Jasmin újra

Több dolog is történt a múlthéten, amiért úgy gondolom, hogy újra írnék a Jasminról, a DoclerTeamről, vagy hívd ahogy akarod.

Az egyik ilyen dolog az volt, hogy kaptam egy érdeklődő levelet a blogom egyik olvasójától, aki interjúzni ment volna jasminhoz, és megkérdezte mit gondolok a cégről.
Pár levél váltást követően, úgy gondolta mégsem menne interjúzni…

A másik dolog az volt, amiről már olvashattatok itt, hogy többetek által ismert Harder, (aki a fönököm volt 7 hónapig a Jasmin Media Groupnál) is lapátra került, ami többek erős felháborodását váltotta ki.

A harmadik, hogy Gattyán György írt egy elég hosszú megjegyzést Harder blogjára, amit nem fogok szó nélkül hagyni. Már csak azért sem, sérti az igazság érzetem az a sok szar, amit valaki képes ennyire álszent köntösbe öltöztetni. Most az lesz, hogy idézek a megjegyzésből, majd pedig kommentálom.

Ők nem voltak vezetők. Felvettünk egy csomó új munkatársat, jókat, tehetségeseket. Azt hittük az eddig csapat majd elmondja az újaknak, mit hogyan kell csinálni és menni fog minden.

Aham, szép gondolat. A legnagyobb baj az volt, hogy a legtöbben nem töltöttek el annyi időt a cégnél, hogy átláthatták volna, mi hogyan működik, valamint mindenki a saját területével volt elfoglalva és az összefüggéseket viszonylag kevesen tudták.
Siralmas, amikor voltak/vannak az oldalnak olyan részei, amit én – utolsó utáni sitebuilder/shitbuilder – magyarázok el a vezető fejlesztőnek, hogy hogyan működik…
A másik, hogy az igazi vezető jasminos mércével annyit jelent, olyan ember, aki zombiként irányítható, nincs önnálló gondolata és mindig bólogat. Ergó a tulajdonosok bábja.

Megkérdeztük az akkori közép vezetőket kivel elégedettek és kivel nem. Kaptunk listákat azoktól az emberektől akikkel együtt dolgoztatok, akik a vezetőitek voltak.

Ha valakiben nem bízik meg az ember, hogy vár el együtt működést tőlük? Nézzük, ezt a listás dolgot. Miért nem lehet kiállni a vezetők elé, őszintén, hogy nézzétek, elbocsátás lesz, kérünk egy listát azokról akik nem kellenek.
Mert a kérdés nem erről szólt. Nem szar érzés embereket csoportosan átb*szni?

Személyesen nem ismertem a 200 munkatársat, ezért nem is én értekeltem a munkájukat, hanem a közvetlen vezetőktől kapott információk alapján kellet döntéseket, hozni az elbocsátásokról.

Aham, szép takarózás. Kár hogy megint nem igaz.
Én például tudom, hogy rajta voltam azon a listán akikkel elégedettek voltak, és a vezetők döntése szerint maradtak volna. Mégis az áprilisi körben mennem kellett. És például Ginával is ugyanígy volt. Miért kell megint vakítani?

Kérdem én, akkor most hazudjak a szemébe ezeknek az embereknek, hogy jól csináljuk?
Csináljuk.., a többesszámon van a hangsúly, lehet hogy nem Ő hibázott, lehet hogy én. A lényeg, hogy nem jön össze.

És íme, egy vezető aki szent és sosem hazudik…
Akkor most konkrét leszek, vegyünk egy megtörtént esetet. A cameraboys.com volt az egyik kedvenc oldalam, amit a cégnél csináltunk. Nem a tartalma miatt, hanem mert szép lett, mutatós, szakmailag trükkös megoldások voltak benne, és 100%-ban a mi csoportunk csinálta. Ha úgy tetszik az én csapatom: ak85, Wanda, exarkun, qpi és eabris.
Tudtunk-e együtt dolgozni?
Igen. Egy, igen jó csapatot hoztunk össze.

Bejött-e a cégnek?
Igen. Sőt, ha jól tudom jelenleg ennek az oldalnak a legjobb a látogató/vásárló aránya.

Van olyan aki dolgozott azon az oldalon és még a cégnél van?
Nincs.

