Profi költöztetés?

Érik egy ideje bennem ez a bejegyzés, de most jutottam el oda, hogy meg kell írnom. Ugyanis, tegnap este a fuvarosom, akivel hozattam a cuccaim, mesélt egy két dolgot arról a cégről, aki költöztetett februárban.

A nevük Profi költöztetés volt, ami így elsőre szimpatikus is volt, teljes körű szolgáltatást is nyújtanak A-tól Z-ig, becsomagolás, szállítás, kicsomagolás, törékeny, és nagyméretű tárgy szállítás, festmény szállítás, amit csak az ember eltud képzelni. Nekem egyébként ezekből egyikre sem volt szükségem, csak egy egyszerő költözést akartam, kb 40 dobozom volt, mindet saját két kis kezemmel raktam össze, plusz ehhez jött a kanapém, a 170*130-as asztalom. Némi elektronikai eszköz, pár nagyobb állóházas szerver.

Kértem árat tőlük a költözésre, amit egy pdfben el is küldtek, amit itt mellékelek. Valamint előkerestem a munkalapot is, amely az egész műveletről készült.
A költöztetőket délután 2-re kértem, ekkorra meg is érkeztek (hogy a munkalapon miért 14:45 szerepel, azt csak a jóég tudja), az átpakolás fejezésekor készült a fénykép (eltettem az eredetit) aminek a készítési ideje 15:43, tehát maximálisan 2 órán belül voltunk. Mivel a tájékoztató nem tartalmazott minimális időt, ezért néztem értetlenül a mikor a fizetésre került a sor.

Ugyanis, a munkalapból jól látszóan 4 órát számláztak ki nekem, – annak ellenére, hogy leírva 3 óra szerepel – mind emberi munkadíjban, mind teherautó bérleti költségben. Ez a 25.200 -as sor, ami (3*1300+2250)*4 bonyolult matematikai művelet eredményeképpen jön ki.

A kilóméter díj érdekes még mivel 1.2 kilométert mentünk a városon belül, ők pedig nagyvonalúan 33 kilométert számláztak ki. (A mellékelt tájékoztatón nem szerepel, hogy garázstól garázsig kellene fizetni, de fogadjuk el, hogy így számolják)

Erre a koléga, aki tegnap hozott haza, és dolgozott velük megjegyezte, hogy relatíve olcsón megúsztam, mert hogy ő volt velük olyna költöztetésen, ahol egy másfél szobás lakást, 12 emberrel, alig 300.000 ért költöztettek…

A konklúzióm egyébként az, hogy bár minden rendben ment, és vigyáztak a cuccaimra, átverve érzem magam a fentiek miatt, és senkinek, de senkinek nem fogom őket ajánlani, még úgy sem, hogy adtak nekem egy 5000 forintos bónt, ami korlátlan ideig felhasználható, és átruházható…

Természetesen a fentiekre van egy tanum is, mivel Ádám barátom ilyen okból volt végig jelen, hogy ha bármi történne, ő is lássa.

Frissítés – 2013. 06. 18. 9:30:
Az imént beszéltem Tamás Zoltánnal, a cég irodavezetőjével, és ő tájékoztatott róla, hogy a költöztetés elején aláírt szerződés tartalmazta, a minimális óraszámot, ami alapján az árakat számolják. Ebből szerencsétlen módon egy példány került aláírásra, így nálam ebből nem maradt, ezért nem tudom ellenőrizni az abban foglaltakat, kénytelen vagyok elfogadni. Mégis, olyan érzésem van, mint a Microsoft EULA licencével kapcsolatban, hogy csak akkor ismerheted meg, amikor már az ajtóban állnak a srácok, és akkor elég vicces lenne azt mondani, hogy bocs, mégsem (ugye a Microsoft termékeknél az EULA a telepítőben ismerhető meg, de csak az olvashatja el, aki a szoftverért fizetett, ergo záskba macskát veszel). Ennek telefonon hangot is adtam, hogy nekem, mint internetszolgáltatónak közzé kell tennem a mindenkori szolgáltatási feltételeimet, és korrektnek érezném, ha ezek a költözés előtt megismerhetőek lennének. Erre azzal védekezett, hogy telefonon nem lehet felolvasni az 5 oldalas szerződést. Ezt el is fogadom, de az ajánlat mellé, levél mellékeltben, szerintem nem fájt volna.

Valamint, a kérés alapján az árajánlatból a cégre vonatkozó részeket, mint a hivatalos fejléc, és lábléc leszedtem, így a levélnek csak a lényegi része maradt fent.

Frissítés – 2015. 03. 16.:
Mivel tegnap, vagyis március 15.-én este fél nyolckor dr. Oroszki László, a Profi Költöztetés jogtanácsosa kilátásba helyezett egy 32 millió forintos kártérítési igényt (ezt ti sem gondolhattátok komolyan), ezért a korábbi bejegyzést levettem.

Látom, felétek úgy kell korrekten üzletelni, egy szóbeli megállapodás után 21 hónappal, csak úgy előkerültök és keménykedtek…

Azon még gondolkodom, hogy megírjam-e a teljes történetet a Tékozló Homárnak, hogy lássa ország-világ.

Frissítés – 2018. 06. 30.:
Mivel az eredeti bejegyzés óta eltelt 5 teljes év, így ha bűncselekményt valósítana meg is elévült volna már a dolog. Ezért, a bejegyzés teljes, eredeti terjedelmében és tartalmával együtt visszakerült. Így az üres jogi fenyegetőzés helyett mehettek sós csecsemő könnyet inni.