Egy kis szakmázás xw9400-al

A történet ott indul, hogy szegény kis szerverem már elég régóta rötyög bent abban a csúnya nagy cocialista tömbházban, ahol a magyarországi szerverek túlnyomó része található, és amit szokás BIX-nek, és ISZT-nek is nevezni (bár egyik sem fedi a teljes valóságot, de most ezt nem tárgyalnám ki).

Az áldozatom, már, amit be szeretnék tenni a mostani igencsak öregnek számító vasam helyett (lassan lesz olyan telefon, ami dupla processzoros, míg az én kis szépségem még mindig csak egy darab, nem túl erős szívvel szolgálja ki a hülyeségeimet), egy hp xw9400-et szeretnék betenni.

Mivel alapvetően nem szeretem a herdálást, és tök véletlenül átt egy üres xw9300-es házam az asztal alatt, és mivel ez a két modell az alaplapra nézve kompatibilis egymással, így gondoltam egyrészt egy régóta nem használt dolgot kitakarítok a lakásból, és végre megnyugodhatok, hogy ismét erővel töltöm fel a szerverem.

Az alaplap amit kinéztem a vasba HP XW9400 408544-003 jelzésre hallgat, ami viszont számomra meglepőbb volt, hogy ez a model 100%-ban azonos a kínai Tyan Thunder n6650W S2915WA2NRF S2915-E-es modellel.

Azt hittem én kis naívan, hogy ha a kínai modellre keresek rá, és azt akarom beszerezni, akkor olcsóbban jövök ki, mégis csak egy sosem hallott márkáról van szó…

Rá kellet eszmélnem az elméletem helytelen voltára, miután körbenéztem, hogy a virtuális piactereken melyikből vagy nagyobb kínálat. Nos a Tyan márkájúból csak egy darab használtat találtam németországban, viszontlag jó áron, viszont egy régebbi modell volt, ami pont arra nem volt jó amire nekem kellett (két darab 4 magos AMD procit beleerőszakolni :D), így maradt az, hogy a zunijón kívülről rendelek, ami megint felveti majd a VÁM témát…

Nos a konklúzió, nem meglepő, megrendeltem kínából a HP márkára átbrandelt ám de Tyan leánykori névven született lapot, mivel a leánykori nevén olyan kevesen forgalmazzák, hogy meglehetősen exkluzív darab látszatát kelti.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.