Érzésekről írni

Érzésekről írni, az majdnem olyan groteszk, mint simogatásról énekelni.

Furcsa, hogy az érzésekkel kapcsolatban, sok eltérő reakciót kapok vissza. Az egyik volt barátnőm szerint érzéketlen tuskó vagyok, a másik szerint túl érzelmes vagyok. Az igazság, ahogy általában megint félúton lesz a két véglet közt, és bár érzékenynek és empatikusnak tartom magam, nem mindig vagyok ilyen hangulatban, vagy tranzakció analitikus értelemben én-állapotban.

Sokat segített a saját magam megértésében az, hogy megértettem, hogy teljesen normális az, ahogyan működöm és váltok hangulat és érzésvilágok közt, hogy ettől nem vagyok hülye, sem meghasonlott önmagammal, még akkor sem, ha ezek az érzés és hangulatvilágok egymástól néha nagyon távol esnek.

Próbáltam írni rendszerdrámán lezajlott saját állításaimmal kapcsolatban, illetve azzal, hogy másik állításai milyen hatással voltak rám, de ilyenkor valahogy elkapott egyfajta száraz, racionalizáló, dokumentarista jellegű írhatnék, és olyanokat írtam le, amit még én sem olvasnék vissza hetek múlva, évek múlva, pedig már fogalmam sem lenne, hogy mi történt velem ott és akkor.

Az önismereti folyamatban azt is megértettem, hogy ha érzésekről akarok írni, akkor vagy közvetlen azután írjam le, ahogy történt, és akkor lesz maximálisan hiteles, vagy az írás előtt hozzam magam olyan lelki állapotba, amikor tudok érzésekről, indulatokról és mindenféle, normálisan férfiak számára, távoli területként elkönyvelt területekről írni. Még akkor is, ha furán fognak nézni rám utána, elvégre is magamnak írok, és én szeretnék dolgokra emlékezni.

Segít még őszintén, – vagy legalábbis kevésbé, a megközelíthetetlenül rideg bölcs (helló, szia 1. házúr Szaturnusz a 10. házban) én-állapotból, a tényekhez ragaszkodva, eltartott újjal, szúrós szemmel írni, érzésekről, és azokról amik visszhangoznak bennem – írni, az, ha olyan zenéket hallgatok, amik egyszer tudom, hogy megérintettek, és közel állnak hozzám, ezekkel bármikor elő tudom hozni az érzelmesebb felemet, amihez szükségem van ha tényleg őszintén, és nem érzésektől mentesen szeretnék írni.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.