Gidófalvi over

Balutól kaptam ezt a cikket ma:

A nyíregyházi Gidófalvi Attila (48) Közép-Európa legeredményesebb Amway-forgalmazója. Létrehozott egy csaknem egymillió termékforgalmazóból álló csoportot, amely évente körülbelül 300 millió dollár forgalmat bonyolít. A multi most mégis kirúgta, és még jutalékot sem fizet neki. A magyar Amway indoka: a férfi megszegte a szabályokat.

Forrás: Blikk

Egy picit azért felröhögtem. 8 évig csinálhatta az ügyleteit, és intézhette a saját módján az üzletét, de csak bebukott. Nem hal éhen, mert már az unokái is jól élnének ebből a pénzből, amit eddig kaptak. Az a baj, hogy már korábban is történt ilyen vele. Nem véletlenül váltak szét a Network21 és Diamond Alliance útjai. Az ok akkor is a zéró tolerancia volt. Vagyis, az a szabályozás amely szerint nem lehet olyan országban dolgozni, amelyben nincs Amway leányvállalat. Attilának ez sikerült Ukrajnában és Oroszországban biztosan, Szerbiában és Horvátországban pedig csak feltételezhetően. Úgy érzem nem véletlenül az övé volt, az első horvát gyémánt…

A történet másik része viszont az, hogy ez a kizárás csak az anyaországból érinti, a többi országban még megmaradnak az üzletei, és valójában innét jött a bevételei nagy része, a magyar üzlet apró pénz volt neki. Ami még szép az egészben, hogy a Diamond Alliancenek sem tagja már. Levették a weboldalról, eltávolítottak minden rá vonatkozó dolgot, és design elemet.

Ez összefüggésben áll a cég tavaly meghírdetett politikájával, mi szerint keményen fogják venni a szabályok betartását. Egy korábbi rövid írásomra utalnék a témában.

“Gidófalvi over” bejegyzéshez 1 308 hozzászólás

  1. Hogy miért járnak az emberek Tesco-ba? Járj nyitott szemmel! Szerinted ha Vpl: Vesco néven nyitsz ey bolt hálózatot egy rendszerváltás utáni országban, és éjjel nappal reklámokkal bombázod a lakóit, nem fognak ott vásárolni? Hát ezért! Nem azért mennek oda, mert erre vágynak. Hanem mert ez van nekik. Ennyi. Ezt látják, hallják mindenhonnét. TV,rádió,újságok tonnái árasztanak el minket. De te nyugodtan menj hozzájuk, és védd őket. Valamiből az ő pénztárcájuknak is meg kell hízniuk. Ha más nem, az olyan gondolkodású emberektől, amilyen te is vagy. Nem baj ez, többen többfélék vagyunk. Megköszönném, ha abbahagynád atovábbiakban a személyeskedést, pláne, hogy az egészből nem értettél meg semmit. Ez esetben normális, civilizált hangvételben lehetne megbeszélni a dolgokat. De ha te így, akkor tőlem se várjál mást. És mit mondtam nem érdekel, miattam meg is koronázhatják a Network 21-et, nekem nem lesz se nem jó, se nem rossz. Egyszerűen nem érdekel. Csak azok az emberek érdekelnek, akik bíznak bennem és az Amway-ben, és cserébe keserű szájízzel távoznak tömegesen abból a rendszerből. Én nem ismerem, mindössze 3 hónapot ismertem az 1990-es évek elején belőle. De sajnálom ezeket a csalódott embereket, és az Amway sem ezt érdemli. Ettől függetleneül mint már említettem, biztos nem mindenki így tesz a Network21-ből, de sokan. Nagyságrendekkel többen akikről hallottam, mint a Schwarz rendszerből. Ettől még működhet, és Max Schwartz legjobb barátai is lehetnek, ezen az sem változtat. Ezennel lezárom részemről a témát, sajnálom az ismerősimet, akik ebbe kerültek, és hogy mit csinál a Network21 vagy Diamond Alliance nem érdekel. Biztos nagyon jó rendszerek azok is. Lehet, hogy pechjük van a sok ember miatt, akik lejáratják az egészet a hozzá nem értésükkel.