Akkor most megint kamuztunk?

Ha valaki azért haragszik rám mert nem tudunk együtt dolgozni,azt sajnálom.
Nem akartam soha és nem is szándékozom senkit megbántani, de ha nincs közös összhang akkor nincs, ezt tudomásul kell venni.

Értem. És milyen dolog valakit azért kirugatni, mert nem tetszik a pofája. És idegesít, hogy mászkál a folyosón, az ajtóm elött…
Tudod miről beszélek. Rólam.

Soha nem szidtam senkit semmilyen fórumon, én kaptam eleget. Talán megérdemlem. De ha megérdemlem akkor miért nem szemtől szembe!?

Mert a legtöbb nagyvállalat hierarchikusan úgy van kitalálva, hogy a piramis csúcsán állók kapják a legkevesebb visszajelzést. Az alattuk lévők pedig erősen megszűrjék a negatív feedbackeket. Ennek a rendszernek a megtörésére még csak kísérlet sem született.

Egyébként nem mozdult meg benned semmi, amikor a „vezetőid” sorban mondanak fel?

Nem köszöntem a folyóson!? Ha valaki ismer és ezt elhiszi, hogy direkt nem nézek a munkatársamra aki köszön, azt sajnálom.

Érdekes, ilyet én is tapasztaltam. Biztosan összebeszéltünk Harderrel. Galád módon, és előre megfontoltan…

De az, hogy bloggokon, összejöveteleken szidnak az emberek és azt aminek tagjai voltak, annak nem látom értelmét. Szívesen elmennék egy Jasmin-os rendezvényre és válszolnék a kérdésekre… mégiscsak én lennék a leghitelesebb a JMG ügyeiben.

Elég nagy fun lenne. De ha egy mód van rá, én szeretem jól érezni magam. És az ilyen „rendezvényekre” azért járunk össze, mert olyan emberekkel találkozunk, akiket tisztelünk, emberileg és szakmailag egyaránt.
Olyanokkal nem osztom meg az asztalom, akit személyesen lenézek.

Ahogy Harder leírta sokan voltak akik gyomor ideggel jártak be dolgozni. Ezzel én is így voltam az utolsó egy hónapban. Senkinek sem kívánom.

Egyébként a viziódra lennék kiváncsi. Mi lesz egy olyan céggel, ahonnét már elmentek azok, akik a szívét és a lelkét jelentették? Már rég nincsen benne az a szellemiség, nincs benne az a technikai tudás, ami az eredeti jasmint létrehozta. Ahol 1-2 kivételt leszámítva nincsenek igazi szakemberek.
Ezek után mit vársz a cégedtől?
Igen, van pénzed. És?

Én azok közé tartozom, akik emelt fővel, megkönnyebbülve távoztak. A héten amikor kirugtak már voltam állásinterjún, ígyis-úgyis eljöttem volna. Nekem nyugodt a lelkiismeretem, tudom, hogy mindent megtettem amikor a cégnél voltam, sokszor többet is mint kellett volna.
Én nyugodtan alszom minden este, és te?

“Jasmin újra” bejegyzéshez 249 hozzászólás

  1. o is. mert annyi penze van, hogy, ha kitor a 3. vilaghaboru az elsok kozott lesz akiket avakualnak a holdra :/

  2. aztan majd visszajon, ha vege es elfoglalja a vilagot.. HAHAHAHAHHAHAHA

    diemadafaka.

    (egyebkent azert nem irok semmilyen velemenyt erdemben ezzel kapcsolatban, mert szora sem erdemes ez az egesz).

  3. Volt kollegad vagyok de most nem tudom megallni h le ne irjam le ami elsore eszembe jutott errol a postrol:
    „Te egy ilyen kis buzi lehetsz!”

  4. Akkor húzz innét, és nyald a gyurit tovább.
    Egyéb iránt lehet itt ugatni, de attól még igazam van abban amit leírtam. De ha az igazság érzetedet sérti az pedig már nem az én problémám.
    Biztosan te is fényt kaptál…

    Ha dolgoztál volna velem, tudnád milyen vagyok.
    De mivel nem, ezért erősen kusshadj szerintem.

  5. Én csak azt tartottam furának, hogy Gyuri nem egy (saját) hibáját felsorolja, de valahogy mindig más viselte a drasztikus következményeket.

