Útban az alternatív gyógyászat felé

Ha azt mondanám, hogy már gyerekkoromban tudtam, hogy nekem ilyesmivel kell foglalkoznom, akkor hazudnék. Pont ezért, hogy az igazat mondjam, ezért itt megörökítem, hogyan is történt az, hogy elkezdtem járni az alternatív gyógyászat egyik útját.

2013. januárjában kiderült, hogy a tulajdonos akitől korábban béreltem a lakást megválik tőle, és elkezdte elvinni a cuccait, amelyek nem voltak tárgyai az adás-vételnek. Ilyen volt a tévé is, amely a szekrény tetején volt, és mivel én ugye erős vagyok így felkaptam, levettem, és letettem a pultra. Miután letettem kezdtem érezni, hogy mintha meghúztam volna a hátam. (Nyilán nem egy TFT/LCD-ről van szó, hanem még régi, nagy és csöves tévéről). Pihentettem hetekig, de csak nem múlt a jobb oldalon mellkas magasságban, hátul a fájdalom.

Februártól új barátnőm volt, aki történetesen gyógy- és sportmasszőr volt, vele beszélgettünk erről, és két ötlete volt, az egyik, hogy vagy a májammal van valami, a másik, hogy ez valami zsába, mert ilyen sokáig nem tarthat különben. Márciusban annyira rossz volt, hogy végül megkértem, hogy tegyen valamit az érdekemben, és elmentem a stúdióba ahol dolgozott egy masszázsra. Ettől időlegesen jobb lett. Ezután megtanultam élni vele, hogy bizonyos hirtelen mozdulatokat nem végezhetek.

Nyáron elmentem a háziorvosomhoz, és vele is elbeszélgettem erről a kérdésről, ő úgy gondolta, hogy ez zsába, és próbálkozzunk némi pirulával, és krémmel. (Ekkor írtam A legdrágább ásványvíz című bejegyzésemet)

Ez a kúra után is enyhültek a tünetek, de nem múltak el nyomtalanul a tünetek a nyár végére sem.

Ekkor már több, mint 7 hónapja voltak jelen a tünetek, és nyugtalanított a dolog, a végső lökést az adta meg egy szűrés. Ádám barátom akkoriban tanácsadóként dolgozott egy egészségügyi eszközökkel foglalkozó cég, amely valami gyenge árammal, és biorezonanciával dolgozik, a különböző szervi bajok feltárására. A cégnek, akik ezt a gépet forgalmazzák ebben az időszakban egy orosz partnercége is jelen volt a saját gépükkel. Így egymástól függetlenül, két teljesen eltérő, de hasonló elven működő géppel, két különböző stáb végezve a vizsgálatokat, és mindkettő egymástól függetlenül kimutatta a máj problémát. A cég egyébként kínált erre valami megoldást is, amihez Ádámon keresztül ingyen tudtam volna hozzájutni. De, ő azt mondta, hogy valójában a rendszerük nem erre való, hanem főleg idegrendszeri, reflux és hasonló problémákra.

Amivel az elmúlt időszakban nem igazán foglalkoztam. A vizsgálat után pár nappal elmentünk Ádámmal Lokodi Andráshoz, aki mint kiderült természetgyógyász és masszőr. Alaposan ki lettem masszírozva, és ilyen szempontból csak a legjobbakat tudom róla mondani, de kiújult a májfájásom ismét. Azt hiszem itt ijedtem meg igazán, és ekkor kezdtem el azon gondolkodni, hogy ezzel mit lehet tenni.

2013 év végén futottam bele az interneten egy alternatív gyógyászati képzésbe amely egy 5 lépcsőben kínálja a testi és lelki harmónia helyreállítását. Nem ígértek semmi nagyot, de az az elejétől nyilvánvaló volt, hogy az alapokat nem egy két órás képzésben adják át, hanem ezeknek a begyakorlása legalább 1 év lesz, és erre még tanulhatok rá sok mindent, ezért úgy gondoltam, hogy ebbe bele kell vágni.

De, hogy miről is szólt maga a képzés?

Megosztottak velünk egy alapvetően keleti gondolkodásmódot és értelmezést az emberi test és szellem működéséről, az energia rendszerekről, a szervek energia rendszereiről, azokról, hogy hogyan lehet ezeket érzékelni, tisztítani, feltölteni, aktivitását csökkenteni, aktivitását növelni, fájdalmat csillapítani, vérzést csillapítani, fertőtleníteni, forradást gyorsítani. És még számtalan, hihetetlennek tűnő dolgot tanítottak meg velük. Persze, nem két óra alatt, hanem a módszerek nagy részét az utolsó két alkalommal kaptuk meg, az eleje főleg az alapok lerakásáról szólt. A végére lett egy képzeletbeli szerszámos ládánk tele jól használható eszközökkel, amelyekkel magunak és másoknak is tudunk segíteni a legkülönfélébb nyavajákból való kikecmergésben.

A legérdekesebb kérdés így a végére kétségkívül az, hogy sikerült-e megoldani az alap problémát, amiért az egész utat elkezdtem járni? Természetesen igen, különben nem lenne pofám ezt leírni, hanem csak elkullognék, hogy kipróbáltam valamit, ami nekem nem működött. De, szerencsére nincs így, színesedett a világom, tanultam nagyon sok mindent, talán néha többet is, mint amiért erre az egészre elkezdtem járni, de megérte belefektetni az időt.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.