Ma választ az ország, tegnap óta európa

Nos kampány csend ide, kampány csend oda, arra gondoltam azért megírom a véleményem az egész hacacáréról, ami a EP választás körül zajlik.

EP választas 2009

Egyrészt sok furcsaság történt az elmúlt években a magyar belpolitikában, de szerintem az EP kampány, és a jövőre várható országgyűlési és helyhatósági választási kampány is nagyon, nagyon sok furcsa dolgot fog még hozni.

Nos tehát, amik nekem feltűntek, zavarnak:

  • A Fidesz kampányában minimálisan, vagy egyáltalán nem kapott hangsúlyt az, hogy EP választások lesznek. Ők azt hangsúlyozták, hogy választás lesz. Valamint igyekeztek azt sugallni, hogy ennek lesz hatása a belpolitikára. (Ami egyébként nem zárható ki, de nem törvényszerű)
  • Az MDF önmagában azzal próbálta magát helyzetbe hozni, hogy új kiegyezés, meg Habsburg, no meg hogy Bokros Lajos… Nem hiszem, hogy túl sok embert meghatottak volna
  • Az SZDSZ kampánya úgy volt szar ahogy volt. Program és mondanivaló nélkül elég nehéz. Azt hiszem nem volt világos számukra, hogy a lakosságot egyre jobban nem érdekli ki ül a parlamentben. Olvastam egy közvélemény kutatást, ami szerint az embereket sokkal jobban érdekli, hogy van-e munkája, mint hogy esetleg szélsőségesek irányítják-e az országot vagy nem. Ez a felismerés a nagy liberális oldalon úgy tűnik kimaradt.
  • Az MSZP kampánya szintén úgy volt szar ahogy volt. Udorító és olvashatatlan tipográfia, egyrészt. Másrészt a szlogen, hogy újult erővel. Mégis, árulja már el nekem valaki, hogy honnét jön az újult erő, amikor a párt fennállása óta nem volt ilyen alacsony a népszerűsége? Jah, hogy a pártot most a baloldali női front vezeti és ettől lenne nekünk olyan nagyon jó? Nah ne már. És akkor ezek megcsinálják a jobbik ellenes virus marketingnek szánt kampány videójukat. Szánalmas.
  • Az LMP és a Humanista Párt közös listája, és önmagában a felfogásuk, amit a kampány alatt mutattak, nekem mocsok mód szimpatikus volt. Bár szerintem a pl, hogy a Soma mi a rákot keresett a kampány videóban, arról foglalmam sincs.
  • A Jobbiktól érdekes választás volt ezt a Magyarország a magyaroké szlogen, viszont az én világképemet ez nem bántja. (Kapcsolódó írásom, amiben feszegettem a magyarság kérdést: 1848-as megemlékező hétvége ). Bár ez felszínre hozta az egyik legnagyobb problémát a kisebbségekkel kapcsolatban, az integráció kérdését. Ebbe most talán bele sem mennék, hosszú téma.
  • Az viszont meglepett, hogy a MIÉP nevében Csurka István azt a nyilatkozatot tette, hogy ők nem állítanak EP listát, így akik rájuk szavaztak volna, szavazzanak a narancsosokra. Vajon mit kaptak ezért cserébe?

Ami viszont a legfurább volt, hogy egyik nap a körúton sétálva láttam egy EU NEM kampányos plakátot. Ami nem kicsit nonszensz.

A másik amit nem értette, hogy miért nem vezetheti a Baló György a választási műsort? Attól tartanak, hogy gyakrabban jelennének meg Jobbikos grafikonok? Ez viccnek is szar.

Az én konklúzióm az, hogy nem fogok bizalmat szavazni egyik olyan párt EP listájának sem, aki jelenleg a parlamentben van. A legtöbb országot szélsőséges, vagy annak nevezett politikai erők tették rendbe, lehet, hogy nekünk is erre van szükségünk, majd kiderül jövőre. Addig is, ha már a szavazatszonda.hu tesztjének az eredménye az lett, hogy:

Válaszai alapján az Önhöz legközelebb álló párt: Jobbik

Akkor azt hiszem már tudom kire szavazok holnap, bár ez az utóbbi hónapok alapján amugy sem volt kérdés.

“Ma választ az ország, tegnap óta európa” bejegyzéshez 10 hozzászólás

  1. egy. durván sérted a kampánycsendet. ezt eddig is megírhattad volna. (na nem mintha ezzel engem befolyásolnál) kettő. holnap az enyémet is hallod. inkább látod. (eredménytől függetlenül)

  2. az mszp, szdsz kampánya hihetetlenül sértő, antimagyar, a jobbiké volt a legnormálisabb, csak azt a csendőrség szövegen mindenki csodálkozik

  3. No igen.
    Külön kiváncsi lennék arra, hogy a „Szavazz a Nyilas Barbie-ra” feliratú Jobbik gyalázó plakátot ki csináltatta. Bár vannak rá tippjeim 🙂

  4. ha Magyarország nem a magyaroké akkor mégis kié? franciáké, olaszoké? románoké? szlovákoké?
    az OVB-nél akinek ezzel baja volt, azt gyakorlatilag azon nyomban fel kellene akasztani súlyos hazaárulás miatt

  5. lassan mar nem a magyaroke, mert akkora reszet eladtak, hogy nem marad lassan mit birtokolni… jopersze, ez eros tulzas, de tenyleg egyre nagyobb resze kerul kulfoldi karmokba

  6. az OVB tagokat bedobnám a múltba, a több 100 több ezer 1000 csatából valamelyikbe, ahol a magyar katonák harcolnak mindenféle támadó nemzettel, hogy nagy nehezen megvédjék Magyarországot, miközben tömegesen hullanak az emberek, csak hogy megmaradjon a haza

    na megnézném mi történne, ha itt egy kurva OVB tag azt mondaná, hogy Magyarország a magyaroké szöveget nem lehet használni, biztos kitalálnának neki valami jó kis megszégyenítő rítust, amit egy kivégzés követne, bár valószínűbb, hogy az idegtől azonnal fejbe lőnék

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.