Gidófalvi over

Balutól kaptam ezt a cikket ma:

A nyíregyházi Gidófalvi Attila (48) Közép-Európa legeredményesebb Amway-forgalmazója. Létrehozott egy csaknem egymillió termékforgalmazóból álló csoportot, amely évente körülbelül 300 millió dollár forgalmat bonyolít. A multi most mégis kirúgta, és még jutalékot sem fizet neki. A magyar Amway indoka: a férfi megszegte a szabályokat.

Forrás: Blikk

Egy picit azért felröhögtem. 8 évig csinálhatta az ügyleteit, és intézhette a saját módján az üzletét, de csak bebukott. Nem hal éhen, mert már az unokái is jól élnének ebből a pénzből, amit eddig kaptak. Az a baj, hogy már korábban is történt ilyen vele. Nem véletlenül váltak szét a Network21 és Diamond Alliance útjai. Az ok akkor is a zéró tolerancia volt. Vagyis, az a szabályozás amely szerint nem lehet olyan országban dolgozni, amelyben nincs Amway leányvállalat. Attilának ez sikerült Ukrajnában és Oroszországban biztosan, Szerbiában és Horvátországban pedig csak feltételezhetően. Úgy érzem nem véletlenül az övé volt, az első horvát gyémánt…

A történet másik része viszont az, hogy ez a kizárás csak az anyaországból érinti, a többi országban még megmaradnak az üzletei, és valójában innét jött a bevételei nagy része, a magyar üzlet apró pénz volt neki. Ami még szép az egészben, hogy a Diamond Alliancenek sem tagja már. Levették a weboldalról, eltávolítottak minden rá vonatkozó dolgot, és design elemet.

Ez összefüggésben áll a cég tavaly meghírdetett politikájával, mi szerint keményen fogják venni a szabályok betartását. Egy korábbi rövid írásomra utalnék a témában.

“Gidófalvi over” bejegyzéshez 1 308 hozzászólás

  1. llaszlo! Böngésztem és találtam egy honlapot amin vannak információk a Tiensről! Személyes tapasztalattal nem szolgálhatok mert soha nem voltam benne, de talán nézd át ezt:http://tiens.gulnara.hu/nyito

  2. Te aktív FLp tag vagy az írásaid alapján és én korábban benne voltam az Amway üzletbe és jelenleg van egy FLP tagságom a termékek miatt. Te viszont aktív hálózatépítőként talán reálisabb véleményt tudsz mondani a Tiensről! Engem is érdekel a hálózatépítés és talán egyszer komolyan belevágok, azonban, hogy melyik céget válasszam azt nem tudom!

  3. Közben én is találtam egy marketing videót.

    Nem lehet csak a saját vásárlásokból elérni magasabb szintet, mivel 300PV után már nem számolják tovább. Csak akkor érhetsz el magasabb szintet, hogy ha új embereket találsz.

    Csigavér:
    Először is fontos, hogy neked szimpatikus legyen a cég és főleg a termékei.
    Fontos, hogy a szponzorodban megbízz és ő is szimpatikus legyen neked. Én nagyon jó szponzort találtam. Viszont van olyan ember is az FLP-ben akivel nem dolgoznék együtt. Nem azért, mert nem sikeres hanem, mert a személyisége nem szimpatikus.

    A Tiens marketing terve egész jó. Viszont van pont az amit valaki előnynek lát más hátránynak.
    Előny, hogy göngyölített a forgalom és akár 1 év alatt is össze lehet szedni a 300PV-t. Azért az FLP-ben is jó lenne egy hasonló megoldás de időhatárosan. Mondjuk a 2cc-t meg lehessen csinálni 4 hónap alatt. Bár annak is meg vannak a hátrányai. Az én bónuszom lecsökken legalább 20%-kal.
    Ezt nézhetjük úgy is, hogy ez miatt lassan fog fejlődni a hálózat.

    Ott van az, hogy nincs kötelező pontérték havonta a vezetői bónuszhoz. Ezért sokan beleesnek abba a csapdába, hogy kis forgalmú csapatjuk van. Így igaz, hogy sok ember van a hálózatukban mégis alacsony lesz a jövedelmük.

