Antisocialnetworking?

Mióta megy a nagy vebkettes szósölnetvörkinge hájp sokan tudni vélik, de minimum aggasztónak tartják, hogy az emberek kevesebbet találkoznak személyesen, hogy mindenki a gépe előtt kockul, és szélesedik a szakadék az egyes emberek között, elsivárodnak a kapcsolatok stb. Ezerszer hallottuk/olvastuk már.

Fashion Café Miro

Mivel két generáció határán élek, nem osztom ezeket a baljós nézeteket. Annak a kettő generációnak a határán, amelyik tudja még mi az a kék iskola köppeny, meg a kisdobos és a „cocializmus”, másrészt viszont benne él az információs társadalomnak csúfolt dolgban. Láttam ezt a semmiből kinőni, láttam fejlődni.

Talán ezért látom ezt a dolgot másképpen. Vagy azért, mert az online közösségekből mindig is próbáltam formálni offline létet is. Több-kevesebb sikerrel.

Így visszanézve, az elmúlt évekre elmondhatom, hogy az ismerőseim, barátaim és üzleti partnereim nagy részt valamilyen online kapcsolatból születtek. IRCnetről, Trefort chatről, valami társkereső oldalról vagy éppen plörkről.

Ez a szösszenet, most onnét jutott eszembe, hogy ebéd után betértünk a Westendben lévő Miró Fashion Caféba, ahol eleresztettem egy Plörkös üzenetet, majd 1 perccel később feltűnt az emeletről mosolyogva Wildgica 🙂

“Antisocialnetworking?” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Szóról szóra egyetértek, én is így látom ezt. Talán azért is, mert nagyjából egy generáció vagyunk. 🙂
    Trefort chat mekkora volt anno! 😀

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.