Másnaposok

Tegnap galád módon meghívtam ebédelni Anitát 2 órára, ezzel szemben, negyed nyolckor jöttünk ki a Palace Westendből, a címben említett film után, fájó rekeszizmokkal. Ami talán nem véletlen, mivel ez a Cooltúra rendezőjének új filmje.

Egy teljesen vállalható módon kretén filmet láttunk, ahol nem csak az agyatlan baromság domináltak, kellően mozgalmas, és csavarokkal teli volt a történet, persze az elmaradhatatlan rózsaszín klasszikus amerikai esküvő sem maradhatott el.

Másnaposok

Szeretem az ilyen történet bonyolítást, amikor az első 2 percben szembesülsz a történet alap problémájával (legénybúcsú után eltűnt a vőlegény és 5 óra múlva ott kellene lenni), majd bemutatják, hogy hogyan is jutottak el idáig. Majd az utolsó előtti jelenetekkel érünk vissza a film legelejére, utánna jön a megoldás, és persze öröm-boldogság.

A film nagyrésze egyébként azzal telik, hogy megpróbálják összerakni az előző nap eseményeit, és közben helyre rakni a dolgokat. Nem ritkán kiderül, hogy nagyobb a gond mint elsőre tűnt. Ugye vicces dolog rendőr autót lopni, de azt leadni a parkolóban annyira nem finom.

Olyan főbb címszavak jellemzőek a fílmre, mint Las Vegas, elnöki lakosztály, tető, pia, tigris a fürdőben, kisbaba a gardróbban, szaladgáló tyúkok, Mike Tyson, gyűrű, esküvő, rendőrség, kínai maffia, sivatag.

Tanulság, hogy a legfurább figura is megmentheti a társaságot, elvégre is, ezért vannak a barátok. Másrészt lehet autópályán való átvételre méretre szabott öltönyt rendelni, és a marhahúsba mutató ujjal bele lehet nyomni egy tigrisnek való altatót. Valamint, ha a hotel tetején álló szobron egy matracot talál az ember, akkor az nem magától került oda…

Az alkotónak sikerült egy nem sablonos legénybúcsús/happyendes/rózsaszín filmet készíteni, amit mindekinek csak ajánlani tudom. Ez is az a kategória, amit meg fogok venni dvdn, ahogy kijön.

“Másnaposok” bejegyzéshez 273 hozzászólás

  1. Ez az a kategória, amit le fogok tölteni és csak akkor nézem meg, ha rohadtul unatkozok otthon és kint is esik az eső.

  2. Először is üdv, mert most kommentálok ide először. Másodszor ez meg egy olyan film, ami megéri a kommentárt. Nem rég volt szerencsém nekem is megnézni és áááh… szénné röhögés előfordult elég gyakran, mindenkinek csak ajánlani tudom. Ráadásul baráti társaságban durván magunkra ismertünk az egyes karakterekben, meg úgy a szituációban :)) 9/10

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.