    Lehet előnyként tekinteni arra, hogy akár megteheti az ember, hogy hónapokig nem dolgozik. Viszont mivel az emberek a vezetőket követik és az ő példájukat másolják ez a mentalitás másolódni fog az alsóvonalban is. Láttam, látok ilyet az FLP-ben is nem egy ilyen csoport van. Pedig ott van kötelező pontérték havonta. Viszont vannak olyan vezetők akik egy idő után leállnak, mert stabilan meg van a 4cc-jük. És ezt másolják szépen az alsóvonalban is.
    Akkor képzelj el egy olyan hálózatot ahol még kötelező pontérték sincs.
    Többször elhangzik, hogy 3 év alatt el lehet érni egy jogdíjas jövedelmet. Az FLP-ben ha valaki csinálja akkor akár 1 év alatt is elérheti az első jogdíjas szintet. 3 év alatt már egy stabil soaring szintet ér el az ember. Ami havi 1.5-3 millió Ft jövedelem.

    Én tudok egy másik ilyen hálózatot ahol kicsi a havi forgalom és ott is ugyanolyan csapattal jóval kisebb a jövedelem, mint az FLP-ben. Ott van havi minimum, de az csak kb 40e Ft. Ezáltal nincsenek arra ösztönözve a tagok, hogy vásárlókat keressenek meg.

    Számomra a Tiens-nek kevés a termékskálája. Jók a termékeik, legalábbis a leírások és összetételek alapján, viszont kevés a választék egyelőre.
    Ha abból indulok ki, hogy van olyan vásárlóm aki szinte csak a kozmetikumokat (Sonya és egyéb bőrápolás) veszi annak a Tinesnél nem tudnék mit adni.

    Nincs tökéletes marketing terv. Azt nem tudom, hogy hol hallottad, hogy az FLP marketingje a legjobb. Nyilván vannak akik ezt hangoztatják a mi csoportunkra nem nagyon jellemző. Ahogy az sem, hogy más cégekkel hasonlítgassuk magunkat. Néha beszélünk ilyenről, de elég ritkák az ilyen beszélgetések.

  4. Én Dr. Németh Endre csoportjában vagyok az FLP-ben regisztrálva és Ő mondta, hogy az FLP marketingteve a legjobb, azonban az Amwayben pedig az Amagram újságban írta le a cég elnöke, hogy az Amway marketing terve a legjobb.

  5. Azért is gondolkodom azon, hogy érdemes e belevágni az MLM-be mert a Fidesz kormány kampányt folytat a külföldi cégek ellen és a Jobbik még inkább. Én nem akarok ezen a fórumon politizálni, azonban ahogy pl több mint 60. egyházat tiltottak be március 1-től, pedig a vallásszabadság alapvető emberi jog, mi van akkor ha betiltják az MLM-et? Akkor a bele fektetett munka is el fog veszni! Én úgy érzem, hogy ebben az országban nincs jogbiztonság a gazdasági területen sem! A egyházak betiltása ellen az amerikai külügyminiszer és egy csomó republikánus azaz jobboldali amerikai szenátor is tiltakozott már az előkészítés szakaszában, mégis rengeteg olyan egyházat is betiltottak amelynek amerikai gyökerei vannak. Mi lesz ha az MLM cégeket is el kezdik betiltani?

  6. llaszlo a nekem írt válaszodra:
    [Nem tudom, hogy egyszerűbb lenne-e, de azt jól tudom, hogy nem érdekel semmilyen online FLP-s tájékoztató. Maradnék a kérdezésnél. Amíg van kérdésem, és valaki szivesen válaszol, addig ezt teszem. Ha nem szivesen válaszolsz, akkor egyszerűen ne válaszolj. Már így is elég sok információt kaptam tőled, amit köszönök.]

    Az írod a fentiről, hogy „a vezetői (csoport utáni) bónusz feltétele.” Pontosan ez az, ami nem tiszta, mit jelent. Van olyan pénz (a külsős vásárlókon keresett esetleges árrésen kívül), amit az FLP kifizet azoknak a hálózatépítőknek, akiknek adott időszakban nincs meg a fenti 4cc-jük?

