Avagy mi bajom a motorosokkal

Az előbb beszélgettem valakivel és elhagyta a számat egy ilyen kifejezés, hogy régi motoros vagyok én már a szakmában. Ennél a pontnál egy erős és parázs vita alakult ki a motorozás tényéről, és a motoros szubkultúráról.

Ha elfogult motor buzi vagy, ne is olvasd tovább. Jobb lesz így neked.

Valamiért, megmagyarázhatatlan okból mindig is idegesített az, ha motorosok voltak a közelemben, ilyenkor mindig felbőszültem, és árgus szemekkel figyeltem mikor lehet valamibe amit csinálnak belekötni. Nyilván túl kritikus vagyok velük szemben, de az okát nem tudom, pedig kutattam.

No, de van pár konkrétum, ami mocsok mód idegesít velük szemben, és ez nem megmagyarázhatatlan, ez konkrét. Például utálom magát a tényt, hogy a kislányok, csajok, érett nők, minden elképzelhető testnyílásból elkezdenek eszméletlen mennyiségű testnedvet árasztani ha egy ilyen fém halmaz előkerül. Az okát ők maguk sem tudják. De oké, legyen a motornak aurája, különleges légköre, hangulata, feelingje, nevezd ahogy akarod. De attól miért lesz a motoros is szebb tőle, miért van az, hogy bárki is ül a nyeregben egyszerre menő lesz, és jó csávó, attól, mert felvállalta azt, hogy 10 éven át fizet, havi 50 rongyot a bankban hogy visszaadja azt a hitelt, amiből megvette a paripát.

Persze, korábban lehetett azt mondani, hogy akinek motorja van, pénze is van. De a mai alsógatyámatishitelreveszem jellegű világban simán eltudom képzelni, hogy a legtöbb ilyen menő gyerek – már akinek nem anyuci/apuci tolta a segge alá a kiszemelt vadállatot – az mondjuk egész héten alig eszik, hogy fizetni tudja a benzin, hogy hétvégén ő legyen a császár, csak nem úgy mint előd.

Persze, ismerem a másik végletet is, amikor tehetős vállalkozók, akiken hétköznap öltöny van veszik fel a bőr cuccot, és tépik az aszfaltot, de úgy érzem ez bőven a kisebbség.

Nem a jelenséggel van bajom, csak az igazságtalanság mutatóm, itt nagyon magasan kiakad. Mióta, mint jelenséget szemlélem a dolgot, mindig elfut az ideg, ha szó van róla. És most még nem is említettem ilyet, amikor mondjuk békésen akartam sétálgatni valahol, és nekik éppen ott kell felvonulni, vagy csak csoportosan arra járni.

Talán a körülötte lévő felesleges mítosz, és hype zavar, nem tudom.

“Avagy mi bajom a motorosokkal” bejegyzéshez 208 hozzászólás

  1. De hallod, mondta valaki, hogy faszagyerek leszel tőle? Nem. A kor és az anyagi kérdés alapból meg nem érdekes, lehet, hogy valaki 16 évesen gondolkodik úgy mint egy 26 éves, és van aki 26 évesen úgy mint egy 16. Megértettük, nem vagy irigy, de akkor mondj már indokot. Lerúgta valaki a tükrödet vagy mi? Azért mert nem szeretek valakiket, attól még nem leszek ideges, és nem fogom lealázni nyilvánosan, legalábbis én nem, van bennem annyi gerinc. Senki nem arcoskodik, hogyha te ez annak veszed, akkor nagyon sajnállak. De mondj példát, az első kommentemen kívül, mikor arcoskodtam. Szerintem keresheted. Aranyos pedig a kiskutya, a kismacska, vagy egy csaj, de én nem kösz. Még mindíg tisztelettel

  2. 1.,Nem arcoskodtam,ezt meghagyom neked.
    2.,Csipkebogyó vessző:)
    3.,Nem te írtad,hogy részletre veszik a motort sokan?(ki járkál kinek a zsebében?)
    4.,Nem érdekel,hogy naponta játszol az életeddel pénzért..
    5.,a motorosok is épp az ilyeneket utálják mint amilyen pont TE vagy.
    6.,Szerintem se én se a másik 2 srác,vagy csaj nem ment neked.
    7.,Olyan ember vagy akit az életben nem szoktam tisztelni,pont az ilyen kirohanásai miatt amilyen most épp neked volt,ill. maga a post-od is ilyen.