  2. Ismétlem, nem a rendszerük rossz!!! Ezt én soha sem mondtam. Hallottam ezt-azt, de én nem abban tevékenykedem. Ha 20-30 Network 21-es és Diamon Alliance-s ismerős, kai maga is beismerte a rendszere gyengéit, hibáit, elmondta a módszereket amiket tanult, még nem azt jelenti, hogy az egész rendszerben ez lenne a jellemző. Valószínű, hogy ugyan több különböző vonalbeliek, vannak ilyenek is köztük. Mivel én csak ezeket ismerem, és egyet sem, aki más módszerek alapján dolgozik, vagy ne lett volna csalódott, ez ég nem azt jelenti, hogy ne lenne olyan üzletkötőjük, akinél nincs csalódás, Akár az összes többi üzletkötőjük is lehet nagy ügyes, jó ember. De akikről panaszt hallottam, azokról nem ezt hallottam. Ennyi. Remélem most már érted. Ha nem, én nem fogom a drágaidőmet ennek a megértetésére fordítani. Sok sikert kívánok neked az üzletben, és az életben!

  3. Én kezdettől fogva értettelek Téged: Ha valaki végigolvassa az irásaidat világosan látja,hogy folyamatosan más szervezeteket kritizálsz.Ami a Tescót illet: Találkoztam a Tescóban Tóth Darina gyémánttal aki éppen sajtot vásárolt. Bizonyára óriási hibát követett el mert meg mert venni a Tescóban néhány kiló sajtot. Egyábbként a Tescó egyik budapesti igazgatója ezüst a Schwarz szervezetben.

  4. Azért mert az utobbi irásaidban „mosakszol” még ott vannak a korábbi irásaid amikben a teljes Network 21-gyet és a teljes Diamond Alliancét gyalázod.

  5. Az egyik fenti irásodban szó szerint azt irod:” A Network 21-gyet Max Schwarz zárta ki tisztességtelen üzleti magatartás miatt” Pedig Max Schwarz nem zárt ki senkit sehonan. Te pedig idézett irásodban szelektáció nélkűl az egész Network21-gyet tisztességtelennek nevezted.

  6. DjZoNe 2009 01 19 dátumú bejegyzésnél szerepel, hogy a network21 szervezetet négy család képviseli az EDAC-magyarul Európai Gyémánt Konzultatív Testület ülésein. A Schwarz szervezetet az EDAC fórumon a következő vezetők képviselik: Max Schwarz Alapítói Koronáskövet 60. Maria Schleipfer Alapítói Koronáskövet,Anja Schwarz Korona,Alexander és Lora Dobler Korona,Andrea és Dietmar Dengg Háromszoros Gyémánt, Claudia és Paul Haag Háromszoros Gyémánt,Rudolf és Helene Schaaf Háromszoros Gyémánt,Manuela Kirner Háromszoros Gyémánt,Lucia Rampelotto Ügyvezető Gyémánt,Peter és Karin Baar Alapítói Ügyvezető Gyémánt,Rolf Bross Ügyvezető gyémánt.Emlékezetem szerint a 2007. októberi AMAGRAM közli a fényképüket. A házaspárok egyik tagjai szoktak részt venni az EDAC Fórumon.

  7. Kihagytam Dieter és Hella Pölhmann Háromszoros Gyémántokat akik szintén EDAC tagok.

  8. A Schwarz szervezet Európa legnagyobb szervezete hiszen az EDAC fórumkra a szervezetek nagysága szerinti arányban hívják meg a vezetőket.Ugyanakkor a többi Amway szervezet is korrekt.

  9. Pontosan megnéztem: Az AMAGRAM 2007.októberi számában szerepel az EDAC fénykép. E szerint Otto Steiner-Lang Kettős Gyémánt is a Schwarz szervezetet képviseli az EDAC üléseken.

  10. Sziasztok!

    Valaki légyszi segítsen! Nemrég hallottam egy szervezetről, a VEBSO -ról. Ők is Amway termékeket forgalmaznak. Keresővel rákerestek, és kidob néhány oldalt. Ők kik? Kik a felső vonaluk? Hogy hogy külön szervezet, miért? Más a módszerük? Elvileg akárki úgy dönthet, hogy ő alapít egy új szervezetet, vagy valamihez kötik, mitől függ? Köszi!