  7. „Nem lehet csak a saját vásárlásokból elérni magasabb szintet, mivel 300PV után már nem számolják tovább. Csak akkor érhetsz el magasabb szintet, hogy ha új embereket találsz.” Szerintem ez a hálózatépítés lényege, hogy új embereket kell találni és csoportot kell építeni!

  8. Csigavér!
    A politikai helyzettel kapccsolatos aggályaidra.
    Ez semmiképp ne tartson vissza. Akkor kezdj bele MLM üzletbe ha van célod vele. Addig meg élvezd a termékeket külsős vagy belsős fogyasztóként. Minden számottevő politikai erőtől elég nagyszámban vannak aktív hálózatépítők a nagyobb MLM cégekben (e blogon is találsz infót erről, csak olvassd végig a korábbiakat). Ráadásul azt is tudni lehet, hogy ezekkel a cégekkkel elég jól jár a magayr állam.
    Mellesleg ha tényleg valami agyatlan kerülne hatalomra, aki gazdasági vezetők helyett küldetéstudatos marhákra hallgat, meg fogsz lepődni, mennyire erősek ezek a cégek. Az Amway biztosan erősebb a magyar államnál (lásd, mi történt 91-ben Kóreában), de alighanem az FLP vagy a Nuskin megfingatása sem lenne egyszerű, ha egyáltalán egy őrült politikus megpróbálná.

  9. Csigavér,
    azért szerintem ilyen korlátokat beépíteni nem gondolom, hogy normális. Ha valakinek van olyan forgalma (pl személyi edző, tréner, dietetikus tanácsadó) aki egy meglehetősen nagy mennyiségű terméket eltud adni, akkor miért ne minősülhetne egy szintre?
    Persze, nem másolható a dolog, de ettől még a forgalmat megcsinálta.

    Plusz a személyes forgalom országonként eltér. Pl dél-koreában egy átlagos platina üzlet az Amwaynél 6-8 emberből áll. Számold ki mennyi a személyes pontértékük.

  10. hegelaci | 2012 03 07 | Válasz
    Az a baj, hogy napestig magyarázhatom, de csak jönnek az újabb és újabb kérdések. Viszont egy ilyen preziben ezekre szinte mind választ kapnál. Vagy ha az üzletpolitikának legalább az erre vonatkozó részét elolvasnád. Nem sok talán 2-3 oldal.
    Ha hálózatépítéssel foglalkozol akkor tudhatod, hogy nem magyarázunk napestig senkinek sem, hanem oda adjuk a CD-t, könyvet stb és/vagy meghívjuk egy rendezvényre az illetőt ahol választ kaphat a kérdéseire.

    Nem arról van szó, hogy nem akarok segíteni, csak azt látom, hogy nem igazán vagy hajlandó lépéseket tenni azért, hogy megértsd a marketing tervet. Biztos vagyok benne, hogy ha a szponzorodnak feltennéd ugyanezeket a kérdéseket akkor ő sem állna le neked órákig magyarázni ezeket.

    Igen van a személyes forgalom utáni bónuszt és az NDP nyereséget.

  11. llaszlo
    Köszönöm ezt a válaszodat is. Lépéseket tettem. Az eredménye is megvolt. A marketingtervetek meg nem akartam megérteni. Épp annyi érdekelt, amennyit válaszként el tudtatok mondani. Részben alapszintű kiváncsiság, illetve részben udvariassági érdeklődés volt (ha már előhoztátok a vitát, tudjam, pontosan miről szól). Inkább azon vagyok, hogy a miénket értsék minél többen. Neked sok sikert!

    Most már tudom, hogy az FLP-nél bizonyos bónusz kifizetésének feltételei között szerepel, hogy egy relatív szűk körön belül létrejöjjön 200-240 eFt-os forgalom. Amit eddig legendaként ismertem, az most pár FLP-s segítségével konkretizálódott. Nem akarok ennél mélyebben belemenni, és a vitát ennek hasznos voltáról már mások lefolytatták, így az sem igazán izgat.

