Budapestre 5 nap alatt bárhonnét

Airmail

Nem is tudtam, hogy a Budapest ilyen közel van minden normális nagy városhoz.

A múlt hónapban rendeltem több dolgot is Amerikából, Nyugat-Európából és még Távol-Keletről is.

A tételek között volt, egy 110 centis derítő lapot, ami fekete-ezüst, vagy kifordítva fekete-arany színű, borítás nélkül pedig sima, fehér, áteresztőként funkcionál. Ezt Bajára kértem, lévén, hogy annyira nem fontos, just for fun.

A második dolog, egy villanó fejes lámpa derító ernyővel, szinkron kábellel, és mindennel. Ő amerikából jött, 5 nap alatt.

A harmadik, egy rádiós távkioldó volt a fotós aparátomhoz, mert próbálom kerülni a szinkron kábelt, és a gép vaku villanására kioldó vakuzást is. Bár eddig ez utóbbi tűnik a leggyorsabbnak. Mivel a szinkron kábelnek van egy 1/800 -as szinkron ideje, ami annyit tesz, hogy a másodperc 800-ad része, vagyis 0.00125 másodperc. Mégis sikerült már ennél alacsonyabb záridővel dolgozni.

Például ez a kép is ennek az eredménye, ezért van így félbevágva:
felig_en

Node a lényeg, hogy a 110 centis szépséget 18-án rendeltem meg, és amikor írtam ezt a csodás levelet Márfai Péter úrnak, akkor hívtam fel anyukámat, és mondta, hogy jött nekem valami Hongkongból.

A rádiós távkioldót pedig 27.-én adták fel, és most itt pihen az asztalomon.

Ehhez képest pedig a magyar kereskedői mentalitás elmehet a picsába, finoman szólva is.

Az első sztorim csütörtökön történt, amikor is szerettem volna venni egy számítástechnikai boltban egy invertert. A bolt nyitvatartása 10 és 18 óra közöttre volt időzítve, hogy persze ne érjek oda, még véletlenül se, ezért felhívtam őket, hogy mi lenne, ha 10 perccel később érkeznék – mert éppen lett volna aki elvisz kocsival az irodából?
Sajnos akkor már senki nem lesz a boltban, hangzott a profán válasz.
Szép volt fiúk.

A másik, szintén múltheti dolog, konkrétan hétfőn elindultam venni vaku papucsot, mert hogy ezt elfelejtettem rendelni. Gondoltam pár ezer forintért kapok majd. A cél a Pálvölgyi Stúdió volt, mivel este 8-kor semmi nincs már nyitva. Bemegyek, előadom a hattyú halálát, meg hogy mi kellene. Sajnos ilyenünk most nincs. Mondom, na ne basszál már. Ja, de van Nikonban, de az nem jó a gépedre.
Mondom, ember a vaku sín minden gépben ugyanolyan, legalább 30 éve.
Ja tényleg…

Szóval, akkor elvinném a Nikon vaku papucsot. Nyolc és fél ezer forint?? Az igen. És még érteni is nekem kell hozzá. Aztán gondoltam, veszek szinkron kábelt, mert hogy ki tudja a kínaiak milyet küldtek… Az még 5 és fél. Ejj de finom…

Haza értem, és konkrétan a kínaiak kábelje is ugyanazt a sebességet tudta, és ingyen küldték. Ez az!

Akkor inkább rendelek kínából, és bekaphatjátok mind a 20 ujjam.

Fotó: Benkő Zsolt

“Budapestre 5 nap alatt bárhonnét” bejegyzéshez 25 hozzászólás

  1. Sajnos ez szokott lenni a helyzet mostanság 🙁

    Én is így vagyok vele…múltkor rendeltem Angliából 1-2 cuccot az íjamhoz, nem volt relative nagy érték, postaköltséggel együtt 50k… de 3 nappal később már itt csücsült az asztalomon. Az itthoni kereskedő által beígért íjamra meg már 3 hónapja várok…

  2. Most komolyan azon vagy felháborodva, hogy szerény személyed miatt nem maradt tovább nyitva egy üzlet? 🙂 Nem is tudom, hogy képzelik, hogy a munkaidejük lejártával hazamennek a családjukhoz. Ennyi erőből ők is elvárhatnák, hogy Te hagyd ott előbb a munkahelyedet, hogy odaérj a boltba a nyitvatartás alatt.
    Sőt szintén nem okoskodni szeretnék, de a vakupapucsok közt is van különbség és emiatt lehet nem fog teljes mértékben működni a vaku. Pl. Nikon vakut nem fogsz Canon gépen használni.

    Peace!