  3. Keress rá a hozzászólások között zsíír cimborád hozzászólasai között a faszagyerek kifejezésre.

    Kifejtettem már egy párszor, hogy mi idegesít. Természetesen ezek nektek nem jöttek át. Sajnálom, nem beszélünk egy nyelvet ezek szerint.

    Nincs értelme részemről további vélemény cserének.

  4. Nem tudom, feltűnt-e, engem Gergőnek hívnak, és motoros a nicknevem, ő pedig zsííír. És ha elolvasnád a szövegkörnyezetet, látnád, hogy nem arra irta, hogyha valaki húzza a gázt az faszagyerek. Majd megnézem, hogy mi idegesít a puncinedvesedésen kívül…szeritem se, nem akarsz minket elfogadni, megértettük, remélem nem sodor egy helyre a sors. Köszöntem, hogy válaszoltál. Viszlát mindenkinek

  5. Tyűű nem gondoltam volna, hogy ledőlök rápihenni az influenzámra, s ilyen parázs vita alakul ki 1,5 óra alatt.

  6. Egyébként annyi van, hogy Zénó hajtott egy csajra, de az inkább felült egy motoros mögé és ott hagyta. 😀

    Viccetfélretéve.

    Motorosok: legyetek kedvesek több empátiát tanúsítani a bloger iránt, hiszen van neki szíve, csak utál Titeket. 😀

    Zénó: tényleg, mikor kapcsolod ki ezt a hav-efektet? 😀

  7. Ákos :D:D:D

    Legalább jót röhögtem rajta, ellenben nem volt semmi ilyesmi.

    Amugy tegnap este még esett a városban a hó, addig itt is marad 😀
    Legalább itt legyen tél, ha máshol nincs 🙂

  8. Akkor még egyet tudok elképzelni, hajtottál egy motorosra, de ő inkább egy nedvedző csajt választott… 😀

  9. Nézd Ákos, nehéz empátiát tanusítani olyan ember iránt, aki utál minket. Ezen könnyen segíthetünk, mi szépen elvonulunk, legalábbis ami engem illet. Mostmár tudom min kell javítani, véleltlen se állok meg olyan helyen mostmár, ahol csajok is vannak. Mindenkinek kellemes, jó éjszakát és ugyanilyen következő hetet. Remélem nincs senkiben harag. Bennem biztos nincs. Na sziasztok

  10. Hm, igen, és helyette elmentem karaokezni és Born To Be Wildot énekeltem…

    Ákos, te gondolatolvasó vagy… :D:D:D

    Ilyen nehéz elhinni azt, hogy nincs csaj a dolog mögött, amiért ezt írtam? 🙂

  11. régi motoros, számomra pl szimpatikus dolgokat írtál 🙂 annak ellenére, hogy én pl személyesen ismerem Zénót, ugyanúgy hülyeségnek tartom amit írt, ld. az első kommentemet. De lásd be hogy szar lenne ha mindenki mindenben egyetértene, ettől kerek a világ 🙂

  12. MissHugi: semmi, én szeretem őket, amit írtam, úgyse tudom betartni, lehetetlen 😀

    DjZoNe: szerintem a témát túltárgyaltuk, nem szereted a motorosokat, megértettük. Azt is, hogy nincs csaj a háttérben. Ok. További sok sikert a karrieredben, és részemről tényleg nincs harag, hiába nem kedvelsz.

    Ákos:Örülök, hogy valaki egyetért velm. Hát igen, szar lenne. Azt hiszem jobb ez így.

    Sziasztok.

  13. Hölgyeim, Uraim!

    Ahogy elnézem ez egy nagyon kiterjedt és izgalmas (parázs) vitának néztünk elébe.

    A vitát olvasva vannak azért bennem felmerült kérdések…

    – Ki az a Zénó?
    – Most akkor kerek vagy gömbölyű a világ?
    – Honnan lehet a Born To Be Wild-ot mupethshow előadásában letölteni?
    – Most akkor épp miről is van szó?