    Ki ez a szerencsétlen Béla?

  6. itt megjegyezném, hogy teis ugyanilyen néger voltál itt, igaz rövidke ideig csak, de ennekellenére:
    – úgymászkáltál a folyosón mintvalami főnök/tulaj, pedigcsak négervoltál, emlékezz
    – miután kitettek, mert NEMKELLETTÉL, telerikoltozod a sértettségeddel meg a teóriáiddal a netet, pedig ennyire nembonyolult, szimpláncsak NEM KELLETTÉL, volthelyetted másik néger.

    az meg már egyenesen szánalmas, hogy a kiollózott részekre írt kommentjeidben egylapra helyezed magad a harderrel , aki nagyságrendekkel jobb/nagyobb (szak)ember nálad, nemis értem, tetejébe ennek meg lenéző, fennhéjázó megjegyzéseket teszel a gyurira, aki – a sok vegyes megítéléstől függetlenül, és netévedj, énsem istenítem, de – már letett valamit az asztalra, veled ellentétben. bár ha végignézi az ember a domainlistát a cv-d ben, egy pillanatig azthihetné, hogy letettélvalamt, de mégsem, azcsak odavan írva feleslegesen.

    de megértem ha nemérted meg, és képtelen vagy feldolgozni ha valahol élből nemkövetkezik be – a semmiért cserébe – hogy a térdeid elé hulljanak az emberek és istenként nézzenekrád, vannakilyen emberek dögivel, nemvagy egyedül ezzel:)

    további sikereket és népszerű, populista blogolást kívánok:
    1_mégmindig_itteni_néger

  7. Szerintem elég egyértelmű fent a headerben a felirat, ha nem tetszik, akkor ne olvasd. Nekem is sok oldal, blog tartalma nem tetszik, mégsem kezdem el lebuzizni, meg ganyézni azok karbantartóit, üzemeltetőid, tulajdonosait.

    Azt nem írom le, hogy Béla posztjáról nekem mi ugrott be.

    Mint ex-Jasminos pedig csak azt tudom mondani a másiknéger kommentjére, hogy Gyuri szerintem az égvilágon semmit nem tett le az asztalra. Az apja valószínűleg, vagy a nagyapja. Gyuriból én nem nézem ki, hogy valaha is dolgozott volna. Aztán persze lehet, hogy tévedek, de ez elég valószínűtlen.

    Nem sajnálom én tőle – ha így van, ha nem -, mert én is megadnék majd mindent a gyerekemnek – és meg is fogok, amit csak tudok -, csak emiatt én nem tudok felnézni rá, nem tudom az egekig magasztalni, mert szerintem szarul csinálja. Szerencsére nekem már nem kell foglalkoznom ezzel nap mint nap.

  8. Legjobb ha ezt a webb oldalt törlöd mivel egy nagy gagyi az egész téma és a stilusa is!!!

  9. thisow amig te neked nincs annyi szellemi képeséged és bátorságod mind Gyurinak, hogy azt amit Gyuri elkezdett és megépitett addig ne fikázz mást!!! És probáljatok már túl lépni az egészen, hiszen most volt nincs állapotban vagytok most… Vagy depisek vagytok? Hiszen azok szoktak a szar körül forogni mig bele nem esnek!

  10. Zsu látom te tapasztalt vagy ebben a szar témában~:DDDDDD bár közöm nincs hozzá de nem lehet hogy te magad tapicskolsz még benne nyakig?~:DDD

  11. a_legnagyobb_neger_pimp fogdd vissza magad és megnyugodhatsz nem vagyok az „ágyasa” férnél vagyok és van 1 fiam. Ugy, hogy tévedtél drága. Nem veszitek észre magatokat? Magatok hibáját? Szerintem magatokat ássátok alá evel. Még a modorotok sem valami fényes…

  12. Látom szép kis flamelés van itt.
    Úgy gondolom, bármennyire is próbálod védeni akár a céget, akár a tulajdonosát, az itt olaj lesz a tűzre, ahogy történt ez Harder blogján is.

    Ha nagyon elfajulnak a dolgok lezárom a kommenteket, de a post kint marad, nincs benne semmi valótlan.

