Avatar IMAX 3D hájp és egy fura piaci rés

Miután az Avatart hónapok óta vetítik itthon úgy gondoltam, hogy a kezdeti baromi nagy érdeklődés lecsengett, és majd csak lehet kapni már IMAX 3D-re normális helyre jegyet. Tévednem kellett.

Márciusban leveszik a műsorról, és persze első második sorban van már csak 1-1 szabad hely a következő nem egész két hétre. A hozzám hasonló céltudatos, ám de nem túl ráérős ember ilyenkor előveszi a tárcáját, és megkérdezi hogy „Mennyi?”.

Avatar IMAX 3D

Január közepén gondolkodtam először azon, hogy mindenképpen meg kellene ezt a dolgot nézni, ha már ekkora a felhajtás körülötte, és hallottam róla hideget és meleget is. Szeretem kialakítani a saját véleményem, és mindenkitől azt hallottam, hogy ha már meg akarom nézni akkor csak IMAX 3D-ben, mert a sima 3D fos. Ami mondjuk való igaz, eddig egyik 3D-s mozi élménytől sem hagytam nedvesen és tátongó foltot magam után a székben.

Szóval, januári nekifutás után konstatáltam, hogy csak februárban fogom látni. Nagyjából hetente nézegettem az oldalt, hogy mikor is lesznek fent új időpontok mindig megtelet termekkel, vagy szélre illetve első sorba szóló helyekkel tarlálkoztam, esetleg délután három negyed 4-es vetítési idővel, persze hétközben kinek van erre ideje, no meg a nyakszirt merevedés sem az én barátom, főleg nem 3 órán át. Meg első sorból nem hiszem, hogy olyan igazi az a 3D élmény.

A halogatásom végső stádiumába értem, amikor megtudtam, hogy nincs több vetítés, márciusban lekerülnek a porondról a csodás kék lények, és olyan nincs hogy én ezt nem láttam.

Ekkor fedeztem fel, egy piaci rést, amire eddig nem is gondoltam.

Az alap feltétel hozzá egy kvázi unatkozó anyuka, akinek van zinternetje otthon, miközben a kis csemetére vigyáz. Szorgosan figyeli mikor kerülnek fel az új előadások, majd ezekre gyorsan lefoglalja a legjobb helyeket (ugye a foglalás ingyen van, és csak e-mail cím meg telefonszám kell hozzá). Ezután csodásan felpakolják apró hirdető oldalakra, vagy éppen vaterára, teszveszre, ahova éppen tetszik.

Rátesznek egy szerény, ám de nem megalázó összeget, mint közvetítési díj és voilá. Mivel nagy felhajtás van a film körül, a középre szóló és emberi időszakban lévő előadásokra, még így közel 2 hónappal az első vetítés után is elfogják kapkodni a jegyeket. Ha meg mégsem, elvégre nem Árpádi vérszerződés ez, maximum nem veszi át a lefoglalt jegyeket. Bár erre kicsi a valószínűség. Szóval egyfajta otthonról űzhető „vállalkozási forma”, amin még bukni sem igazán lehet.

Ügyes, nagyon ügyes.

Én is így szereztem jegyet így két héttel az utolsó vetítés előtt, hogy már minden előadásra minden jegy elkelt. Nem egész egy nap alatt. De, boldogan fizettem ki az amúgy sem olcsónak számító IMAX áron fellül még 25%-ot, és így a legfelső sorból és mértani középről fogom három órán át nézni a kék lények dacolását a mohó hódítók ellen.
Ez egy ilyen win-win helyzet, nem de?

Amúgy, hogy tartja a szálló ige?
Ha, nem tudod megoldani pénzzel, oldd meg több pénzzel?

“Avatar IMAX 3D hájp és egy fura piaci rés” bejegyzéshez 20 hozzászólás

  1. Legális, abban az esetben, hogy ha az ebből szerzett jövedelem megjelenik az adóbevallásában. No meg ha kifizeti az aukciós oldalaknak a közvetítési díjjat 🙂

    Egyébként számomra ez az út csak azért nem járható,
    mert szeretek biztosra menni 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.