  12. hegelaci! A vallásszabadság az egyik legalapvetőbb emberi jog mégis több mint 60. egyházat megszüntettek, olyanokat is amelyeknek külföldön kiterjed kapcsolataik vannak. A magyar kormány nem foglalkozott az amerikai külügynóminiszter tiltakozásával, pedig a férje a volt amerikai elnök és nem foglalkozott tekintélyes és nagy befolyású amerikai szenátorok véleményével sem! Akkor miből gondolod, hogy ha az MLM cégeket kezdik el betiltani akkor külföld meg tudja Őket védeni? A Tiens mögött egyébként ott áll Mihail Gorbacsov volt szovjet elnök aki a cég egyik részvényese,az Amway mögött állnak amerikai politikusok. Azonban láttuk, hogy a vallásszabadságot is simán korlátozták, hiába volt a nagy amerikai tiltakozás!

  13. DjZoNe!
    Ilyen korlát tulajdonképpen mindenhol van. Legfeljebb a nagyságrendje más. Az Amwaynél sem érhetsz el magasabb szintet alapítói rubinnál csak saját vásárlásokból. Mondjuk megnézném azt az embert, akinél ez a probléma előjön 🙂
    A pontokat persze továbbszámolnák, és arányosan többet is keresne, aki ilyet csinál.

  14. hegelaci! Én csak azt tudom, hogy Angliában majdnem betiltották az Amwayt! Mi történt Koreában?

  15. DjZoNe | 2012 03 07 | Válasz

    „Akkor ezeket most töröltem.” Miért törölted? Itt is kitört a ” demokrácia”? Vagy megíjedtél Viktortól? Ami a vallásszabadságot illeti: Olvastad az Amway alapítójának a Higgy című könyvét? Abban ugyanis az Amway társalapítója nyíltan kiáll a vallásszabadság mellett!

  16. Leszarom Viktort, bőven megvan róla a véleményem, aminek hangot is szoktam adni, viszont a leírt blődségeidet nem akarom az oldalamon látni.
    Egyébként, nem hiszek a demokráciában.

  17. „Az eredménye is megvolt” Akkor jó. 🙂

    „Most már tudom, hogy az FLP-nél bizonyos bónusz kifizetésének feltételei között szerepel, hogy egy relatív szűk körön belül létrejöjjön 200-240 eFt-os forgalom. ”

    Nem szűkebb, mint más hálózatban. Ez is a törzsvásárlókból tevődik ki. Ők meg minden hálózatnak fontos elemei. Minden hálózatban vannak olyan emberek akik csak fogyasztanak és vannak olyanok akik fogyasztanak, de nincsenek regisztrálva.
    Az Amwaynél ha jól tudom jóval több olyan vásárló van aki nincs regisztrálva mivel induló oktatási csomagot vagy legalábbis valami hasonlót kell venni ehhez. Így sokan regisztráció nélkül vásárolnak.
    Lehet rosszul tudom 4 éve még így volt. Azóta nem találkoztam komoly Amwayessel. Akkor meghallgattam egy előadást.

  18. Az zavar, hogy hallottam ettől és attól jellegű pletykákat terjesztesz, ami nem visszaigazolható, így annyi a potenciális valóságalapja, mint a „megbízható forrásból hallottuk” frázisnak.
    A másik, pedig, hogy szabad politizálni, csak nem így és nem itt.

  19. Ezt a témát a magam részéről lezártam, aki a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat tesz, azok törölve lesznek.

  20. DjZoNe! Helyesen tetted, hogy törölted. A vallási és a politikai vita nem való ide. Bár az én érveim is csak arra vonatkoztak, hogy ne vitázzunk róla, nem fáj, ha ha azokat is törölted. Ebből a hszből ki is szedtem a vonatkozó részt.

    Csigavér!
    A megjegyzésed másik felére is már ott a válasz az iménti hozzászólásomban. Nem tiltakozó levelek jönnének, illetve nem mindegy, milyen tartalommal.