  13. DjZoNe A helyedben lezárnám a komenteket és tovább lépnék. De te skorpió vagy,nálad hatalmasabb a bosszuvágy mind a bölcseség.

  14. És azt is tudtad, hogy a bosszúságodat majd egy kis idő mulva bánni fogod? Most úgy viselkedsz akár egy kisgyerek akinek nem teljesitették az akaratát ezért robban, toporzékol… de arra nem gondolsz, hogyha nem kerültél volna be a JMG-ba akkor nem tanultál volna annyit amenyit tanultál ott? Hála helyett itt bosszuságot forralsz?
    Egy ember elöbb utobb kikerül a szeretett munkahelyéről igyis-úgy is.
    Én hálás vagyok a Jóistenek, minden percért amit töltök itt ezen a földön, mert különleges tulajdonsággal áldott meg, ezért kitünöen látok emberek lelkébe, mégha alig találkoztam az illetövel. Nem asztrologiáról van szó, annál nagyobb erő. Az intuicio és az empátiám vezérel! Össze tudok tenni apró kis szilánkokból egy hiteles valoságot.
    Te félelmetes ember vagy és ezt most igy és itt akarod bizonyitani amire rengetegen megtorpanak, de az bölcsek csak kacagnak rajtad mert egyenesen a falnak rohansz!

  15. „Eloszor is fantasztikus a hely. Olyan projectben vehetek reszt amirol almodni sem mertem volna par eve es olyan emberekkel dolgozok egyutt akik borzaszto profik ezaltal hihetetlen dolgokat tanulvan toluk es ezert halas vagyok. Arrol, hogy milyen igenyes a munkakornyezet azt hiszem meg senki sem tett emlitest pedig szembetuno. Kulon dicseret :D”

  16. Most erre meg kellene hatódnom? 🙂

    Eléggé disszonáns a Jóistenről beszélni egy online-pornó platformot nyújtó céggel kapcsolatban, nem gondolod? A milliárdos adócsalásra már csak szőrmentén hivatkoznék.

    Én nem forralok semmilyen bosszút. De többen már megtették a jogi lépéseket, nekem elég csendes szemlélőkét néznem a műsort.

    Szakmailag a jasmin valóban sokat adott, pontosabban nem a jasmin, hanem azok az emberek akikkel dolgoztam (pl. Hugo, Harder, TLoF, Vudumen), de itt vége is a pozitívumoknak. Amit adott szakmailag, azt elvette idegeskedésben, a kreativitás megnyírbálásában, a merev szabályokban, és ahogy MilGra fogalmazott a blogján „a játszma” cimű postjában (http://milgra.hu/961/a-jatszma/) a terror.

  17. Nem vitázok és nem érdekel többé a véleményed mert látom üress falakkal beszélek. Csináld ahogy jónak látod, és szerettem volna segiteni rajtad! Amig meg nem égeted magad addig játsz, és ne törödj mással!!! Csak az irigység beszél belöled!

  18. Jobban érzem magam mint jasminban, többet keresek, teljes bruttóra vagyok bejelentve, csoportot vezetek, kreatív munka körben dolgozom, operatív döntéseket hozok, külföldi ügyfelekkel dolgozom.

    Nincs miért írígynek lennem 🙂

  19. Helyedben lezártam volna az egész ügyet miután kidobbtak volna a JMG tól.

  20. Ha elolvasod a post elejét akkor rájössz. Feketén fehéren leírtam miért született a post.

    Másrészt mivel az egyik volt kolegám beperelte a Jasmint, és tanunak vagyok beidézve, ennek még itt nem lesz vége… 🙂

  21. neger_pimp, valahogy sejtettem hogy nem csak írásban nyal neki tövig hanem életben is… gondolom a csávó száján jön már ki a nyelve~:DDDDDD na Zsu ez az igazi szarozás amit itt csinálsz~:DDDDDD szerintem tartsd meg magadnak és nyalj tovább az legalább még megy~:)))) amúgy elég vicces vagy én jól szórakozom rajtad~:DDDDD

  22. Én is jól szorakozom rajtatok. Mert hisztek baromságokat amik egyre izgalmasabbá válnak. Tudod nem a googlen kéne reklámozzátok ezt a cégen belüli bulit. Igy minden idegen „benyalhatja” magát ide 😀

  23. régen röhögtem ekkorákat, mint ezeket a kommenteket olvasván. ennyi primkó embert egy helyen… hiába, a jó témára összehordja a szemetet a szél. 😀 a tisztelet pedig a kivételé, nyilván tudja, akire vonatkozik. 🙂

  24. Köszi 🙂
    Ez tenyleg lol.
    Google-n hirdetni 😀
    Szerintem menj vissza a szep kis Internet Exploreredhez, es frissitgesd az about:blank -et, utanna lehet menni backofficeosokhoz sirni hogy elromlott az interweb, ok is hadd mosolyogjanak.

