy békésen, egyedül elindultam ebédelni, az iroda környékén lévő török(etnikai/vallási csoport!) étterembe, fekete nadrágban, fekete felsőben, és hasonló színű börkabátban, valamint az elhagyhatatlan napszemüvegben. Miközben a kajám elkészültére vártam, betoppant a hely tulajdonsa, aki mint fent említettem, török, és a szívhéz kapott, így szólva

Jajj úgy megijedtem, úgy álltál itt, mint egy olasz maffiózó!

Nos, tehát akkor, ez alapján büntethető vagyok, mivel egy etnikai/vallási csoportba tartozó személyben riadalmat keltettem, szóval várhatom mikor vonnak eljárás alá, hogy majd utána három évre ítéljenek?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.