    Kóreában a következő történt cca 20 éve.
    1, Az Amway megnyitotta a kóreai piacot, lényegében a magyar piaccal egyidőben.
    2, Az Amway részesedése a háztartási termékek piacán nagyon gyorsan nagyon magas lett, ami érzékenyen érintette a konkurens gyártókat.
    3, A konkurens gyártók belekezdtek az álhazafias kampányba, hogy hazai árut vásárolj. Csakúgy mint itthon, multinacionális cégek voltak, csak a már bejáratott termékeiket megpróbálták hazaiként eladni.
    4, A kampány sikertelen volt. A kóreaiak fütyültek rá.
    5, A multik a kormánynál próbálkoztak.
    6, Ez sikeres volt. Betiltották a MLM-et.
    7, Az amway szólt az amcsi kormánynak, hogy baj van.
    8, Jött egy hatásos kormány-közi irgum-burgum.
    9, Engedélyezték az Amway-t Kóreában. Kivételt tettek vele a törvény alól.

    Azóta nem tudom, hogy változott a kóreai szabályozás, de az Amway ottani piaca igencsak sikeres.

  21. llaszlo
    „Nem szűkebb, mint más hálózatban.”
    Ebben tévedsz. Az Amwaynél például egyáltalán nincs ilyen kritérium (szigorúan kerülném a kérdést, hogy ez jó vagy rossz dolog, de tény, hogy nincs). Ha magasabb bónusszinten vagy, mint valamelyik közvetlen szponzoráltad (akinek nem 0ft volt a csoportforgalma), megkeresed a bónuszkülönbözetet. Ha 21%-os csoportjaid vannak, és kvalifikált ezüst (vagy afölötti) vagy a hónapban megkeresed a különböző vezetői jutalékokat (mást jelent a kifejezés, mint nálatok), és a fentiek egyikének sem feltétele a személyes forgalom.

    Így van, az Amwaynél vannak külsős vásárlók. Ha nagyker áron szeretnél hozzájutni a termékekhez, akkor egy nem túl magas regisztrációs, és éves megújítási díjat ki kell fizetned. Ennek azonban nincs köze a fentiekhez. A bónuszok kifizetésének nem feltétele sem a saját termékhasználat, sem a külsős vásárlók kiszolgálása, sem az adott hónapban elvégzett munka.

  22. Nagyon elbeszéltünk egymás mellett. A szűkebbet arra értetted, hogy szűk vagyis kevés emberből kell meglenni a 4cc-nek?
    Azt meg kötve hiszem, hogy az Amwaynél ne lennének mindenkinek olyan emberei akik csak vásárolnak.
    Az Amwaynél átlag hány vásárló jut egy hálózatépítőre?

  23. „A szűkebbet arra értetted, hogy szűk vagyis kevés emberből kell meglenni a 4cc-nek?”
    A szűket arra értettem, hogy a saját személyes kód illetve a közvetlenül hozzá tartozó ND-k (ahogy ti nevezitek) együttesen egy nagyobb üzletnak alighanem szűk részét teszik ki.

    Fiktív helyzet, de ha van pl 5 lábad (nem ND), amelyekben egyenként van 5 millió forint forgalom egy adott hónapban, az igencsak jó üzletnek számít bármely MLM-ben. Ha jól értettem, az FLP-ben annak, hogy ezután megkapd a bónuszodat feltétele, hogy meglegyen a fent definiált 4cc. Az Amwayben ehhez hasonló kritérium nincs. Ne keverjük a sikerreceptet, meg az átlagértéket az elméleti feltételekkel!

  24. Kedves DjZoNe! Mivel te saját írásod szerint nem hiszel a demokráciában én viszont veled ellentétben hiszek benne, elbúcsúzom ettől a fórumtól. A korábbi hozzászólási lehetőségeket köszönöm! Üdv: Csigavér

  25. Csigavér, már bocs de ez a hozzállás szánalmas.
    De ha belegondolsz, hogy én mint az oldal üzemeltetője, és moderátora más szinten állok, mivel bármit megtehetek az oldallal, amit akarok, akár el is tüntethetem az össze hozzászólást, így nyilvánvalóan nem valósul meg az egyenlőség elve. Eddig sem volt itt demokrácia, amikor valami nem tetszett rendetraktam. Gondolok itt például a Pali, Bözske, stb család hisztizésére. Plusz az olyanokra, amiket ti nem láthatatok, mert egyáltalán nem kerülnek ki, pl akik anyázni, vagy reklámozni jönnek ide.

