Euró kiadó automaták Budapesten – újra

Már idejét sem tudom mikor, de legalább 7 éve volt, amikor arról írtam, hogy nincs Budapesten egy normális euró kiadó automata sem, közben sok minden megváltozott, Budapest buli fővárossá vált, és a változás kezdetén ráérzett a folyamatokra az itthon évek óta szunnyadó Euronet, és telerakta a bulinegyedet, és a város számos forgalmas pontját forintot és eurót kiadni képes automatákkal.

Nem tudom az elmúlt években milyen kavicsok és lapos kövek alatt bujkált az Euronet, de az bizonyos, hogy a kilencvenes években kiterjedt ATM hálózattal rendelkezett az országban, majd ezeket szépen leépítette, most pedig így egyszer csak, szinte a semmiből ismét megjelentek. A folyamat valószínűleg nem országos, de a bulinegyedben elég durva, hogy két sarkonként lehet találkozni egy ilyen kék-sárga készülékkel.

Ennek én csak örülök, félreértés ne legyen. Annak ellenére, hogy a helyzet, ami miatt szükségem volt rá anno, már sok-sok éve nem áll fent, így ezt is csak információként írom le azoknak, akiket még esetleg érdekel a téma (a keresési eredmények alapján azt látom, hogy még mindig sokakat) és az első találatuk ide vezet.

“Euró kiadó automaták Budapesten – újra” bejegyzéshez 4 721 hozzászólás

 1. Az Euronet-nél nem lehet felvenni Euro-t csak ha nem Euro-s kártyát használsz. Ha Euro alapú a kártya, csak forintot hajladó kiadni. Ezt jó azért észben tartani, mielőtt valaki ilyen kártyával próbálkozna.

 2. Sziasztok!
  Megnézte már valaki, hogy a képen látható automata valóban ad-e ki EUR-t?
  Én a Fehérvári úton lévővel próbálkoztam, de az csak forintot ad ki a felirat ellenére.

 3. Sziasztok!

  Ezek az automaták pénzVÁLTÓ-ként működnek. Ha EUR-s kártyád van akkor forintot tudsz felvenni (270 HUF-os árfolyamon…) és csak akkor ad ki EUR-t ha HUF-os kártyát teszel be. Gondolom azt is fantasztikus árfolyamon :).

  Ez biztos mivel felhívtam őket és megkérdeztem miért nem tudok felvenni EUR-t EUR-s kártyáról. A válasz az volt: – Uram abban nekünk mi lenne az üzlet? 🙂 Végülis igazuk van csak ezt jelezhetnék valahol.

  Marad az OTP-s 2 automata csak az a kérdés, hogy ott lehet használni külföldi kártyát vagy csak OTP-s ügyfeleknek van fenn tartva.

 4. Én próbáltam még régi ePassporte kártyával ( 8 éve, amikor az eredeti bejegyzés született ) és akkor működött.

 5. Most viszont biztos nem működik. Beszéltem közben az OTP-vel és megerősítették, hogy a Deák F. u. 5-7 szám alatt lévő automatából lehet felvenni EUR-t és NEM csak OTP-s kártyával.

  Nyitva tartás: 0-24.

  Remélem tudtam segíteni.

 6. Szóval, ha jól èrtem; a Deàk tère lèvő OTP-s,automata Külföldi (EUR) kàrtyàval is ad ki EUR-t.Kèrdès csak a komissió ott is, ugyebàr?

 7. Az euronetes ATM egy átverés. Eurós kártyáról csak forintot hajlandó kiadni. Lényegében HUF-ban terheli meg az EUR számládat, amit a számlavezető bank vált a napi banki árfolyamon.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.