  14. Gergő, köszönöm, a hozzászólásaidat.
    Érdemi vita volt, elfogadom az álláspontod, attól függetlenül, hogy nem értünk egyet.

  15. uhh ti aztán vertétek a billentyűzetet… reggel még csak 10 komment volt:)
    Zone nem bántási amit most mondok de ezt te is tudod remélem:) szerintem nem baj az ha valaki fanatikusan odavan valamiért… ők a motorjukért, mások az autójukért… mindenkinek van valami amire szívesen és sokáig gyűjt és költ is rá rendesen ha arról van szó:)
    uh, szerintem mindkét fél részéről a vita felesleges és meddő volt, mert dűlőre úgysem fogtok jutni:) és itt nem arról van szó, hogy mit írtál a blogodban az a te véleményed, tiszteletben van tartva:)

    végszó:
    „Mert mindannyian mások vagyunk, bár egyben másban hasonlítunk”!:)

    Jah az „egysejtű” voltam:P

  16. Ez megint egy lejárató szöveg a motorosok ellen. [Modortalan rész törölve]

  17. Kedves motor, a hozzászólásod ezennel töröltem a megengedhetetlen stílus, és az előzmények végig nem olvasása miatt.

  18. Hát igen. Szép dolog, hogy van olyan ember aki felvállalja, hogy utálja a motorosokat. Nos én is az vagyok. Ember, individum. De ha Te kedves blogger pusztán egy külsőség alapján ítélsz meg embereket az téged nagyban minősít. Sokan a Bmw-seket utálják mások meg más szubkultúrát. Én egyiket sem. De tudod öcsém, fene a kurva anyádat, hogy ok nélkül utálsz…

  19. Félreértés ne essék. A bejegyzésben nem szerepelnek ilyen kifejezések, mint az utálom, gyűlölöm stb.

    Azt a fajta hozzáállást, mentalitást viszont valóban utálom, amikor valaki pusztán attól hiszi magát hogy különbnek, mert van valamilye ami egy fém szörnyeteg. Ez igaz, motorra, autóra egyaránt.

  20. mi is idegesít Téged?
    – hitelre veszi a motoros a gépét?
    – nem eszik rendesen a motoros?
    – benzinre költi a pénzét?
    – puncinedv csorog a motorosra és/vagy járművére? LOL!

    mi itt az IGAZSÁGTALANSÁG?
    előbb fogalmazd meg magadban a saját problémádat,
    mert Neked valami belső pszichóbigyód van:D

  21. Oké, mostantól olyat játszunk, hogy aki csak azért jön ide, hogy nyálat verjen, és engem sértegessen annak a hozzászólásai törölve lesznek.

  22. Helo Bébike!
    azt lehet, hogy ha én az ilyen srácokra izgulok, mint TE, akkor a te öledbe csöpögjek? utána szívesen viszlek egy kört a motorommal :DDD

  23. „Oké, mostantól olyat játszunk, hogy aki csak azért jön ide, hogy nyálat verjen, és engem sértegessen annak a hozzászólásai törölve lesznek.” Mit lehet csinálni ami nem sért? Vagyis a faszomat, hisz te sértegettél minket motorosokat! 24 évesen a gép előtt ülve…komoly vélemény a világról…Na gratula hozzád operator, kapcsolodj be inkább a mátrixba..

  24. Kedves Shaert,
    eddig is voltak itt olyanok, akik véleményt mondtak. De nem azzal indítottak, hogy pszichológusra van szükségem, és nem kezdtek kurva anyázni.

  25. Én sem azzal indítottam, pusztán informálódtam, hogy egy nyilvános blogban (ami olyan témát vetett fel ami, mondjuk ami engem érzékenyen érint, mit enged a moderator. Tudod ha valaki nem enged a negatív kritikának az elnyomó. Értem, hogy ezt a blogot Te indítottad, Te vagy az opja, adminja, tudjamije, de ha már leírtad akkor vállald is fel, hogy néhány szintén unatkozó (tél) motoros netfirkász téged is megfirkásszon rendesen. Ennyi. Ha valaki alpárin teszi, tegye úgy. Te sem épp a legprotokollárisabb szinten, szleng szavak mellőzésével írtad a blogot… Szélsőséges akció generálta ezt a szélsőséges reakciót. Hát vállald. Úgysem lesz semmi bosszúja és úgysem fogod sose jobban szeretni a motorosokat… Csak azért egy ilyen összetartó kulturális közösség ellen baszakodni télvíz idején nem egy kurvanyázós kommentelés nélküli dolog…csőőő

  26. Egyébként láttam mit műveltetek a sportmotor.hu fórumában és üzenőfalán. De nem érdekel. Lehet itélkezni, lehet szar poénokat gyártani.