  3. no igen, de ha a tulaj lett volna ott 🙂 az maradt volna !!!

    sajnos ez a trend, képzetlen, de nagy pofáju és arcu eladók :))

  4. krys, tudod én megszoktam azt, hogy aki kereskedő, annak van érzéke az üzlethez. Például a kedvenc és oly sokszor emlegetett cukrászdámban, ha nem szólok oda telefonon, hogy mikor jövök érte, felhívnak, hogy mikor érkezem mennyivel maradjanak tovább.
    Mert ugye én vagyok a vevő, és én viszem a pénzem hozzájuk, nem pedig ő tesz szívességet nekem.

    De ne mondd, hogy sosem voltál bent munkaidő után egy ügyfél miatt egy percet sem, mert úgy sem hiszem el 🙂

  5. Ez a hozzáállás az, ami sajnos az itthoni kereskedők nagy részéből még hiányzik… fordítva gondolják a dolgokat: azt hiszik, a vevő van az ő gazdagságukért, és a vevő tegyen meg mindent értük…

    Amikor még íjászboltban dolgoztam,volt,hogy este 8-9 körül kezdtem el vesszőket szervizelni,mert a srácok akkor értek rá, és kellett nekik a hétvégi versenyre…

  6. Balou, igen sajnos ez így van. Pedig innét 200 kilóméterre tudják, hogy mi az ábra.
    Teljesen más, ha Pandorfban vásárolsz, mintha a határnak ennek az oldalán, hogy ne menyjek messzebb. Arról nem is szólva, hogy ha mondjuk Bécsben bemész egy bankba kinyalják a segged, és nem a biztonsági őr üvölt rád, hogy tépjél sorszámot.

    Megfigyeltétek nyugatabbra valahogy nem divat a securityt az ajtóba rakni?
    Nem éppen ügyfél csalogató látvány.

  7. Mi is félünk ám egy kicsit hazamenni… Tegnap bementünk egy Esprit üzletbe, Fifth Avenue, Manhattan, New York. Itt a biztonsági őr fogadott, de valahogy úgy, hogy „Sziasztok, üdv az Esprit-nél. A földszinten női ruhák és felső ruházat, a pincében női nadrág, és férfi ruházat található. Ha bármiben tudunk segiteni, szóljatok”. Mondtuk köszi, lementünk a pincébe. Találtam egy nadrágot, egyből jött egy eladő: „Sziasztok, hogy vagytok? Az én nevem Kashia, Téged hogy hivnak?” kérdezett. Megmondtam a nevem, majd segitett a méret kiválasztásában, és mondta, hogy ezt a nadrágot elviszi a próbafülkébe, nézelődjünk nyugodtan. Miután végeztünk, odamentem a fülkéhez, aminek az ajtajára már rá volt irva a nevem, ő ott termett, kinyitotta, benne volt a kiválasztott nadrág, felpróbáltam, nem volt jó, mondta hogy nagyon sajnálja (!). Barátnőm vett ugyanigy 2 nadrágot, amit az eladó vitt fel a kasszához, amig mi tovább nézelődtünk. Ja, és nem Ferrarival jöttünk, hanem metróval, és nem armaniban, hanem 1700 Ft-os auchanos pólóban 🙂

  8. osan polo szuksz. menj el kicsit csodalkozni az apple storeba a fifth-en a central park sarkanal. odajon hozzad a csoka, segit megkeresni/kivalasztani a kivant cuccot, hoz egy pdat, amin lehuzod a kartyad, es mar fizettel es huzhatsz is a cuccal sorban allas nelkul.
    amugymeg a kereskedo a vevokbol el, tehat birja ki azt a plusz tiz percet, v ne sirjon, hogy valsag van.

  9. Igen köszi ott is voltam már 🙂 nem semmi az az apple store. Majdnem vettem is ipodot, de rájöttem hogy minek ha lesz iphone otthon.
    Ja és igen, ez még nekem is eszembe jutott, hogy „Most komolyan azon vagy felháborodva, hogy szerény személyed miatt nem maradt tovább nyitva egy üzlet? 🙂 Nem is tudom, hogy képzelik, hogy a munkaidejük lejártával hazamennek a családjukhoz.” -Igen, hiszen ő is és a család is abból él, hogy van a VÁSÁRLÓ, és az otthagyja a PÉNZT. Nem pedig abból él a drága alkalmazott, hogy a főnök ad neki pénzt. Mert ha nincs vásárló, nincs pénz, a főnöknek sincs pénze, és nem tudja odaadni.
    na még ennyit. most meg megyek atlantic citybe, cső 🙂

  10. Nekem soha nem jutna eszembe, szándékosan zárási idő után is bemenni egy boltba, vagy elvárni, hogy ilyenkor is kiszolgáljanak. De, ha lenne egy üzletem, én biztosan kiszolgálnám az ilyen vevőket.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.