  11. Mi a Quixtar? Keressetek rá így Quixtar Amway, vagy a két név fordítva. Úgy tudtam Alticor a gyártó.

  12. Nos, a VEBSO nem szervezet.
    Az e-commerce hajnalán megalakította amerikában az Alitcor holding (az Amway márkanév tulajdonosa) Quixtar néven az azóta is méltán híres webáruházát. Ennek több helyi változata készült, például nyugat-európában az AMIVO, Ausztráliában az A2K, Kelet-Európában pedig a VEBSO, ami egy mozaik szó és Virtual Business and Shopping Opportunityt jelent. Majd 2006-ban úgy döntött a cég, hogy újra összetereli a nyáját a nagy és közös Amway logó alá, ezért a VEBSO márkanevet már nem használják, így a webáruház a korábbi vebso.hu, vebso.sk, vebso.cz, vebso.pl stb címek helyett az amway.hu, amway.sk, amway.cz, amway.pl címeken érhető el.

    A szervezet alapítást pedig általában gyémánt szinten és a felett szokás megtenni, ha valaki nagyon ki akar válni az anya szervezetéből. Egyrészt azért mert akkorra lesz elég tömegbázis, ami jól mutat a szemináriumokon, másrészt addigra lesz az adott vezetőknek tapasztalata, hogy tényleg működik-e az általuk jónak titulált módszer másoknál is, vagy csak náluk.

  13. ÜDVÖZLÖK MINDENKIT EZEN AZ OLDALON!
    VÉLETLENÜL TALÁLTAM AZ ELŐTTEM SZÓLÓKRA!KB.MINTHA A PARLAMENTI MŰSOROK EGYIKÉT HALLGATNÁM!ÉN NEM VAGYOK TAGJA EGYIK MLM TÁRSASÁGNAK SEM,DE VOLTAM MÁR ELŐADÁSOKON.TUDOM MAGAMRÓL HOGY NEM VAGYOK „OLYAN”/JÓ ÉRTELEMBEN/MINT AZOK AKIK MEGHÍVTAK A BEMUTATÓKRA.VISZONT NAGYON SZERETEM AZ AMWAY TERMÉKEKET.NAGY CSALÁDOS VAGYOK SOKAT TUDOK VELE SPÓROLNI/SOKAN MONDJÁK,HOGY DRÁGA/.VANNAK MÁS MLM RENDSZERBEN FORGALMAZOTT DOLGAINK IS.PL.ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK STB.JÓL ELFÉRNEK A HÁZTARTÁSOMBAN.VALAHOGY ÍGY KELLENE ELFÉRNIÜK AZ MLM RENDSZER FORGALMAZÓINAK IS.ROSSZ AZT LÁTNI HALLANI HOGY EGYMÁS CÉGÉT PISZKÁLJÁK,SŐT E MIATT ROMLANAK MEG BARÁTSÁGOK KAPCSOLATOK.BÁR AZ A KAPCSOLATOK ŐSZINTESÉGÉT IS JELLEMZI!EZ OLYAN MINTHA VALAKI CIPŐ BOLTBAN DOLGOZNA,A BARÁTJA PEDIG KABÁTOKAT FORGALMAZNA A SZOMSZÉDOS BOLTBAN,ÉS MINDKETTŐ AZT BIZONYGATNÁ A MÁSIKNAK ,HOGY AZ Ő PORTÉKÁI A JOBBAK.MINDKETTŐRE SZÜKSÉG VAN ÉS KÉSZ.AZ ÉN ELVEM AZ „ÉLNI,ÉS ÉLNI HAGYNI”KÜLFÖLDÖN EZ IS JOBBAN MEGY.SAJNOS A MAGYAR EMBER IRIGY,NAGYKÉPŰ,ROSSZINDULATÚ.VAN MÉG KÖZTÜNK AKI NEM AZT NÉZI HOGY VALAKI MENNYIT KERES EZZEL,HANEM AZT HOGY NEKI MEGÉRI-E!AZ IS MAGYAR TULAJDONSÁG,HOGY ELŐBB MONDUNK VALAMIRE VAGY VALAKIRE VÉLEMÉNYT MINTHOGY MEGISMERNÉK.
    SZÍVESEN AJÁNLOM A TERMÉKEKET BÁRKINEK.
    SOK SZERENCSÉT MINDENKINEK A MUNKÁHOZ.T.ANIKÓ

