BKV utastájékoztatás ismét villan

Ismét egy csodás levéllel igyekszem hozzájárulni a budapesti közösségi közlekedés jobbátételéhez, és megosztani egy kedves levelet, hogy hogyan is sikerült az operát origó pontnak tekintendően visszajutni félóra múlva ahonnét indultunk, duplán kiidegelve.

Kedves BKV figyelő,
a lenti januári leközölt levelem után ismét egy erős kritikai hangú szösszenetet szeretnék veletek megosztani.

Történt ugyanis, hogy jelenleg a belvárosban zajlik ez a csodás piros mobil szolgáltató által szponzorált Belvárosi Nagydíj, ami miatt a teljes éjszakai közlekedést át kell szabni. A Révay utca felől szerettünk volna találkozni az Arany János utcai metró megállóban a 950-es éjszakai járattal, ahol kordonok fogadtak, így egy ott posztoló biztonsági őrtől megkérdeztem, hogy ugyan járnak-e itt éjszakai járatok, mondta, hogy nem, ő még itt egyet sem látott megállni. Ekkor hívtam fel a BKV forgalmi ügyeletét, egészen pontosan 00:54 -volt, ha valaki esetleg utána akar keresni.

A telefont felvevő kisasszonytól érdeklődtünk, hogy milyen útvonalon járnak az éjszakai járatok, mert hogy szemlátomást az Arany János utcánál nem állnak meg. Ő pedig miután váratott másfél percet, azt a tájékoztatást adta, hogy *eredeti útvonalon* járnak, csak az a megálló ahol jártunk az kimarad. Ebben megnyugodva érkeztünk meg a Bajcsy-Zsilinszky út névre keresztelt megállóhoz. Ahol viszont az a tájékoztatás fogadott minket táblán feltüntetve, hogy kurvára nem eredeti útvonalon közlekednek. Hanem az érintett útszakaszt valamennyi éjszakai járat kikerüli, és az Oktogon – Andrássy út – Opera – Deák tér vonalon kerülnek, ezért kimarad 2 megálló, ugyanakkor 4 idegilenes megálló létesül.

Ekkor felismerve vert helyzetünket elindultunk a Hajós utcán Opera irányába, gondolván, hogy az Operánál csak van valami megálló. De természetesen a normál logika szabályait ismét naivság volt a BKV-nál keresni, ugyanis az rendben van, hogy az Andrássy-Oktogon kereszteződésében két egymás utáni sarkon is van megálló, majd csak a Bajcsy-Zsilinszky út torkolatában van a következő, ami egyébként is egy köpésnyire van az eredeti Deák téri megállótól…

Úgy hogy, jelen soraimmal, a telefonos ügyfélszolgálat naprakészségének és tájékozottságának szeretnék nagy erőkkel gratulálni, és kívánom, hogy elcsigázottan egy ember faszsága miatt kelljen körbegyalogolnia a teljes belvárost, hajnal 1-kor.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.