Transformers 2

Nos, a premier után egy héttel, vagyis szerdán megnéztük Andorkával a Bukottak bosszúját. Vegyes érzések keringtek bennem, de azzal a megnyugtató érzéssel jöttem ki a teremből, hogy „ez jó volt”.

Transformers - Bukottak bosszúja

Az erős kezdés után ez az egyetemre indulós, lávolós, szobatárssal nem jól kijövős, szőke kislány feltűnős, ágynak döntős, miközben barátnő megérkezős láncolat egy picit nagyon sablonos lett. Meg sajnos szerintem túl hosszú is. Bár valahol ez adott értelmet a filmnek, hogy ne csak agyatlan lövöldözés és hentelés legyen benne.

Közben valahol megfogalmazódott bennem, hogy ez a film a Transformers téma feldolgozása Indiana Jones és a Nemzet Aranya köntösében. Fura megoldás volt, ez a múltból előtűnő Vezérek, akik a porból összerakják a mátrixot, ami fél órája porladt el, de 6000 évig megvolt csendes magányában.

Mindezek mellett szerintem kellemes volt. A pusztító, már-már túlzsúfolt jelenetek súlyát hatékonyan ütötték el, néhány jól fekvő poénnal, és a szerelmi háttér történettel.

Egy biztos, Michael Bay a látványvilággal ismét hatalmasat alkotott, és valóban nem volt most benne autópályás üldözés, annál markánsabb szerepet kaptak az előző részben csak módjával megjelenő légierő.

Aminek örülök, hogy bekerültek a filmbe – ám de nem túl sokat – a már az előző részhez elkészült autobot lányok.

Viszont a vége nagyon Terminátoros lett, ezzel a még visszatérünk mondattal, már csak a Hasta la vista, baby hiányzott.

A végén pedig álljon itt Linkin Parktól a New Divide, ha már ez a főcím zene.

[audio:linkin_park_-_new_divide.mp3]

“Transformers 2” bejegyzéshez 14 hozzászólás

  1. Film: fasza vagy 10x biztos megnézem. Magyar szinkronnal első nézésre elég jó volt, de biztos ami biztos megnézem angol hanggal is.
    Egyértelműen látványra gyúr ami sztem nem is nagy baj nem kell sokat gondolkodni csak nézni a szétfröccsenő gépolajat és egyéb alkatrészeket.
    De azért voltak benne hibák amit szemet szúr de nem vesz el a filmből:
    Feltűnik benne Bonecrusher is akit Optimus hidegre tett az első részben..
    Továbbá Devastator öt robotból áll és ebből kettő (Mixmaster és Longhaul) látható a sivatagi jelenetben miután már Pusztító összeállt…
    Kelleni fog.

  2. Helo!nem tudom h te mit néztél vagy hogy gondolod szerintem nagyon egyedi izgalmas valamire való film napjainkban amitm utánozni nem lehet vannak benne komoly érzelmek és lehet rajta izgulni is !!!nagyon odabasz ez afilm szerintem ebben az évtizedben messze a legjobb film!!!!üdv Vitya

  3. szánom bánom, de nem láttam, felemás kritikákat olvastam, de úgyis muszáj lesz valamikor valahogyan személyes tapasztalat gyűjtése céljából megnéznem, de így is előrebocsátom, hogy a zene a legjobb 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.