Zalatnayék alkotnak

Elöbb kaptam halacskától ezt a linket, és éppen a bördarabokat szedem ki a körmöm alól, mivel a cikk elolvasását követően heves anyázás, hörögve-röhögve-sírás és földön fetrengés közepette francia kockásra kapartam magam.

No nézzük, mit mond a kedves „képviselő”:

A domain név a mienk, így Lugosi Dániel jogtalanul törölte le az egész tartalmat, ezért meg is tettük a e rendőrségen a feljelentést

.

Na bumm! És akkor most be kell szarni. Ha már így is, úgy is ment a feljelentés, akkor tök mindegy nem? 😉

Egyébként a kijelentés igen zavaros, miért keverik a tartalmat, a domain névvel, és a tárhely szolgáltatással?

Válogassuk le egy kicsit a dolgokat:

  • domain:
    A börtönviseltvagyok.hu zalatnaycini.hu használója a Delshusaprojekt Kft. A domain nevekre nem létezik tulajdonjog, csupán használati engedély. Erről bövebben az ISZT – Domainregisztrációs szabályzat oldalán lehet olvasni.
    A TvNetwork ÁSZF egyébként kitér arra, hogy a domain karbantartást (névszerver szolgáltatás) ingyen adják, az ügyfeleik részére (dsl, cablenet, mikro, voip, bérelt vonal…), de a web hostingot nem.
  • tartalom:
    A tartalomba nem nyúltak bele, nem szinezték hullalilára loncsos haját – pedig jól állt volna. Egyszerűen a tartalmat elérhetetlenné tették egy webszerver tulajdonság átállításával. Fizikailag nem törölték a tartalmat, mert ha így lett volna, akkor a rendszerbarázda nem állítja vissza ilyen gyorsan.
  • tárhely szolgáltatás:
    Ez jogilag ugye úgy néz ki, hogy a kedves ügyfél tárhelyet bérel a szolgáltató szerverén. Ergó tulajdoni jogviszony még mindig nincs, szerződéses viszony van. De ez megszüntethető mindkét oldalról, a szerződési feltételek megszegésével, márpedig a nemfizetés erősen annak minősül.

Egyéb iránt a jogi képviselőnek ajánlom figyelmébe a TvNetwork ASZF_8.melléklet_DOMINET nevet viselő dokumentumának az 5. pontját, amely így hangzik:

A domain regisztráció önmagában csak elvi lehetőséget jelent az érintett név Internetes használhatóságára. A domain névhez kötni kívánt adatok fizikai elérhetőségéhez szükséges a WEB tartalom létrehozása, tárolása, folyamatos üzemeltetése. WEB tárhelyet szolgáltató is biztosít igény szerint, de csakis külön díjért (lásd a 1. mellékletben). Az Előfizető által működtetett WEB tartalom esetén

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.