Hotelbe költözünk

Emlékszem a pillantra, amikor ültem az irodában, és felvillant egy értesítés a telefonomon a lakás tulajdonosától, ami már a címsorban sem kertelt, leírta kerek-perec, hogy eladja a lakást.

Emlékszem, hogy levert a víz, és nyilván keresztül hugyozta az egész napom, és nem tudtam semmi máson pörögni aznap, csak ezen. Nagyon nem hiányzott még egy plusz hajcihő úgy, hogy szeptember 18-ra esküvőnk lesz.

Az első pár napban tanácstalanok voltunk, verbális érvágások zajlottak, közben pedig ingatlan.com-on lógtunk és küldözgettünk egymásnak ingatlan hírdetéseket, viszont a dilemmánk alapvetően az volt, hogy megtartjuk az esküvőt és utána mindenképpen szeretnénk saját lakásba költözni, tehát nem nagyon szeretnénk egy évet aláírni, és kétszer átköltözni és berendezkedni sem.

De tegnap előtt találtam egy érdekes hírdetést, ami a Charles Hotel hírdetése volt, akik apartman jelleggel adják ki az egyébként teljeskörűen felszerelt lakosztályaikat. Küldtem egy levelet nekik, majd kaptam vissza egy kedves levelet, hogy hívjam fel a hotel tulajdonosát Szombati Károly urat, és vele beszéljek. Felhívtam, megbeszéltük a részleteket, valamit azt, hogy augusztus 20.-án délelőtt megnézzük, hogy mégis milyen apartmant tudunk bérelni.

Mivel ma lejöttünk Siófokra, ezért még indulás előtt -főleg hogy a Déli pályaudvartól nem leszünk messze – együtt mindketten, sőt Dodival, mindhárman meglátogatjuk a helyet.

Szombati úr a bejáratban nagyon megnyerő, alapvetően konstruktívan állt hozzánk, és a részletekben sikerült is megállapodni. Dodika pedig a bejáratban lévő kanapéra felugrással kifogást nem tűrően jelezte, hogy neki is tetszik az új hely, így muszáj volt elköteleznünk magunkat amellett, hogy költözni fogunk.

Szóval, az van, hogy a következő hónapokat egy hotelben fogjuk tölteni! A kiemelt kép pedig nem illusztráció, konkrétan itt fogunk lakni 😉

Úgy tervezzük egyébként, hogy január-februárig itt maradunk, feltéve, ha megtaláljuk azt a lakást, amít szivesen megvennénk. A holmijaink nagy része pedig egy raktárba kerül, itt pedig úgy fogunk pakolni, hogy az esküvői cuccainkat könnyen elérhetően, a raktár bejárathoz közel fogjuk letenni. Minden más pedig várja a jobb sorsát.