Barba trükk, avagy magyar social network lét és a Photoshop

Ma, egészen véletlenül ráakadtam a magyar net egyik szegletében egy képre. Ami elsőre aranyosnak, és ártatlannak tűnt, ám érzetem, hogy valami nem oké vele. A fotós szemem azt mondta, hogy ezzel valami nincs rendben.

Az eredeti kép
Az eredeti kép

Többeket kérdeztem erről és elsőre nem sokan látták a dolgot. Ám, az a alap mondás ismét igazolta magát, miszerint az ördög a részletekben lakozik. Hát lássuk.

Az arc
Az arc

Jelöltem pár részt, ami több mint érdekes.
Először is nézzenek oda, hol a füle? Tegyük fel, hogy eltakarja a haj. Oké, de akkor miért olyan világos mégis? Főleg hogy előtte az arcbőr meg sötét?

Másodszor, mi ez a vicces és nyíl egyenes vonal a füle alatt? Rosszul sminkelt mi? Vagy pajeszt növeszt éppen?

Az állkapocs miért ilyen egyenes, és az a vastag hajszál miért követi ennyire párhuzamosan.

És a negyedik ennél a képnél, miért váltakozik a homlok/fejbőr tónusa?

Meggyőződésem tehát hogy a nyaklánc feletti rész a nyakon manipulált, az arc pedig teljesen idegen. Valaki másét rakták oda.

Az áll
Az áll

Az arc bal oldalát nézve a bőr tónusa egészen szürke. Ami semmi képpen sem kiégés. Hanem erősen művi módosításnak tűnik. Ki nem is éghetne, mivel ahhoz máshonnét kellett volna a fényt kapnia.

Annyi látszik még, hogy az állkapocs vonala meglehetősen éles, a kép pedig éles, részletes, ha a nagy képen nézzük, akkor is látszik, hogy feltünően részletes az arc vonal, az áll pedig nagyon hegyes.

Ha megnézzük az arc egészét, előre felé hajlik, míg a fej egyenesen áll. A homlok indokolatlanul, nagy és magas. Persze ez utóbbit lehet kopaszodással, és szívlapáttal is magyarázni. Azt, hogy van egy párhuzamos vonal az áll vonalával a nyakon, nem emelem ki külön, majd a kiégetett képen nagyon jól fog látszani.

Ami nekem először szemet szúrt a bőrtónusok az arcon, és a homlokon, valamint a nyakon. Persze, lehet ezt alapozóra fogni, viszont egy normális nő, akinek van igénye ilyen ruhára, ilyenben nem megy utcára, pláne nem nyilvános eseményre…

A következő képen az látszik, hogy egymásra rajtam a rétegeket többször és Multipy blendinget. Az eredmény engem igazol:

haj

Egészen jól látszik a radirozás és az illesztés vonala. Azt azért senki sem gondolja, hogy ilyen irányban folyt el az alapozó, ugye?

Valamint Iron erősítette meg elsőként azt a nézetem miszerint a vakuval is gondok vannak.
Lássuk csak:

A fény lebuktat
A fény lebuktat

Nézzük csak meg a vaku beesési szögeit. Ha az eredeti feltevés szerint a kisasszony tényleg ennyire le volt alapozva, hogy ennyi tónust módosult a bőszine, akkor nem csilloghatna az arca ennyire…
De ezt most tegyük is félre.

Az árnyékból úgy tűnik a vakut magasabbról sütötték el, és egészen jól derítve is van a fény, így csak a vállon csillan meg finoman, no meg a test egészére finoman esik rá, mégis tökéletesen megvilágítja. Az arcon éles, több pontot is kiégetett a vaku, de arra már gyenge hogy a kiégetési ponttól pár centire vélő részt (fül mellett) rendesen megvilágítsa… De persze a fül, ami haj alatt van, és méghátrébb mint az az arc rész tökéletesen megvilágította. Persze, Benedek Elek meg még mindig él.

Egyébként érdekes megnézni a kar által vetett árnyék és a test árnyékának a szögét. A kettőből nagyjából ki lehet silabizálni honnét is jön a fény. (A hűtőből…) Érdekes, hogy az áll nem vet árnyékot, amikor viszont az orr igen, sőt a mosoly ráncok mellett is már kialakulnak árnyék barázdák, az állon, nem, vagy nagyon minimálisan, pedig ott arányaiban többnek kellene.

A végére hagytam még egy képet, ami szintén a vakuból indult ki. Ő szerencsétlen egy Hard mix Blendinget is kapott, és ettől lett ilyen csunya, de jól mutatja a vakuról amit látni akartam.

Kiégetett
Kiégetett

Ha megnézzük a vaku ívét a falon abból nagyjából ki lehet következtetni honnét kapta a mannát. Ebből is látszik, hogy a váll azért égett meg, mert közel volt a villanás közepéhez. Viszont az arc nagyon messze van, így nem indokolt az ilyen méretű szín kiégés az arcon.

Szóval ennyit a mai oknyomozásról. Persze írtam a „lánynak” (aki lehet, hogy egy 40-es unatkozó csávó) akinél ez a kép volt fent, hogy igazából milyen vicces, hogy véletlenül csak egyetlen, viszonylag alacsony felbontású képe van, és milyen sok szerencsétlen hiba van rajta. Szerinte őrült vagyok, és nem értek a fotózáshoz…

“Barba trükk, avagy magyar social network lét és a Photoshop” bejegyzéshez 28 hozzászólás

  1. Akkor most ő tulajdonképpen egy férfi, akit megcsókolt a vetkőzősnénik újságának fotósa és átváltozott?!:D:D

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.