Ante Gotovina szimpátia tüntetés képei

Tegnap délután Gödöllőre látogattam, azzal az előre megfontolt célzattal, hogy résztvegyek a HVIM szervezésében megrendezett Ante Gotovina melletti szimpátia tüntetésen, aminek az apropója egyrészről maga a hágai törvényszék két héttel ezelőtti ítélete volt, amely elítélte a horvátok első számú nemzeti hősét, másrészt mert az EU összes külügyére éppen a Gödöllői kastélyban tartózkodott a csodás magyar EU elnökség kapcsán.

Az eredeti kiírás szerint a kastély főbejáratával szemben lett volna a megmozdulás, amit persze a rendőrség ilyen-olyan okora hivatkozva nem engedélyezett, ezért a kastélytól jó távol eső ligetes, parkos részt jelölték meg, mint helyszínt. Ahogy a kordon mellett haladtam el (a teljes kastély kertet miattunk bekordonozni, ez már valami :D), a kivezényelt fiatal rendőr srácok (tehát itt az újonnan avatott 1800 rendőr.. ) láthatóan, és hallhatóan unták (mi a faszért kell itt kint állunk) már érkezésünkkor is a banánt.

Azt hittem, hogy ilyen 50-60 fős kis akármi lesz, ehhez képest már a hév megállóból lehetett látni a zászlókat. Megérkezés után elkezdtem egy gyors számolást, itt olyan 150-ig jutottam, közben folyamatosan érdekeztek még résztvevők, plusz a pontos kezdés sem jött össze, némi technikai akadály miatt, de végül csak megérkezett a technika is.

Beszédet mondott (sorrendben) Gyöngyösi Márton, Josic Julien vagyis Juhász József, Zagyva György Gyula, Toroczkai László és Frano Čirko.

A beszédek elérhetőek itt, a fenti képek pedig tőlem származnak.

“Ante Gotovina szimpátia tüntetés képei” bejegyzéshez 80 hozzászólás

  1. A kastély folyamatosan körbe van kordonozva a móka idejére, valamint az Erzsébet-parkot is le szokták zárni, így kerülhetek egy jó nagyot…csak onnan tudom, hogy naponta arra járok, de már alig várom, hogy vége legyen ennek a felfordulásnak…

  2. Az még a jobbik eset. Csak sajnos, már kinézem ezekből, hogy a a fél várost lekordonozzák, mert csak.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.