  14. Anikó: ez még egy egész kulturált rész 🙂 más fórumokon sokkal durvább, itt legalább hozzáértőbbek kritizálnak

    „Ne az én üzletem érdekeljen, foglalkozz a tiéddel és legyél szíves nem beleszólni, semmi közöd nincs hozzá.” – bölcs hozzászólás, ne keresztvonalazzunk, tanították nekem 🙂 – bizonyára mindegyik támogató rendszernek megvannak a jó és rossz tulajdonságai, embere válogatja, válassz magadnak! Én megvagyok azzal, amit kapok a felsővonalamtól és nagyon jól érzem magam benne 🙂

  15. Dreamer! Azért,mert ellentétek alakultak ki szevezetek között azért jelentős részben az Amway a felelős. A világon több mint 30 Amway szervezet létezik a cég engedéllyével.Ez mindenféle félreértés oka.” Az Én szervezetem jobb mint a tiéd”-című vita is ebből alakult ki.Pedig a Magyaroszágon működő három szervezetnek 90%-ban megegyezik a képzési rendszere.A cég megtehetné,hogy egységesítené a képzéseket és ezzel megszünne a 30 szervezet.Lehetnének egységes szemináriumok ,képzések.Én meghallgattam a három Magyarországon is működő szervezet CD-it.Pontosan ugyanazt mondják,pedig legalább 30 CD-t meghallgattam.

  16. Max Schwarz, Vágyi Jenő James,Jim Dornan előadásaiban egyetlen mondat ellentmondást sem találtam.

  17. Nem gondolom, hogy a cég lenne felelős azért, mert megadja a szabadságot, hogy olyan rendszerben működhet bárki, amilyenben szeretne.

    Ez alap emberi természet, hogy „ha nem velük vagy akkor ellenünk, ezért fújunk rád”…
    De erről egyik cég sem tehet.

  18. Amit az emberi természetről,írtál az sajnos igaz! A szabadsággal azonban nemcsak élni,de visszaélni is lehet. Nem akarok itt politizálni,de példa erre a a gyűlöletbeszéd.Vannak olyan demokrarikus országok mellyek tíltják és vannak olyan országok ahól engedélyezik.Visszatérve az eredeti kérdésre: Vannak olyan MLM cégek ahól egységesítve van a képzés,de ettől még az emberek szabadnak érzik magukat.Mivel az ilyen kérdésekben mindég a cég dönt ezért az adott cég felelős a saját döntéséért.Az AMWAY engedélyével jött létre 30 szervezet.Tehát igenis felelős ezért a cég. A cégnek joga van ahhoz is,hogy egységesítse a képzési rendszert,ezzel egy csomó vita,félreértés szünne meg.

  19. Ráadásul ez akadályozza a munkát.Példa Tatán nincs a Net21-nek nyílt marketingje,de a Schwarz szervezetnek hamarosan lesz.A Net21 vállalkozóinak azonban akkor is Győrbe,Budapestre kell vinniuk az érdeklődőket.Még akkor ha a saját városukba alakul egy nyílt marketing rendezvény.Békéscsabán fordított a helyzet.Van Net21 nyilt marketing,de Schwarz csopórtnak mégis Kecskemétre kell vinniük az érdeklődőket.Egy cégen belül történik mindez,miközben más MlM cégek csak nevetnek ezen.

  20. A legtöbb MLM és Networking rendszerben a cég adja a képzést, ami nem feltétlenül jó.

    Mivel a cég azt szeretné, ha minnél nagyobb lenne a forgalmuk, az emberek pedig általában stabil, hossuútávú bevételi forrást szertnének.

    Ez a kettő alapvetően ellentétes egymással.

    Másrészt, mindenki csinálja azt ami a dolga. A képzési rendszerekben összegyűlt tapasztalat alapján világos hogyan építhet fel valaki egy ilyen típusú vállalkozást. A gyártó cég ezt nem tudja, neki a marketing terve az, hogy azok vásárolnak tőle akik tagok már a rendszerben. Az ellátó cég nem tudja, és nem is tudhatja hogy kell embereket vezetni, és szinteket elérni.

  21. Azok az MLM cégek amelyek saját maguk gondoskodnak a képzésről és egységes képzéssel rendelkeznek-szintén kitünően működnek.A gyártó cég , jelen esetben az AMWAY,pontosan tudja,hogy kell embereket vezetni és szinteket elérni.A két alapító ugyanis feltételül szabta,hogy fiaik és lányaik Amerikában aktívan közreműködjenek hálózatok kiépítésében.CSak hálózatépítő tapasztalat után vehettek részt a cég vezetésében.Jelenleg ezen emberek vezetik az Amway céget.