    A blogg pedig blog, es nem blogg, a weblog szobol szarmazik.
    Thank me later.

    4,5. talalat jasmin media group-ra, nice, na igy mukodik a seo, pedig meg csak nem is „SE friendly url”..dehat..na mind1.

    omg wtf jmg lol.
    Szépet.

  25. Sziastok.

    M az utolsó hozzászólásában rátapintott valamire. Tényleg van valami hátborzongató hasonlóság a Jasmin és a Scientológia között. Bár csak az előbbiben voltam belsős az utóbbiról is elég pontos képem van. A közös vonások:
    Valóságtól elrugaszkodott vezetés,
    logikátlan – ‘hiteltelen’ – vezetői utasítások,
    közzösségi tudat erőszakos(abb) építési kényszere,
    kritika minden irányú elfolytása és szankcionálása,
    munkatársak megfigyelése – adott esetben a megfigyelt események felhasználása a munkatárs ellen nyilvános körülmények között.
    Mindezek következménye a reálisnál jóval nagyobb fruktuáció, emberi értékek figyelmen kívül hagyása, alapvető etikai és erkölcsi problémák.
    Úgy látom, a cég nem tud kilépni abból a mintából, amit hozott:
    Hiába a (valószínűsíthetően) nagy bevétel, a modern irodák, drága eszközök, a cég mégis egy autokrata vezetésű ‘garázscég’, aki nem képes túllépni saját korlátain. A vezetők (szerintem végleg) elrugaszkodtak a valós körülményektől.
    További sok sikert nekik.

  26. Huhh, mik vannak itt! Nos én is a Jasmin alkalmazottja voltam pár hónapig, és igen sokat köszöhetek a cégnek, nekem nagyon tetszett. A főnökség tényleg úgy ültetett be a székbe több kezdővel, hogy GŐZÜNK nem volt mivan, mi mire jó, márpedig egy traffic trader nem semmi elsőre! A megelepetés az volt, hogy -bár elágedettek voltak- de kirúgtak 5 más emberrel, és ígéretet kaptunk, hogy jeleznek, mert 2 hónap után lehet visszavesznek… ez évek óta történt és semmi. Ezek szerint télleg jól szét lett cseszve minden, pedig anno nagyon jó csapat volt, Harderestől, Szikrástól…

  27. Érdekes és tanulságos. Én 2006-ban voltam a jázminnál 3 hónapot. Úgy rúgtak ki minket, hogy a főnök egy rulett asztalon pörgetve hívta be az embereket :)) Mindenkinek írni kellett egy oldalt, hogy miért szeretne még a cégnél dolgozni. Hát írtam egy „szép” levelet és miután a képébe vágtam becsaptam az ajtót magam után. Ez volt a legjobb érzés életemben. Egy milliárdosra ajtót csapni. A többiek persze csak úgy néztek…

    Csak azért írom le ezt, mert a minap kaptam egy telefont tőlük, hogy lenne egy munka számomra. Csak nem elfogyott a jó szakember a piacon? szégyen ez a cég és mindenki aki ott van.

  28. Érdekes, ezek szerint ez általános jelenség. Én is 3-4 hónapot voltam, és akiket felvettek velem együtt, 2 kivételtől eltekintve azokat is kibaxták. Cefet mérges voltam, mert nagyon ráéreztem a témára, és ment is rendesen a dolog. Ezeken felül hálás vagyok, mert olyan dolgokat tanultam, amiket tudok hasznosítani, főiskola, tanfolyamok ide vagy oda, azok semmit nem értek ehhez képest. Gondolom Te is TGP sitemaster voltál, vagy kamera supportos 🙂 !? Mikor dolgoztál a Jamsmin-nál ?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.