Hm, avagy hogyan ment el egy hét feleslegesen

Történt, hogy múlthét szerda magasságában kaptam egy munkát, amiben a német Zott cégnek kellett az egyik új termékéhez kapcsolódó közösségi oldalt csinálni, bloggal, videó feltöltéssel, konvertálással, mindennel.

A gond ott kezdődött, hogy nagyon gyorsan szükségük volt emberre, mivel az előző fejlesztő lelépett, és gyakorlatilag 0 kód maradt utánna. Én kezdtem el előlről, a blogérszt, mert ahhoz úgyis értem. WordPress miegymás. Gyárottam kismillió plugint, widgetet, minden féle frinc-francot.

A designer srác csúszott a cuccokkal, sőt gyakorlatilag a mai napig nem kaptam tőle semmi értékelhetőt. Ezért annak is nekem kellett nekiállni, olyan hétfő este tájban. El is kezdtem csinálni az oldal összerakást, meg minden ilyesmit. (Hétfő volt az eredeti határidő). Sikerült beáldoznom minden fölös időmet és energiámat ebbe a cuccba. Még úgy is, hogy kedden este nem aludtam semmit, vasárnap és hétfőn 3-3 órát, szerdán 12-t, mert már rámfért, csütörtök este, 2.5 óra volt az adagom. Nem voltam sehol, nem szórakoztam, nem mentem el még Parázsba sem. A munkahelyemről is előbb leléptem, hogy ezzel készen legyünk.

Tegnap este már kezdett nagyon szépen összeállni a dolog, működött a videó feltöltés, a konvertálás, a kép feltöltés, megjelenítés, konvertálás, és minden más szépség, de nem tudtam készre csinálni a dolgot. Volt még hátra 3 dolog, amit meg kellett volna javítani (2 design csuszás, és egy funkció beli dolog), de ma délben szólt a német megbízó, hogy sztornó, elvették tőle a munkát, és megkapta egy másik cég, mivel 4. napja csúszunk, és nem hiszik el, hogy be tudjuk fejezni…

No mindegy, én attól még be fogom nyújtani a számlát. Tekintettel arra, hogy nem lett kész a munka nyilván nem kérem az eredeti összeget, de a 3/4 ét legalább.

Viszont, mivel nem használják fel a cuccokat amiket eddig gyártottam, ezért azokat GPL licensz alatt a WordPress közösség rendelkezésére fogom bocsátani, és ezzel elindulok a WordPress Plugin Competition nevű versenyen, amit elég nagy valószínűséggel ezzel meg is lehet nyerni, lévén, hogy kb 60-80 órányi fejlesztés van benne, tartalmaz rakat technikai újítást, és minden finomságot 🙂

Öröm az ürömben, van új cél, és egy hónapom és 10 napom van arra, hogy elkészüljek vele. Addig megcsinálom hozzá a dokumentációt, tökéletesre csiszolom. A nyeremény pedig majd kárpótol ezért a pár napért, legalábbis remélem 🙂

“Hm, avagy hogyan ment el egy hét feleslegesen” bejegyzéshez 69 hozzászólás

  1. Hát a határidő már csak olyan dolog, hogy tartani kell. Mindegy, hogy kinek a hibájából nem tartható, a megrendelőt baromira nem szokta érdekelni. Főleg ha multi, bár én már találkoztam azért kivétellel ott is.

  2. Engem nem különösebben érdekel egyébként. Amíg hajtás volt, mindent megtettem, mint az ábra is mutatja, nem érzek személyes felelősséget a dologban.

  3. Sajnos megesik az ilyen. De az tény, hogy rohadt bosszantó tud lenni. De nincs mit tenni, csak morogni. De azért csak keményen hajtsd be az a pénzt. 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.