  22. Mindez 40 éve volt, és egy szűz piacon, szűz üzletágban…
    Azóta meglehetősen más szelek járnak.

  23. Szó nincs erről! A két öreg csak 1990-ben kezdte fokozatosan bevonni a második generációt a cég vezetésébe. Amerika akkór már érett piac vólt. A cég közismerten 1959-ben alakult, a család fiatalabb és a céget jelenleg vezető tagjai pedig a 80-vanas években vettek részt a hálózatépítésben. A nyolvanas években pedig Amerika ugyancsak érett piac vólt. A cég igazgatótanácsának jelenlegi tagjai a legérettebb piacon szerezték meg a hálózatépítő tapasztalatokat.

  24. a szimpatikus szó a görög syn össze és pathosz érzéelem szavkból jön (kapásból írom ha valaki görög szakos javítson ki) és a synpathia ból egyszerű hangalakváltozással lesz szimpátia, mert p hang előtt automatikusan m et mondunk mert egyszerűbbb.
    Helyesírás így vagy úgy, nem biztos hogy olyan sokkal okosabb vagy mindenben mint hiszed.
    Azt az egyet tudom, hogy nem tudok semmit sem. (Szofoklész)

  25. Ez meg,hogy jön ide? Átment a dolog magyar-görög nyelvi leckébe? Én azt hittem,hogy ez MLM fórum.

  26. A hozászólások 99%-léka MLM-ről szól.Attól még lehet a blogod.Azonban a”görög-magyar nyelvlecke” nem pászól a többi íráshoz. Bár a Te blogod és akár a krimi tatár nyelvet is lehet elemezni.

  27. Abban egyetértek, hogy az is nagyon jó, ha egy rendszerben tanulna mindenki, de úgy gondolom, mint ahogy mások is írták, legyen meg az ember szabadsága, mit választ. G-éket kidobta a N21 mert nem megfelelően csináltak valamit, létrehoztak egy saját támogatói szervet, egészségükre, az alattuk lévőknek ez nem tetszett és visszamentek a N21-be.
    A választás hatalma… Te döntöd el, hogy fikázod a másikat, vagy tiszteletben tartod. Lehet, hogy a CD-k hasonlítanak, de lehet, hogy a Schwarz és N21 nagyjainak olyan ellentétei vannak, amiket nem is biztos hogy mi ‘kicsik’ pontosan érthetünk. Ha meg már nagyok leszünk, nem biztos, hogy érdekelni fog minket… 😀

  28. Azt nem tudom megérteni, miért mondja szinte mindenki, hogy G-éket kidobta a N21?
    „Felénk” egészen másként hallani az Ő történetüket.

    Miért nem lehetséges, hogy valaki végre tiszta vizet borogasson a pohárba, mondjuk teljesen pártatanul, minden elfogultság nélkül?

    Azon derülök, hogy miközben mi itt diskurálunk, addig Ők, egy újabb MLM hálózatot építettek fel, néhány hónap alatt, és piszkosul jól élnek belőle. 🙂 Tegyék is, a lehetőség adott.

  29. Gidófalvi Attila csoportjának egy része valóban visszament a Net21-be.Egy másik részük pedig a Schwarz szervezetbe ment át.Legalábbis Oroszországban,Ukrajnában és Németországban vannak olyan Gidófalvi vonalak is akik a Schwarz szervezetbe mentek át. A csopórt harmadik része pedig a Diamond Alliance szervezetbe van.Azonban itt sokkal többről van szó mint a Net21 és a Schwarz szervezet esetleges vitáiról.Bár én mind a CD-ket,mind a rendezvényeket tekintve,mindent teljesen egyformának láttam.Azonban 30 különböző szervezetről van szó világszerte.

  30. Nakayima Kaoru japán Dupla Koronáskövet az ázsiai piacon Max Schwarzzal is és Jim Dornannal is együttműködik.

  31. Helyesen NAKAJIMA KAORU.Ő világ legnagyobb AMWAY szervezetének a TOP4-nek a társalapítója.A világ legtöbb koronáskövete ehhez a szervezethez tartozik.