    Én névvel, és arccal vállalom magam, és a véleményem az arctalan tömegetekkel szemben.

    Másrészt, ez nem fórum, hanem a személyes naplóm.

  27. Hát, elég érdekes a meglátásod 🙂 De tudod mit, valahol ezért tartunk itt, mert sokan így állnak a dolgokhoz, nem csak a motorosokhoz.

    Hogy picit képben, legyél (nem olvastam végig az összes hozzászólást), szintúgy zenész, de mindkét téren, kocka és motoros, valamint elég magas beosztásban is ülök, de saját cégem is van. Viszont kikérem magamnak, hogy azért engem bárki is „általánosítva” negatív kritikával illessen, mert motoros vagyok. Ez a postolót minősíti, nem a motorosokat.

    ui.: Egy dolgot azonban mindenki megtanulhatna a motorosoktól: mi az az összetartás. Aki tudja miről beszélek az bólogat, aki nem tudja, annak pedig meg kellene ezt éreznie egyszer. Lehet nagyot változna a véleménye.

    Üdvözlettel:
    Zsolt

  28. Lenne még, de a támadó jellegű, valamit erősen személyeskedő, és bármilyen kvalitásomat firtató hozzászólások nem kerülnek ki.

    Majd, ha képesek lesznek normális és emberi hangon hozzászólni. Főleg, aki jön ilyen fals dumával, hogy direkt szítom a tüzet, mert pénzt kapok abból, ha jönnek ide látogatók. Ugyan már.

    Egyébként, hogyan várjátok, hogy más legyen a vélemény rólatok, ha ide is csak anyázni jártok?

  29. én motoroztam is, meg autót is vezetek – igaz, azt jóval többet. viszont kurva igazságos vagyok: amikor motoron ültem, akkor az autósokat savaztam, amikor autóban ülök, akkor a motorosokra anyázom:) feltéve: HA szarul csinálják, amit csinálnak. amíg nem balesetveszélyes senkire a motoros, és amíg az autós nem tör a motoros életére, engem a téma pont nem izgat jobban, mint a cserebogarak biszexualitása.

    alapvetően is jó lenne, ha végre eluralkodna az ‘élni és élni hagyni’ mentalitás ebben az országban…

  30. jaj, úgy imádom a saját liberalizmusomat, annyira jófej vagyok:)

  31. nekem volt egy jawa mustangom de nem folyt a nedve egy csajnak se tőle.. max a könnye a röhögéstől 😛 meg az én izzadtságom, miközben szereltem, hogy egyátalán menjen rendesen 😛 amúgy meg illaberek nádakerek.. a többit tudjátok 🙂

  32. Jo reggelt!

    Latom jol jott az ingyenreklam:)
    Megvolt az esti prpgramod,es kitorolgetted a neked nemtetszo kommenteket.
    Ezzel mund mind a sajat magadrol alkotott kepet formalod.
    Ha blogot irsz ne vard el mindenkitol hogy egyetertsen veled.
    Es fokepp emiatt ne moderald az osszeset!!

    Nekrm is van sajat blogom(lehet hogy komolyabb mint a tied)
    Es soha nem tennem azt amit te.
    Megint csak magad minositetted,gratulalol!
    Csak igy tovabb igaz ennel melyebre nem is sulyedhetnel

    Szep napot!!

  33. Ez nem volt egy túl zsííír komment… tudsz te ennél jobbat is 😀

  34. Azért az finom, hogy idejössz, fikázol, a haverjaid pedig minősíthetetlen stílusban kurvaanyáznak rám, és ne moderálhassam. Egyébként mivel idejöttél és hozzászóltál elfogadtad a játékszabályokat.