  26. DjZoNe! Nem vontam kétségbe , hogy mint az oldal üzemeltetőjének vannak jogaid. Azonban te általánosságban itt leírtad, hogy nem hiszel a demokráciában. Én azonban hiszek benne! Én megköszöntem neked, hogy korábban lehetőséget biztosítottál nekem, hogy nézeteimet itt kifejhettem! Azonban most már nem kívánok írni ide és ettől még egyáltalán nem vagyok „szánalmas”! Ráadásul részemről egyáltalán nincs harag! Csupán eltér a demokrácia felfogásunk. Ennyi történt és nem több! Van rengeteg más fórumozási lehetőség és akár én is létrehozhatok egy blogot, tehát én alapvetően semmilyen problémát nem látok, csak udvariasan elköszönten és megköszöntem a korábbi hozzászólási lehetőségeket.

  27. Amway üzletpolitika:
    Mit jelent a Platina ABO (az abo-t tudom)? Mitől lesz valaki Platina?
    Mit jelent az, hogy erre minden évben kvalifikálni kell?

  28. Ezt találtam közben:
    https://www.amway.hu/_fileserver/item/12991

    Ezek szerint a jövedelem tekintetében kb. Amway – FLP
    Platina – Manager
    Smarags – Senior
    Gyémánt – Soaring

    Az éves maximumot azt nem értem. A kérdésekre még mindig nem találtam választ. Arra jöhetnek a válaszok.

  29. Platina = 12 egymást követő hónapban legalább hatszor kvalifikál ezüstként, és ebből 3 hónap egymást követi.
    Az, hogy minden évben kvalifikálni kell annyit jelent, hogy bizonyos pénzeket akkor kapsz meg, ha adott évben kvalifikáltál. Tipikusan az éves bónuszokról van szó, hiszen a havi az adott hónap eredményei alapján jön.

    Természetesen, ha egyszer elérted a platinát, onnantól kezdve te platinának számítasz, csak esetleg a jövedelmed nem lesz annyi.

    Az analógiákat nem tudom megerősíteni, mert nem ismerem az FLP-s szinteket, de a sorrend az, amit írsz.

    Nyilván a fenti definícióban van egy nyitott kérdés.

    Az Amway üzletben az alapcél a 21%-os szint. Ezt akkor éred el, ha adott hónapban a teljes csoportodban van legalább 10000 pont (kb 4,6M ft) forgalom. Egy ilyen üzlet akkor számít ezüstnek, ha
    -vagy úgy éred el, hogy az alsóvonaladon senki nem éri el, azaz nincs kvalifikáló 21%-os lábad
    -vagy ha van egy 21%-os lábad, akkor mellette van legalább 4000 pontod. Ebbe beleszámít minden, ami nem abban a 21%-os lábban van.

    Értelemszerűen 2 vagy több 21%-os lábnál nincs egyéb követelmény.

  30. Nincs valahol egy részletes üzletpolitika? Olyan, mint az FLP-s.
    Mert a honlapon sehol sem találtam, ami meg fent van az eléggé hiányos, Mármint ami a teljes megértéshez szükséges lenne az nincs benne.

  31. Olyan, mint az FLP-s biztosan nincsen, azt az FLP-nél találod meg.

    Az üzletviteli szabályzatot megtalálod a neten. Google-ba beírod, hogy „Amway üzleti irányelvek” és az első találat az lesz, amit keresel. Ebben azonban pont a bónuszok kiszámítása nincs benne.
    Azt az Amway üzleti kézikönyv tartalmazza, amit én nem találok a neten. Nekem papír alapon megvan, de őszintén szólva nem szoktam lapozgatni (most belenéztem). A marketingterv 21%-os szintig baromi egyszerű. Affelett meg nem igazán lehet a könyvből megérteni. Cserébe bárki szivesen elmondja neked, aki aktív benne. Én is szivesen válaszolok bármire. Egyik kedvenc témám az Amway marketing terv 🙂
    Ha meg valamire nem tudom a választ, akkor tudom, kitől kérdezzek.