  32. Bocsánat, de G-ék, nem a „Schwarz szervezetbe” mentek. Az FLP-hez tudomásom szerint senkit nem hozott magával, teljesen a nulláról épített fel egy új birodalmat, hálózatot. Érdekes, hogy itt egészen más okokról beszélnek, mint amit korábbi munkatársai rebesgetnek, hogy miért „kellett” távozniuk. Soha nem lesz senki, aki igazán jól értesült és valóban képes tiszta vizet önteni a pohárba???

  33. Gidófalvi Attila Vágyi Jenő Jamessel kilépet a Net21-ből. Megalakították a Diamond Alliance szervezetet,amely együttműködik Max Schwarzzal.Max Schwarz több szeminárumot tartott Náluk.Schwarz Úr fényképe jelenleg is fent van a Diamond Alliance hivatalos honlapján.Amikor Gidófalviékat az Amway kizárta, Ők valóban átmentek az FLP-be.Amway üzlettársaik egy része vissza ment a Net21-be. Másik részük főleg Németországban és Oroszországban átálltak a Schwarz módszerre.Amway üzlettársaik egy harmadik csoportja pedig maradt a Diamond Alliancnál.Itt senki nem állította azt,hogy Gidófalviék jelenleg a Schwarz szervezetbe lennének. Ugyanakkor vannak üzlettársaik akik jelenleg a Schwarz rendszerben építik az Amway üzletet.

  34. Gidofalviék kizárásával kapcsolatban csak az Amway közleményére tudok hivatkozni. Attiláék tiltott piacokon tehát hivatalosan meg nem nyílt piacokon építkeztek, valamint volt olyan ország ahol megsértették a fogyasztóvédelmi törvényeket.Ez az Amway véleménye.Mindenesetre Gidófalviék a kizárás miatt nem indítottak bírósági pert az Amway ellen.

  35. Köszönöm a korrekt tájékoztatást! Már kapizsgálom a dogokat, ill. több felől van infóm. Kezdek tisztán látni az esettel kapcsolatosan.

  36. Így van… ne áruljon az ember olyan piacon, ahol nincs engedélyeztetve a piac, hiszen az adott termékeket az országban külön engedélyeztetni kell… nem?

  37. Dreamer, első számú szabály, hogy zéró tolerancia van a meg nem nyílt országokban történő munkával kapcsolatban. Bár ahogy láttam, a mennyiségtől függ, aki nagyon nagyban csinálja, – mint pl Attiláék tették Ukrajnában a nyitás előtt, vagy Oroszországban a nyitás előtt – azzal szemben kemény szankciókat vetnek be.

    Valamennyi előmunka amugy mindig van, mert ez elkerülhetetlen szerintem.

  38. Bár szerintem az Amway akkor lett volna korrekt,ha eltíltja Gidofalvit az aktív üzletépítéstől akár 5-6 évre,de nem zárja ki és fizeti Neki a továbbra is a jutalékot.Mert a Gidófalvi üzlet most is több millió dolláros forgalmat hoz a cégnek.Ráadásul úgy ismerték el magyar gyémántnak,ügyvezető gyémántnak stb,hogy mindenki tudta,hogy a forgalom Ukrajnából származik.Azonban az Amway Hungáriának is jól jött az a nagy mennyiségű illegális forgalom Ukrajnából. Én ott voltam Tihanyban 2001-ben Gidófalviék gyémántavatóján. Tele volt a terem ukránokkal,pedig az üzletviteli szabályzat tíltja emberek szemináriumra hívását nem működő piacokról.2001-ben Ukrajna még nem nyílt meg.Ennek ellenére Tihanyban Gárdus Péter előadását ukránra fordították és Ő adta át Gidófalvi házaspárnak a gyémánt oklevelet. Az Amway igazgatója nyílvánosan üdvözölte az ukrán üzlettársakat,pedig Amway Ukrán piac 2001-ben még még nem létezett.Gidófalvit azonban csak jóval az ukrán és orosz piacnyitás után zárták ki.Előbb azonban elismerték a koronás követ minősítését és egy nagy szemináriumon mindenki előtt megköszönte az Amway igazgatója a Gidófalvi házaspárnak a ” hatalmas érdemekeiket az orosz és ukrán piacnyitás kapcsán” Érdemeik elismerése után egy évvel pedig kizárta Őket a cég.Az illegálisan létrehozott Gidófalvi szervezet pedig jelenleg is több milliós forgalmat bonyolít az AMWAY cégnek.