    Arról nem is beszélve, hogy az RSGergő névre hallgató kedves gyerek, aki kirakta az oldalam linkjét sportmotor.hu-ra, 16 éves…

  35. Ja hát én is, a motorosoknál már csak a 16 éveseket utálom jobban 😀 😀 😀

  36. Zone: A (vicces) fenyegetést miszerint „leterhelik” a szervered még jóindulatúan fel sem hoztad.

    Kulturálatlanok: Ha valahova vendégségbe megyünk, nem illik szapulni, fenyegetni illetve a rokonságát (foglalkozását tekintve nevesítve) emlegetni a vendéglátót. A kritika az egészen más kérdés, az nem hogy megengedett de bizonyos értelemben elvárt, de ahhoz kell egy összehasonlítási alap amivel Ti bizonyára nem rendelkeztek vagy nem akarjátok azt figyelembe venni. Ez azért zavar mert mostanság pontosan ez a magatartás nyomja rá mindenre a bélyegét.

  37. No Kedves Pajtások

    Mielőtt mindenki belekezdene a fikzásomba én teszem meg(az érdemi rész ezután kezdődik):
    1. Utálom az audit többek között azért mert baromi kényelmes jó volt benne utazni meg sorolhatnám még miért is utálom…
    2 Utálom a mercit is mert az az egyetlen olyan autó aminek célkereszt van az elején mellesleg egy konzervatív és elegáns jármű ezért is utálom….
    3 Utálom az összes ferdeszeműek által gyártott gépjárművet azért mer nem szeretjük a sárgákat meg azért mert a Toyota évek óta az eladási listák élén áll.
    4 meg utálom a bmw-t na nem azért mert sokan ilyet használnak nem-nem azért mert hülye neve van…
    Meg még ki tudja hány dolgot fel tudnék sorolni ide. Sokatokban megfordul a kérdés: MI ez a baromság amit ez a hülye ideírt?
    NÉZZük egy kicsit másként a dologokat:
    1. Ez egy blog. A blog személyi naplónak tekinthető. A blog pedig annak tulajdonosáé. Ergo a tulaj határozza meg hogy milyen témában ír és mely témákhoz enged hozzászólást és milyen kaliberűeket, továbbá melyeket engedi, hogy fennt maradjanak és melyek azok amelyek moderálást igényelnek…
    2. a blog ,mint említettem volt a tulajdonosé tehát arról ír benne amiről ő akar és annak a véleményét hallgatja meg/ olvassa el akiét akarja akár nyilvános a blog akár nem. Innentől kezdve a látogatóknak nem nagyon lehet beleszóláas, hogy milyen témában ír és mely hozzászólásokat moderálja(csak halkan megjegyezem ezekért a hozzászólásokért más helyen már rég letiltották volna a véleményezési lehetőséget). Aki ezt nem képes tiszteletben tartani az inkább ne foglalkozzon ilyen nehézségű dolgokkal mint egy vélemény elolvasása…
    3. Igen tudom a post igen szubjektív volt NA ÉS!!! ha nem tetszik nem olvasod el nem tolod ide a képed…
    4. Az olyan kritikákra senki sem kíváncsi amelyekben a postoló Édesanyját elküldik máshová ill. megnevezik a mesterségét amit mellesleg NEM folytat…
    5. Úgy gondoltam hogy a „MOTOROS”-k között is vannak intelligens emberek akik alá tudják támasztani, észérvekkel(már ha ebben az esetben beszélhetünk észérvekről)hogy miért jó nekik eddig kettőt olvastam: milyen jó dolog csoportosan fent a hegyek között szerpentinen motorozni valamin az összetartás. Na jó az utóbbit nem kétlem, de az előbbi biztos nagyon jó lehet mikor haladtok 50-en az úton és vazze nem lehet benneteket leelőzni mert ha ez megtörténik akkor kötsög autós….meg baromira nincs hely az aszfalton.
    Mára meguntam folyt. köv.
    Megunás alatt az értem hogy nincs ötletem…
    Ákos csak így tovább! Hadd hulljon a férgese!:D

  38. Andor, ne haragudj, de az 1 egyenlő 2 egyenlő 3 egyenlő 4 egyenlő 5-tel képlet érvényesül a kommentedben, kár volt ennyit írni 😉

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.