  32. lacika

    te aztán akkora szakértő vagy, hogy a 10 pontból 1 re se birtál válaszolni, biztos mert nem is tudsz válaszolni.

  33. Peter | 2012 03 11 | Válasz
    Megmondtam, hogy ha képes vagy összehozni egy épkézláb magyar mondatot ami megfelel a magyar helyesírás szabályainak és egy átlagos képességű ember is képes lesz értelmezni, akkor majd választ is fogsz kapni.
    Nem csak én nem tudtam mit kezdeni a halandzsáiddal.

    A másik oldalról ki is tiltottak innen sem ártana.

    Részemről lezártam a témát. Írkálhatod még a butaságaidat senki nem fog vele foglalkozni.

  34. Gidó szerintem már sose fog annyit keresni mint régen amway ba,

    flp be egyre többen már annyit csalódtak, hogy tegnap is volt aki managerként irta, hogy kimegy németbe dolgozni és sose akar flp ről hallani. a sok kavarás hazudozás nép etetés miatt amit tapasztalt.

    legalább 32-50 managert tudok aki végleg kiszállt belőle, nem csodálom miért.

  35. lacika, inkább menj vissza és etesd ott a népet a flp álommal, mert te olvasni se tudsz, semmit, sőt válaszolni se a Anna levelére se a 10 pontra.

    szerintem te folyton csak kibújsz válaszok alól ezzel a halandzsa dumával de kicsit unalmas már.

    menj azt gyüjtögesd a 4pontjaid, de fogadok te is többet mondasz mint ami a valóság mögötted

  36. Djz,

    képzeld Flp be annyi sok fantom tag van, hogy csak na, csak úgy tudnak sokan szinteket lépni meg főleg kiirásokat teljesíteni ha kamu embereket regisztrálnak be hogy meglegyen a kötelező új ember a szinthez vagy kiiráshoz .

    jó mi??

    1millió kártyából csekály 600.000 inaktív 2 éve , és a benn lévő 400 is tuti lefeleződik szépen, főleg ha kiszórnák azokat akik csalnak, meg a fantomokat, és akik más cégbe vannak miközbe úgy kamuznak flp be hogy csak na.

  37. Azt hiszik a flp be még páran ,hogy még el tudják hitetni a népekkel, hogy nincs válság a forgalom nő stb.

    újabb trükközést halottam flp be , szánalmas. ebből látni, hogy már nem találnak új madarat hogy rásozzák a cuccot úgy előadva hogy ez ő neki fontos.
    kedvenc képem a aloe földeken a diesel traktor, a BIO aloe :)))) de gáz
    egy műsorba mondták az aloe 4 év mire megnő nagyra ,kérdem én akkor valóságba 150 ország ellátása vele nem olyan mint a 100% gyümilé ami egy higitott szörp?
    nehezen hiszem ,hogy 150 ország mennyiségét fedezné ,

    Szerintem szépen lassan rájönnek az emberek, hogy az mlm cuccok azért drágák, mert rá kell rakni a sok jutalékot és igy máris a pl 5usd t érő aloe gél 16usd lesz kinn itthon meg 7000ft.

    szerintem nem más a flp se mint egy túl marketingelt növény, amit ha nem lenne jutalék rá lehet sose hallottunk volna róla.

    manapság már divat ,hogy keresnek valahol valami új csoda terméket gyártanak rá mlm et és máris lgfantasztikusabb lehetőség mindennél, valójába meg semmi. mint az nwa és a webstar ami sok éve visszamaradott árukészletet árult mlm be, meg a laptop webstar ba drágább mint ha bemegyek itt boltba,

  38. ez azért nem valós.

    fene tudja te kinél vagy, de flp sek folyton fikáztak minden más céget,

    de ha annyira jó miért van a fél flp titokba más cégekbe??