  39. Gidófalvi illegális csoportjait a cég a hivatalos ukrán és orosz piacnyitás után legalizálta. Elismerték a korábban illegálisan működő orosz és ukrán szponzorvonalakat. Gidófalvi pedig hatalmas ünneplés és elismerés közepette átvette az Amwaytól a korona és koronás követ minősítéseket.A kizárás pedig jóval később történt.

  40. Gárdus Péter az Amway Hungária Marketing Kft igazgatója aki a 2001-gyes tihanyi szeminárumon nyíivánosan köszöntötte Gidófalviék akkór még illegális ukrán csopórtját-jelenleg is betőlti pozícióját. Rajtam kívül még nagyon sokan voltak ott.Láttuk,hallottuk.

  41. Gidófalvit 2001-ben azért ismerték el gyémántnak ,mert az Amway Hungária az illegális ukrán piacból pótolta az akkor éppen csökkenő forgalmát. A termékeket ugyanis Magyarországon vették meg az akkor még illegális ukrán csopórt tagjai. Ukrajnában akkor még hivatalosan nem lehetett Amway terméket kapni.Mivel a termékeket Magyarországon vették meg , ezért a forgalom növekedés az Amway Hungária Marketing Kft-nél jelentkezett.Ezért hunyta be szemeit Gárdus Petike igazgató! Gidófalvi azonban később kényelmetlenné vált a cég számára.Egykori csoportja azonban jelenleg is több millió dolláros forgalmat bonyolít a cégnek.Gidóra azonban már nincs szügsége az AMWAYNAK.

  42. Itt moderálják azok véleményeit akik le merik írni az igazat!!! Írásom felett megjelent moderation feliratból erre lehet következtetni. Éljen a demokrácia! Az Amwayról csak szépet és jót!

  43. Néhány hozászólással feljebb valaki szó szerint CSalónak nevezte a TESCO üzletláncot.JAGA 2009 01 23 „Minden fillért kicsalnak az emberek zsebéből” Mégsem lett moderálva!Ja az csak a Tesco és nem A Szent Amway!

  44. Teljesen igaza van a Jagának! Kicsalják a pénzt és csalók két különböző fogalom. Minde reklám ezt teszi. Ugyn is ha olyat veszel meg a reklám hatására, amit nem vettél volna meg, ez kicsalás. Ezt tudom honnét vette. A Swarz rendszer Kick-Offján is mindta az egyik rubin, úgy emlékszem. Mellesleg tényleg kiforgatta rosszindulatúan a szavait ez a pökhendi Dodo, aki mindenkinél okosabbnak tartja magát, és elég agresszív. De nem vagyunk egyformák. Én elfogadom, de ő erre valószínű hogy képtelen lenne. Bocs, ha tévedek, de nekem ez jött be, ahogy belekötöttél szegény Jaga-ba. Sok minden amit leírt, egyépként köztudott, és én is hallottam, tapasztaltam belőle sok mindent. Na ennyi! Felesleges válaszolnod rá, hiába provpkálnál, nem megyek bele vitába. Attól még lehet más is a véleményed kedves Dodo!

  45. Én ugyan nem provokáltam senkit! Ha én esetleg bemegyek egy nagy üzletláncba,arra nem kényszerít senki.Ha akarok hallgatok a reklámokra ha nem akarok akkor nem.Sem a Tesco,sem más üzletlánc nem kényszerít senkit,hogy ott vásároljon.Amiket leírtam korábban annak minden sorát fentartom.Nem kértem senkit,hogy értsen egyett velem. A stílusomat pedig nem kötelező szeretni!

  46. Iyen alapon minden reklámot be lehetne tíltani.A reklámozó cégek vezetőit,pedig csalásért be lehetne perelni.Mindkettő hatalmas igazságtalanság lenne. Szerintem mindenki vásáróljon ott ahol akar.Persze ezt sem kötelező elfogadni. Ez a fórum , bocsánat blog-nem arról szól, hogy kötelező mindenkivel egyettérteni. Én sem „szerettem bele” Jaga stílusába.Ő leírta a saját véleményét.Én pedig a magam „pökhendi” és „rosszindulatu” stílusomban szintén leírtam a saját véleményemet.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.