    Az a érdekes ,hogy flp nem jön rá, hogy ahogy változnak az idők hozá kéne alakítani a marketinget.
    felső vezetők pl, már alapítványon át akarnak terméket……

    flp be lévőktől folyton azt lehetett hallani, hogy ők lojálisak stb, szerintem meglepődnél, hogy kikről derülne ki, hogy melyik más cégbe sunnyog pl rokona nevén.

    varga robi is gyémántozott pár éve, legjobb tudomásommal, biztos mert a flp be mégse keres úgy mint azt kifelé mutatja ő is.

    adolf élő példa ,hogy végén már 1.5 milla alatt keresett kb, mert annyira ment .

    sorolhatnák neveket, hogy mely flp manager soaring vásárol más manager számára , hogy meglegyen a 4 pontja, hisz egyre többen akiknek szépen épül le emberei vásárlói is így saját magának kell más nevére vsárolnia, hogy nehogy elbukja jutalékot.

    ami teccik még, hogy flp be ,: flp tag nem adhat el terméket, főleg más tagnak, dee mégis azt dijjazza aki legtöbbet forgalmazza non manageri be, magyarúl aki személyes saját névre történő vásárlása legtöbb.

    magyarúl te csinálsz 5millás forgalmat saját névre , kapsz minden szép dijat de a politika szerint pont hogy tilos :)))

    érdekes díjjazzuk azokat akik nem tartják be szabályt.

    flp fele legalább aki bármi módon csal.

    alapba adóval. majd fantom tagokkal, vagy emberei nevére vásárol mintha emberei aktívak lenének, ,csak mertnehogy ne kapja meg havi pénzét.

    z vicc, hogy folyton mások melójától függ a jutalékuk. hiába csinálta meg saját vásárlását, az nem elég, rugdosnia kel lembereit ,hogy vásároljanak.

    kedvencem a hó végei telefonálgatás, hogy te pista neked szükséged van gél re ,és ez mind nem más mint házalás.

    egyik ismerősőm is manager és eldöntötte, hogy abbahaggya mert emberi abbahagyták, vásárlói sorra fogynak mert nincs erre pénzük, és ő is szépen abba fogja hagyni mert már belefáradt hogy ismerőseit kell nyaggatnia vásárlással.

  39. érdekes , hogy avon minden mlm céget lever forgalomba 2009 be top 1 avon a flp 11 tán, avon forgalma 10 szerese flp nek de viszont csak fele annyi taggal mint flp be.

    flp ats meg mekkora nagy marhaság, egy diamond travel álltal utazási kereső magyarosítva és eladják hatalmas nagy lehetőségnek évi 42 euróért.

    fab meg legjobb hisz 700ft ért már 2 redbullt kapni és azt veszik is :))

  40. A sokkk mellébeszélés közepette úgy látom elveszett az érdemi kérdésem.

    Az Amwaynél mennyibe kerül most a regisztráció és az éves díj?

  41. Én küldtem neked választ szombaton, de valamiért nem jelent meg. Lehet, hogy volt benne valami, amitől automatikusan moderálásra került. Mindenesetre az ott leírtak nem mind érvényesek. Nagyjából évente vannak áremelések, az inflációhoz igazítva, és ez történetesen most volt fél órája 🙂 A fenti díjak sok év után most nőttek egy picit.

  42. 13600-ba kerül a csatlakozás, és valamivel 7000 fölött van az éves megújítás (nincs benne a katalógusban, 7050 volt eddig). Ez utóbbi szeptember és december között esedékes. Aki nem szeretne hálózatot és semmilyen visszatérítést, csak nagyker áras vásárlást annak eddig 2750 volt a megújítás, alighanem ez sem ment 3000 fölé.

  43. Csak úgy érdekességképp kérdezem, hogy azt nem tudjátok, hogy a Neways-nek van-e magyar képviselete?
    Mert sehol sem találom csak a Belgiumi anyacéget.
    Olyanra gondolnék, mint pl az FLP Magyarország Kft.
    Illetve az Amway-nek is van ilyenje, a pontos nevét nem tudom.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.